To w termoobiegu czy z dolną grzałką? W termoobiegu wyjdą, tylko trzeba pilnować, żeby się nie przypaliły, termoobieg skraca czas pieczenia i jest wrażenie jakby się piekło w wyższej temperaturze. Ja wolę go do pieczenia mięs i ryb w zamkniętych naczyniach żaroodpornych. Do ciasteczek jednak preferuję grzanie góra+dół :)
Termoobieg zawsze ustawia się o 20 stopni niżej niz w oryginalnym przepisie bez termoobiegu. To się sprawdza. Mozna też trochę przyoszczędzić prądu. Grzałki można wyłączyć na parę minut przed zakończeniem pieczenia - ciasto dojdzie na samym "wiatraczku". Przy użyciu termoobiegu piekę wszystkie ciasta, ciastka i nie narzekam.
Czy pierniki świąteczne takie, które potem trzyma się w puszce, można piec w termoobiegu np z dolną grzałką czy lepiej przy górnej i dolnej grzałce?
To w termoobiegu czy z dolną grzałką? W termoobiegu wyjdą, tylko trzeba pilnować, żeby się nie przypaliły, termoobieg skraca czas pieczenia i jest wrażenie jakby się piekło w wyższej temperaturze. Ja wolę go do pieczenia mięs i ryb w zamkniętych naczyniach żaroodpornych. Do ciasteczek jednak preferuję grzanie góra+dół :)
Potwierdzam!!! Do pierniczków- grzałka dolna i górna wystarczy:)))
Ja wszystko piekę z funkcją termoobieg.
Termoobieg zawsze ustawia się o 20 stopni niżej niz w oryginalnym przepisie bez termoobiegu. To się sprawdza. Mozna też trochę przyoszczędzić prądu. Grzałki można wyłączyć na parę minut przed zakończeniem pieczenia - ciasto dojdzie na samym "wiatraczku". Przy użyciu termoobiegu piekę wszystkie ciasta, ciastka i nie narzekam.