Forum

Kuchenne porady

Twaróg sernikowy Zott

• Autor: Mońcia Data: 2012-11-21 10:39:57

Na rynku pojawił się twaróg sernikowy firmy Zott,w wiaderku o pojemności 1 kg,cena jest przystępna a ja bardzo cenię sobie produkty tej firmy i dlatego ten twaróg mnie zainteresował.Nie wiem jednak jaką ma konsystencje.Czy jest tak gęsty,że przysłowiowa łyżka stoi?Czy jest bardziej lejący?Jeśli ktoś zna ten twaróg,już go kupował to proszę o opinie.Pozdrawiam.Monika.

• Autor: megi65 Data: 2012-11-21 14:35:09

Monia .. Jeśli inne wyroby tej firmy są ok .. to warto spróbować i serka .. Powoli otwórz wieczko i już  samodzielnie będziesz wiedzieć  do czego zużyjesz ... a gama szeroka .. przez serniki na zimno  , pieczone , gotowane , drożdzówki , naleśniki ... po pajdę z serkiem na słodko z miodem czy ze szczypiorem ..

Osobiście nie widziałam ..ale niech tylko  '' najdę  '' to kupam .. Aczkolwiek zawsze wydaje mi sie ,ze to masy seropodobne .. ::))

Powodzenia .. !

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-11-21 16:55:20

Oczywiście że tak,  najlepszy ser jest na wagę , który mieli sie samemu, nie wiadomo co tam napchali do tego wiaderka. Osobiście kupiłam  chyba tylko ze 3 razy ser z wiaderka i  tylko z firmy Piątnica, był bardzo  dobry:)

• Autor: atek Data: 2012-11-21 18:08:40

Ja sprawdzam skład sera. Jeżeli jest sam ser bez karagenu i skrobi modyfikowanej, to traktuje go na równi z tradycyjnym twarogiem, tyle że już "zmielonym"

• Autor: pasia50 Data: 2012-11-21 23:17:59

Popieram,ser z Piątnicy bardzo dobry.

• Autor: Ania35 Data: 2012-11-22 13:29:47

O kurczę. Ja to jakaś zacofana jestem, bo zawsze kupuję ser na ryneczku od sprawdzonej babeczki i sama go mielę!!! We wiaderku nie kupowałam- a może czas właśnie kupić??? Pozdrawiam

• Autor: domia Data: 2012-11-22 15:13:14

Kupuję tylko w wiaderku ser "Mój ulubiony". Używam go do wszelakich serników, do kanapek, i jako farsz do pierogów. Mnie pasuje jego konsystencja.) Rzeczywiście kiedyś skusiłam się na inny wyrób wiaderkowy... Tragedia. Mazidło słodkie i rzadkie...) Ser Zott widziałam na półce, ale cenowo porównywalny z moim, nie widziałam sensu kupować i eksperymentować.

Jeżeli skusisz sie na ser Zott, poinformuj o jakości sera!

• Autor: bytomianka Data: 2012-11-26 14:43:55

Córka kupiła wiaderko tego sera i upiekła sernik. Sernik wyszedł bardzo dobry.!!! Na święta zrobię z niego ciasto.!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu