Forum

Kuchenne porady

przesolona kiełbasa swojska

  • Autor: malutka1968 Data: 2012-11-29 19:31:34

    proszę o pomoc:( mąż tak doprawiał mieso na kiełbase swojską aż przesolił,czy moza coś zaradzic aby nie byla taka slona:(

  • Autor: ania205 Data: 2012-11-29 20:14:21

    chyba się nic juz nie da uratować...trzeba się mordować i jeść... nie myśląc o tym...nam teraz masarz tak przepieprzył i przesolił kaszankę(((..

  • Autor: malutka1968 Data: 2012-11-29 20:19:59

    dzięki,cóż zamoże i bedzie do bigosu:)

  • Autor: zosia Data: 2012-11-29 21:24:15

    Co się stało to się nie odstanie.

    Następnym razem zważ mężowi só i dodatki z solą,/razem sol ,peklosól ew, sol czosnkowa /

    wszystko razem nie może być więcej jak 16dkg na 10 kg mięsa.

    Ja też robię kiełbasę ,ale waże mięso i sól .Pozdrawiam zosia

  • Autor: MalinaM11 Data: 2012-11-29 21:24:59

    też miałam taki przypadek :((( jedyne co można zrobic to odgotowac po uwędzeniu ,trocę traci tej soli...

  • Autor: malutka1968 Data: 2012-11-29 21:35:36

    dziękuję za porady:).Pozdrawiam

  • Autor: TrendCenter Data: 2012-12-07 14:00:44

    Na przesolonej kiełbasie można ugotować grochówkę, fasolówkę, nawet krupnik, i już nie solić zupy. Doskonała będzie do bigosu. Jeśli jest jej dużo, można zemleć w maszynce razem z mięsem i użyć jako farsz do pierogów. Będą oryginalne w smaku.

Przejdź do pełnej wersji serwisu