Witam, niedawno kuzyn zaprosił mnie do pizzernii miałem okazje posmakować tam pizze na cieście jakiego jeszcze w tym daniu nie jadłem, mianowicie smakowało jak chleb ale nie jak skórka tylko jak dobrze upieczony spód, Wpadłem na pomysł że takie ciato idealnie nadawałoby się do parówek w cieście ale jak takie ciasto zrobić?
Smak chleba uzyskasz używając do ciasta mąki chlebowej :) Czyli wyższy typ, np. 650 lub jeszcze lepiej 750 - na opakowaniu bedzie pisać. Czasem do pizzy używają specjalnych mieszanek mąk, więc niekoniecznie ten smak będzie podobny... ale można próbować i kombinować.
Witam, niedawno kuzyn zaprosił mnie do pizzernii miałem okazje posmakować tam pizze na cieście jakiego jeszcze w tym daniu nie jadłem, mianowicie smakowało jak chleb ale nie jak skórka tylko jak dobrze upieczony spód, Wpadłem na pomysł że takie ciato idealnie nadawałoby się do parówek w cieście ale jak takie ciasto zrobić?
Smak chleba uzyskasz używając do ciasta mąki chlebowej :) Czyli wyższy typ, np. 650 lub jeszcze lepiej 750 - na opakowaniu bedzie pisać. Czasem do pizzy używają specjalnych mieszanek mąk, więc niekoniecznie ten smak będzie podobny... ale można próbować i kombinować.
Powodzenia!http://kuchniaprezydentowej.blogspot.com/2012/04/stromboli-to-jedna-z-wysp-liparyjskich.html
być może to będzie miało podobny smak...:)