dostalam mieso łosia....jak potrawe mozna zrobic....
kiedyś, gdzies obiło mi się o uszy że mięso z łosia należy odwieśic w chłodnym i ciemnym miejscu a następnie kilka godzin marynowac w winie..co do bardziej precyzyjnych przepisów nie mam pojęcia;-P
http://kuchnia-polska.net/pieczen-z-sarny-lub-jelenia,112
http://kuchnia-polska.net/pieczen-z-sarny-lub-jelenia-po-krolewsku,112 myślę że tak jak dziczyznę ale mięsko warto zamarynować wino , ocet balsamiko ,ocet winny , maślanka ,to likwiduje ten specyficzny zapach dzikiego mięsa no i oczywiście czosnek reszta przypraw wg. gustu
Zobacz tu www.elg-matprat.no
Sprawdz w kuchni fińsiej ogólnie skandynawskiej .Łosina jest u nich bardzo popularna .W końcu renifery to też Łosie :P (podobno ) :))
dostalam mieso łosia....jak potrawe mozna zrobic....
kiedyś, gdzies obiło mi się o uszy że mięso z łosia należy odwieśic w chłodnym i ciemnym miejscu a następnie kilka godzin marynowac w winie..co do bardziej precyzyjnych przepisów nie mam pojęcia;-P
http://kuchnia-polska.net/pieczen-z-sarny-lub-jelenia,112
http://kuchnia-polska.net/pieczen-z-sarny-lub-jelenia-po-krolewsku,112 myślę że tak jak dziczyznę ale mięsko warto zamarynować wino , ocet balsamiko ,ocet winny , maślanka ,to likwiduje ten specyficzny zapach dzikiego mięsa no i oczywiście czosnek reszta przypraw wg. gustu
Zobacz tu www.elg-matprat.no
Sprawdz w kuchni fińsiej ogólnie skandynawskiej .Łosina jest u nich bardzo popularna .W końcu renifery to też Łosie :P (podobno ) :))