proszę o pomoc:( mąż tak doprawiał mieso na kiełbase swojską aż przesolił,czy moza coś zaradzic aby nie byla taka slona:(
chyba się nic juz nie da uratować...trzeba się mordować i jeść... nie myśląc o tym...nam teraz masarz tak przepieprzył i przesolił kaszankę(((..
dzięki,cóż zamoże i bedzie do bigosu:)
Co się stało to się nie odstanie.
Następnym razem zważ mężowi só i dodatki z solą,/razem sol ,peklosól ew, sol czosnkowa /
wszystko razem nie może być więcej jak 16dkg na 10 kg mięsa.
Ja też robię kiełbasę ,ale waże mięso i sól .Pozdrawiam zosia
też miałam taki przypadek :((( jedyne co można zrobic to odgotowac po uwędzeniu ,trocę traci tej soli...
dziękuję za porady:).Pozdrawiam
Na przesolonej kiełbasie można ugotować grochówkę, fasolówkę, nawet krupnik, i już nie solić zupy. Doskonała będzie do bigosu. Jeśli jest jej dużo, można zemleć w maszynce razem z mięsem i użyć jako farsz do pierogów. Będą oryginalne w smaku.
proszę o pomoc:( mąż tak doprawiał mieso na kiełbase swojską aż przesolił,czy moza coś zaradzic aby nie byla taka slona:(
chyba się nic juz nie da uratować...trzeba się mordować i jeść... nie myśląc o tym...nam teraz masarz tak przepieprzył i przesolił kaszankę(((..
dzięki,cóż zamoże i bedzie do bigosu:)
Co się stało to się nie odstanie.
Następnym razem zważ mężowi só i dodatki z solą,/razem sol ,peklosól ew, sol czosnkowa /
wszystko razem nie może być więcej jak 16dkg na 10 kg mięsa.
Ja też robię kiełbasę ,ale waże mięso i sól .Pozdrawiam zosia
też miałam taki przypadek :((( jedyne co można zrobic to odgotowac po uwędzeniu ,trocę traci tej soli...
dziękuję za porady:).Pozdrawiam
Na przesolonej kiełbasie można ugotować grochówkę, fasolówkę, nawet krupnik, i już nie solić zupy. Doskonała będzie do bigosu. Jeśli jest jej dużo, można zemleć w maszynce razem z mięsem i użyć jako farsz do pierogów. Będą oryginalne w smaku.