Forum

Gawędy o jedzeniu

Kielbaski

• Autor: kamila258 Data: 2012-12-01 17:40:10

Mam pytanie: czy w Polsce mozna kupic wloskie kielbaski? One sa inne od polskich, sa surowe, w cienkiej oslonce. Sa wieprzowe, ale tez drobiowe. Sa lagodne w smaku, ale tez pikantne. Moze ktos wie?

• Autor: aggusia35 Data: 2012-12-01 17:41:48

surowe to u nas biała kiełbasa w cieńkiej osłonce można kupić dośc grubej i cieńkiej wersji

• Autor: dorotaibasia Data: 2012-12-01 17:53:27

może w Lidlu w trakcie trwania "włoskiej" gazetki?

• Autor: as Data: 2012-12-01 18:36:09

Raz w Auchanie takie chyba kupiłam. Były nie na półkach tylko na wyrobach z auchan bo u nas sami też robią wyroby na miejscu. Były cienkie i trzeba je było usmażyć na patelni. Włoskich nie jadłam. Mi nie smakował bardzo. 

• Autor: Karmen3 Data: 2012-12-01 19:13:55

Ja tez widziałam w Auchanie, ostatnio nawet się skusiłam na meksykańska i powiem ze nawet niezła smażyłam ja na takiej patelni grillowej przywiezionej właśnie z Włoch, niestety nie przypomina włoskiej tez się nimi zajadałam jak byłam we Włoszech.

• Autor: Paola_r Data: 2012-12-01 22:23:29

Jeśli chodzi Ci o kiełbaski salsiccia, to można je czasem kupić na ... Jarmarkach Staropolskich w centrach typu M-1

Niestety, nie pamiętam, która firma je wystawia-kupowałam u nich włoskie kiełbaski i sery. Nie na każdym Jarmarku są.Trafiłam na nich może ze dwa razy?

A w "Almie", "Piotrze i Pawle", "Bomi" próbowałaś?

Przejdź do pełnej wersji serwisu