Forum

Kuchenne porady

łoś

  • Autor: soniahvi Data: 2012-11-28 10:49:49

    dostalam mieso łosia....jak potrawe mozna zrobic....

  • Autor: dorotaibasia Data: 2012-11-28 10:59:34

    kiedyś, gdzies obiło mi się o uszy że mięso z łosia należy odwieśic w chłodnym i ciemnym miejscu a następnie kilka godzin marynowac w winie..co do bardziej precyzyjnych przepisów nie mam pojęcia;-P

  • Autor: hanah30 Data: 2012-11-28 11:25:37

    http://kuchnia-polska.net/pieczen-z-sarny-lub-jelenia,112

    http://kuchnia-polska.net/pieczen-z-sarny-lub-jelenia-po-krolewsku,112 myślę że tak jak dziczyznę ale mięsko warto zamarynować wino , ocet balsamiko ,ocet winny , maślanka ,to likwiduje ten specyficzny zapach dzikiego mięsa no i oczywiście czosnek reszta przypraw wg. gustu

  • Autor: spajdermen Data: 2012-11-28 21:00:48

    Zobacz tu  www.elg-matprat.no

  • Autor: Jola666 Data: 2012-11-30 12:36:23

    Sprawdz w kuchni fińsiej ogólnie skandynawskiej .Łosina jest u nich bardzo popularna .W końcu renifery to też Łosie :P (podobno ) :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu