Forum

Rozmowy wolne i frywolne

pralko suszarka

• Autor: MalinaM11 Data: 2012-11-29 21:40:40

Witajcie 

Czy może ktoś mi powiedziec czy zakup pralko suszarki ma jakiś sens......czy spełnia ona w 100% swoją rolę.Bo coś takigeo sobie upatrzyłam i nie wiem czy nie wydam tylko niepotrzebnie kasy (bo trochhę i to cudo kosztuje).Czytając opinie w necie to nabrałam wątpliwości,bo to niszczy ubrania ,kurczy,gniecie i potem trudno uprasowac....Może ktoś ma Aristona..i mi podpowie jak to jest w dzialaniu  0_o

• Autor: kasiachodziez Data: 2012-11-29 21:56:54

Jestem szczęśliwą posiadaczką tego cudownego wynalazku od dwóch lat,problem wieszania prania zimą mam z głowy,bo w bloku gdzie mieszkam nie ma suszarni,w łazience nie ma wolnego centymetra by postawić lub nawet zawiesić jakąkolwiek suszarkę,czasami stawiałam ją w pokoju,jak ktoś wpadał w odwiedziny przenosiłam ją do sypialni miałam serdecznie dosyć tego noszenia mokrego prania po mieszkaniu.Jak do tej pory nie zniszczyło się nic a ja naprawdę nie oszczędzam swoich ubrań,cudownie miękkie reczniki,szybko wysuszone przescieradła,u mnie nawet dżinsy lądują w suszarce oczywiście wszystko jest suszone w odpowiedniej temp.ja osobiście mogę tylko polecić pralko-suszarke,ja mam AEG z wyjmowanym pojemnikiem wody którą potem wlewam do żelazka kosztowała fortunę ale warto było.

Pozdrawiam

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-11-30 07:33:32

Na  poprzednim mieszkaniu mialam osobno pralke,osobno suszarke,byla boska,teraz mam pralko-suszarke electrolux,Ariston to nie jest dobra firma,tylko ma ladny wyglad,nic wiecej.Jestem zadowolona,nie zaluje wydanej kasy,bo problem z suszeniem w bloku jest ogromny,poza tym recznik z suszarki jest nieporownywalny do tego ze sznurka.Wazne,aby zaraz po suszeniu rzeczy wyjac i rozlozyc,a nawet ich prasowac nie trzeba,polecam.

• Autor: balbisia19 Data: 2012-11-30 07:35:48

Nie wiem po czym wnioskujesz ze Ariston to kiepska firma.

Ja mam całe wyposażenie w domu od nich - lodówkę, kuchenkę i pralkę, każdy z tych sprzetów ma po 10 lat. Jak narazie nic sie z nimi nie dzieje.

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-11-30 07:39:12

Pracowalam w firmie meblowej i na sprzet Aristona bylo najwiecej reamacji.

• Autor: balbisia19 Data: 2012-11-30 07:39:53

To widac mam wyjątkowe szczescie :)

A może to dlatego ze kupione za pieniążki dane od serca :))

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-11-30 07:44:19

pewnie tak

• Autor: MalinaM11 Data: 2012-11-30 10:45:08

Na  poprzednim mieszkaniu mialam osobno pralke,osobno suszarke,byla
    boska,teraz mam pralko-suszarke electrolux,Ariston to nie jest dobra
    firma,tylko ma ladny wyglad,nic wiecej.Jestem zadowolona,nie zaluje wydanej
    kasy,bo problem z suszeniem w bloku jest ogromny,poza tym recznik z suszarki
    jest nieporownywalny do tego ze sznurka.Wazne,aby zaraz po suszeniu rzeczy
    wyjac i rozlozyc,a nawet ich prasowac nie trzeba,polecam.

Czyli jak mam miejsce to lepiej miec te dwie rzeczy osobno ???Wtedy susazarka jest wydajniejsza ,???

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2012-11-30 21:38:31

Malino,to wszystko zalezy od Ciebie.Ja osobiscie zrezygnowalam z tej opcji 2 w 1.Pan w sklepie powiedzial,ze gdy wysiadzie cos w pralko suszarce,wtedy masz przewaznie obie nieczynne.Jesli sa osobno,wtedy ktoras jest zawsze czynna.Ja osobiscie mam i pralke i suszarke,ale to twoj wybor.Jesli jest malo miejsca,suszarke mozesz postawic na pralce.Ja tak mialam przez 4 lata jak mieszkalam w bloku,ale nalezy pamietac ,ze to suszarka ma stac na pralce,nigdy odwrotnie,bo pralka jest duzo ciezsza os suszarki.Ja nie mialam ich razem spetych,bo byly dobrze wywazone,ale niektorzy spinaja je od tylu,albo polka wysuwana, ktora sie montuje miedzy pralka a suszarka.

• Autor: kasiia Data: 2012-11-30 23:53:06

ta wysuwana póleczka jest bardzo, bardzo praktyczna

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-11-30 21:41:33

tak,takie jest moje zdanie.

• Autor: marta998 Data: 2012-12-01 12:42:26

Witaj

ja jestem posiadaczką pralko suszarki Ariston i szczerze odradzam jej zakup. Po pierwsze jako sama pralka sie nie sprawdza ma dlugie programy prania, nie posiada opcji szybkiego prania. A po drugie suszarka strasznie gniecie ubrania i rzeczywiście trudno je póżniej uprasować masakra. I suszarka pobiera bardzo dużo prądu. Przez okres 3 lat korzystaliśmy z opcji suszarki tylko raz, nie polecam wcale. Bardziej opłaca się zakup jakiejś fajnej pralki.

pozdrawiam

• Autor: anqe Data: 2012-12-02 22:49:26

przez jakiś czas miałam pralko-suszarkę elektrolux działała super choć trochę długo suszyła, na szczęście miała zegarowy włącznik więc mogłam nastawić aby zaczęła program jak jeszcze byłam w pracy i wyjmowałam gotowe jak wracałam, teraz mam osobno pralkę osobno suszarkę gdyż zależało mi na pralce bąbelkowej i jestem o niebo bardziej zadowolona z dwóch osobnych niż z sprzętu łączonego

• Autor: kasiabe Data: 2012-12-03 09:41:11

Przez ponad 15 lat miałam pralko suszarkę Indesit - cudo nie sprzęt - NIGDY się nie zepsuła a przeżyła kilka przeprowadzek - zmieniłam ją tylko dlatego, że zaczęła lekko podciekać i teraz piorę w niej buty i dywaniki w garażu :)

Dokąd mieszkałam w bloku to suszyłam pranie bardzo często - wkurzała mnie rozłożona w pokoju suszarka a suszenie ubrań w łazience często dawało zapach stęchlizny. Balkonu nie miałam. 

Osobiście polecam.

• Autor: Piper Data: 2012-12-03 13:26:13

Mialam pralko-suszarke i nie spelnila ona moich oczekiwan. Wielkosc bebna byla przyczyna ze ubrania suszyly sie dlugo, a po wyjeciu wygladaly jakby psu z gardla wyjal. Osobiscie polecam osobno pralke i suszarke, ktore mam od kilku lat. Oczywiscie duza w srodku zapewnia, ze ubrania susza sie szybciej i to mi sie podoba ze wlasnie wygniecione "prasuje" w szuszarce. Minusem jest, suszone w ten sposob rzeczy niszcza/zuzywaja sie szybciej.

• Autor: kasiabe Data: 2012-12-03 16:57:47

Masz rację ale w małym mieszkaniu nie ma na to miejsca niestety.

Przejdź do pełnej wersji serwisu