Synowi popsuła sie maszyna do szycia. Prosił mnie o radę, co może być .
.Lecz po jego opisie nie mogę mu pomóc .Może ktoś z was będzię wiedział co jest przyczyną ..
Oto szczegóły .
Przy szyciu zaczęła mu plątać nici ,pod spodem materiału i na bębenku.
Więc wyciągnął bębenek, oszczyścił go z zaplątanych nitek i umieścił go na nowo.
Bardzo się ździwił gdy igła nie pobierała nici z bębenka .Ponownie próbował oczyszczać i poprawnie założyc bębenek lecz to nic nie doło .Wymienił igłę.Sprawdzil naciąg nici,
Dalej igła nie pobiera nici z bębenka. Nazywa maszyny to PREDOM .Prosiłabym o jak naszybszą odpowiedz.Maszyna pilnie potrzebna
zazwyczaj gdy pętelki są od spodu materiału to oznacza zły naciąg nici górnej,proponuje całkowicie na nowo założyć nić górną i troszkę zwiększyć jej naprężenie-powodzenia:)
zazwyczaj gdy pętelki są od spodu materiału to oznacza zły naciąg nici górnej,proponuje całkowicie na nowo założyć nić górną i troszkę zwiększyć jej naprężenie-powodzenia:)
Niestety , ale nie pomogło.
Niechodzi o naciąg nici lecz igła nie załapuje nici z bębenka.
Może ta moja odpowiedź przyda się nie jednemu "domowemu "krawcowi.
W trakcie szycia ,igła uderzyła wielokrotnie w splątane pod tkaniną, supełki lub w blaszkę przesuwnika materiału (oczywiście igła się złamała ) i igielnica przesunęła się do góry.
Prosty sposób naprawy to opuścić igielnicę do właściwego poziomu i po kłopocie.
Kto nie wie co to igielnica to tłumaczę--- to uchwyt gdzie umocowana jest igła.
jestem wdzięczna za to info, mam bowiem ten sam problem i nie wiedziałam co jest..... zatem odstawiłam maszynę na boczny tor, a lubiłam czasem coś przeszyć..... pozdrawiam i dzięki, że się podzieliłaś "odkryciem" sposobu naprawy!
Synowi popsuła sie maszyna do szycia. Prosił mnie o radę, co może być .
.Lecz po jego opisie nie mogę mu pomóc .Może ktoś z was będzię wiedział co jest przyczyną ..
Oto szczegóły .
Przy szyciu zaczęła mu plątać nici ,pod spodem materiału i na bębenku.
Więc wyciągnął bębenek, oszczyścił go z zaplątanych nitek i umieścił go na nowo.
Bardzo się ździwił gdy igła nie pobierała nici z bębenka .Ponownie próbował oczyszczać i poprawnie założyc bębenek lecz to nic nie doło .Wymienił igłę.Sprawdzil naciąg nici,
Dalej igła nie pobiera nici z bębenka. Nazywa maszyny to PREDOM .Prosiłabym o jak naszybszą odpowiedz.Maszyna pilnie potrzebna
Proszę o pomoc.
zazwyczaj gdy pętelki są od spodu materiału to oznacza zły naciąg nici
górnej,proponuje całkowicie na nowo założyć nić górną i
troszkę zwiększyć jej naprężenie-powodzenia:)
Niestety , ale nie pomogło.
Niechodzi o naciąg nici lecz igła nie załapuje nici z bębenka.
Dziękuję za odpowiedź.
Może igła źle zamocowana odwrócona.
spróbuj minimalnie opuścić igłę w dół albo jak pisała poprzedniczka sprawdź czy dobrze założyliście igłe
nić w bębenku za mocno naciągnięta
Igła może być zbita,lub złej jakości nici.Kup nici maszynowe.A jeżeli to niepomoże to musi kombinować z naciągiem nici.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Znamy już odpowiedź na moje pytanie..
Może ta moja odpowiedź przyda się nie jednemu "domowemu "krawcowi.
W trakcie szycia ,igła uderzyła wielokrotnie w splątane pod tkaniną, supełki lub w blaszkę przesuwnika materiału (oczywiście igła się złamała ) i igielnica przesunęła się do góry.
Prosty sposób naprawy to opuścić igielnicę do właściwego poziomu i po kłopocie.
Kto nie wie co to igielnica to tłumaczę--- to uchwyt gdzie umocowana jest igła.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję.
A ja bym tam kupił nową maszynę...
To fajnie,że problem został rozwiązany i dalej będzie można szyć.Pozdrawiam.
jestem wdzięczna za to info, mam bowiem ten sam problem i nie wiedziałam co jest..... zatem odstawiłam maszynę na boczny tor, a lubiłam czasem coś przeszyć..... pozdrawiam i dzięki, że się podzieliłaś "odkryciem" sposobu naprawy!