Kochane żarłoczki proszę o pomoc. Robiłam kiedyś paszteciki z przepisu tupperware, niestety przepis został w Polsce a nie pamiętam proporcji. Może ktoś poratuje?
Nie wiem dlaczego ale z przepis, do którego link podałaś u mnie nie istnieje mam tylko obrazek w innych przepisach w google do ciasta każą dac rozpuszczoną margarynę a w tym co miałam był tylko olej.
W srodku nocy zobaczylam apetyczna fotke - i to bylo to co jadlam i bylo przepyszne. Wiem o co Tobie chodzi, ale jak pisalam - " jadlam ale sama nie robiolam " - i przepisu nie mam. Jesli nikt sie nie odezwie, to poszperaj w necie. Przykro mi, ze nie moglam pomoc. Posiadam broszurke z przepisami Tupperware, ale tylko na potrawy zimne. Pozdrawiam !
Kochane żarłoczki proszę o pomoc. Robiłam kiedyś paszteciki z przepisu tupperware, niestety przepis został w Polsce a nie pamiętam proporcji. Może ktoś poratuje?
Pozdrawiam.
Wpisz w Google " paszteciki Tupperware "
- kliknij pozycja 1 - " Paszteciki - autoryzowany dystrybutor Tupperware Beata Guzewicz"
Nie robilam, ale jadlam - pycha ! Pozdrawiam.
Nie wiem dlaczego ale z przepis, do którego link podałaś u mnie nie istnieje mam tylko obrazek w innych przepisach w google do ciasta każą dac rozpuszczoną margarynę a w tym co miałam był tylko olej.
W srodku nocy zobaczylam apetyczna fotke - i to bylo to co jadlam i bylo przepyszne. Wiem o co Tobie chodzi, ale jak pisalam - " jadlam ale sama nie robiolam " - i przepisu nie mam. Jesli nikt sie nie odezwie, to poszperaj w necie. Przykro mi, ze nie moglam pomoc. Posiadam broszurke z przepisami Tupperware, ale tylko na potrawy zimne. Pozdrawiam !
Mam taki w swoich zbiorach
- miska tupperware (można ja nabyć bez problemu na allegro)
- ok. 3 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
- 5dag drożdży
- owoce sezonowe
- tłuszcz + bułka tarta do wysmarowania blachy
w równych proporcjach : cukier + masło lub margaryna + mąka
i taki :
składniki:
2 jajka
1/3 szklanki oleju (lub inny roztopiony tłuszcz)
50 g drożdży
350 ml mleka
6 łyżek cukru
1 zapach (śmietankowy)
600 g mąki
Dzięki makusiu o ten przepis mi chodziło, wiedziałam, że na Was można zawsze liczyc.
Dzięki makusiu o ten przepis mi chodziło, wiedziałam, że na Was można
Cieszę się że mogłam pomóc;)zawsze liczyc.