Mam ogromną prośbę do Wszystkich Zdolnych, którzy zamieszczają swoje przepisy. My, Mniej Zdolne, wzorujemy się na Waszych przepisach i niekiedy brakuje nam wiedzy/wyobraźni i stąd moja gorące prośby:
1. bardzo proszę o podawanie wymiarów tortownic i blach użytych do wypieków
2.czy użyto termoobiegu/ czy jest w danym przepisie niezbędny
3.nie wszyscy mają wagi, a szklanki raczej bardzo podobne, to może by dodawać gramaturę też "na szklanki"
Z góry dziękuję.
Pytanie do ekspertów - niekiedy w przepisach pojawia się brązowy cukier. Czy mogę prosić o konkretne wskazania kiedy go stosować i jaki (widziałam kilka w sklepie PP). Chcialam jeszcze zapytać, jaki tłuszcz jest najlepszy do wypieków, ale obawiam się, że ktoś może "przyczepić się o reklamę". Ale ja się naprawdę nie znam na tym... Pomocy!
Jak w przepisie jest podany brązowy cukier to go stoduję.... jeśli mam:) A jak akurat pudełko puste to daję biały i też jest OK. A co do tłuszczu to najlepiej na prawdziwym masełku nie mniej niż 82% tłuszczu) ciasta robić.
Jestem nogą w pieczeniu ciast :( Widziałam u Nas sporo przepisów na przewspaniałe ciasta ale ....faktycznie nie ma czasem opisu dla osób ,które sa mniej zdolne w tej dziedzinie a szkoda ......
Kobitki bardzo Was proszę : Wy macie doświadczenie i pewne rzeczy są dla Was oczywiste ! Dla nas nie .....
Mam ogromną prośbę do Wszystkich Zdolnych, którzy zamieszczają swoje przepisy. My, Mniej Zdolne, wzorujemy się na Waszych przepisach i niekiedy brakuje nam wiedzy/wyobraźni i stąd moja gorące prośby:
1. bardzo proszę o podawanie wymiarów tortownic i blach użytych do wypieków
2.czy użyto termoobiegu/ czy jest w danym przepisie niezbędny
3.nie wszyscy mają wagi, a szklanki raczej bardzo podobne, to może by dodawać gramaturę też "na szklanki"
Z góry dziękuję.
Pytanie do ekspertów - niekiedy w przepisach pojawia się brązowy cukier. Czy mogę prosić o konkretne wskazania kiedy go stosować i jaki (widziałam kilka w sklepie PP). Chcialam jeszcze zapytać, jaki tłuszcz jest najlepszy do wypieków, ale obawiam się, że ktoś może "przyczepić się o reklamę". Ale ja się naprawdę nie znam na tym... Pomocy!
Jak w przepisie jest podany brązowy cukier to go stoduję.... jeśli mam:) A jak akurat pudełko puste to daję biały i też jest OK. A co do tłuszczu to najlepiej na prawdziwym masełku nie mniej niż 82% tłuszczu) ciasta robić.
Popieram:)ostatnio wcale nie kupuję margaryny,wszystko na maśle piekę i przyrządzam.
Jestem nogą w pieczeniu ciast :( Widziałam u Nas sporo przepisów na przewspaniałe ciasta ale ....faktycznie nie ma czasem opisu dla osób ,które sa mniej zdolne w tej dziedzinie a szkoda ......
Kobitki bardzo Was proszę : Wy macie doświadczenie i pewne rzeczy są dla Was oczywiste ! Dla nas nie .....
Pozdrawiam :)