Święta tuż, z utęsknieniem czekam na pierwsze "Last christmas" w radiu, na to radosne wypiekanie i pichcenie przy akompaniamencie świątecznych hiciorów i kolęd.
Jakie są Wasze ulubione świąteczne piosenki? Macie może składanki płytowe z taką właśnie muzyką? Może jakieś polecacie?
Odnośnie kolęd szukam takich płytek, na których wykonanie kolend przypadnie do gustu dzieciom, jak i czegoś bardziej klasycznego:)
Dzięki, jesteś wielka! =) Do tej pory nie czułam jeszcze świątecznego klimatu, wszędzie szaro i smutno. A tu proszę! Takiej muzyki mi brakowało. Od razu robi się świątecznie. Dziękuję i polecam innym tę stację :)
kiedyś miałam taki zestaw płyt "best christmas ever" i tam właśnie były kolędy po angielsku ale w starym wykonaniu to były najsłynniejsze kolędy takie jak 'silent night" czy "jingle bells"lub "white christmas" chyba śpiewał m.in. frank sinatra
Ja polecam w 100 % zestaw 4 płyt : " The Best Christmas ... Ever ! ".
Kupiłam ją w Empiku 4 lata temu i do tej pory jest moją najlepszą składanką na święta. Znajdziesz tam zarówno polskich jak i zagranicznych wykonawców. Jest super, napewno Ci się spodoba oraz Twoim dziecim ( moje już jej słuchają).
"Last Chriostmas" kiedyś bardzo lubiłam, co skutecznie zniszczyło Radio Zet puszczając to tak często, że tera tej piosenki bardzo bardzo nie lubię.
Za to lubię inne amrykańskie świąteczne piosenki, takie z dzwoneczkami w tle :) A polskie lubię typowe kolędy, bo te świąteczne twory naszych polskich artystów jakos nie bardzo mi do gustu przypadają. Z tym, że kolędy to dopiero w okresie Bożonarodzeniowym, przed nie :) A amerykańskie z dzwoneczkiem przed mogą być :)
Olu, ja też bardzo lubię te (szczególnie stare) amerykańskie piosenki. Polskie zaś podobają mi się głównie kolędy. Hm... zasadzie słowo "podobają" jest zbyt słabe. Ja je uwielbiam Ale jedna, rodzima przedświąteczna wpadła mi w ucho już jakiś czas temu. Może Ciebie też nią zarażę?
Ale jak tak teraz myślę, to trochę źle napisałam o polskich świątecznych piosenkach, które nie są kolędami. Nie podobają mi się te "współcześniejsze". Ale np. uwielbiam słuchać "gdy zapada grudniowa noc". "jasną, spokojną ..." czy np. "maleńkii Jezu", zwłaszcza w wykonaniu Uniwerse. Kupiłam też parę lat temu w Macro kasetę z polskimi piosenkami na święta i są przecudowne. Śpiewa Frąckowiak, Rynkowski. Bajor i inni. Rewelacja! A wzięłam ot tak sobie, bo leżały przy kasach w niskeij cenie. Dobrze, że jeszcze mam sprawny magnetofon, bo bardzo byloby mi szkoda tej kasety :)
Ooooo, no to już inna inszość :) Piękne! Takie inne od ding dong :)))
A jeszcze bardzo lubię little drummer boy, zwłaszcza w wykonaniu Kelly Family. Zresztą wszystkie kolędy w ich wykonaniu bardzo mi się podobują :) A w ogóle lubię wszystko co ma zwiażek ze Świętami . Poza reklamami, komercją i czekoaldowymi mikołajkami koło zniczy wrrr :)
Nie słucham radia, u nas w dzień gra Tv i też nie raz na kanale muzycznym lecą fajne kolędy, ale przed Świętami uwielbiam słuchać kolęd w wykonaniu Budki Suflera:)Kupiłam kiedys ich płytę i jakoś mi się jeszcze nie znudziła:)
Święta tuż, z utęsknieniem czekam na pierwsze "Last christmas" w radiu, na to radosne wypiekanie i pichcenie przy akompaniamencie świątecznych hiciorów i kolęd. Jakie są Wasze ulubione świąteczne piosenki? Macie może składanki płytowe z taką właśnie muzyką? Może jakieś polecacie? Odnośnie kolęd szukam takich płytek, na których wykonanie kolend przypadnie do gustu dzieciom, jak i czegoś bardziej klasycznego:) Pozdrawiam cieplutko:)
Święta tuż, z utęsknieniem czekam na pierwsze "Last christmas" w radiu, na to radosne wypiekanie i pichcenie przy akompaniamencie świątecznych hiciorów i kolęd.
Jakie są Wasze ulubione świąteczne piosenki? Macie może składanki płytowe z taką właśnie muzyką? Może jakieś polecacie?
Odnośnie kolęd szukam takich płytek, na których wykonanie kolend przypadnie do gustu dzieciom, jak i czegoś bardziej klasycznego:)
Pozdrawiam cieplutko:)
Witaj Dajanko jeżeli chcesz usłuszeć namiastkę świąt to posłuchaj radia RMFon rmf swięta i nie tylko jest też radio rmf kolędy :)
pozdrawiam
Dzięi:*
Witam ja od kilku dni słucham tego radia jak dla mnie super
http://www.polskastacja.pl/radiochannel/Swiatecznie++Christmas.htm
Dzięki, jesteś wielka! =) Do tej pory nie czułam jeszcze świątecznego klimatu, wszędzie szaro i smutno. A tu proszę! Takiej muzyki mi brakowało. Od razu robi się świątecznie. Dziękuję i polecam innym tę stację :)
Też wypróbuję -dzięki:)
a ja bardzo lubię stare angielskie/amerykańskie kolędy nawet z lat 20 lub 30
A może jakieś tytuły, albo linki? Też bym z chęcią posłuchała:)
kiedyś miałam taki zestaw płyt "best christmas ever" i tam właśnie były kolędy po angielsku ale w starym wykonaniu to były najsłynniejsze kolędy takie jak 'silent night" czy "jingle bells"lub "white christmas" chyba śpiewał m.in. frank sinatra
"Last christmas" leci w radiu już chyba od 2 tygodni :)
W takim razie ja pechowo jeszcze nie trafiłam... :( Inne piosenki już mi w ucho wpadły, a tej wciąż nie...:)
Ja lubię kolędy w wykonaniu Golców i Rubika. A z piosenek, to chyba wszystkie coś mają w sobie, że je lubię!
Prawda? Od razu robi się cieplej, milej, jaśniej i weselej:)
Ja polecam w 100 % zestaw 4 płyt : " The Best Christmas ... Ever ! ".
Kupiłam ją w Empiku 4 lata temu i do tej pory jest moją najlepszą składanką na święta. Znajdziesz tam zarówno polskich jak i zagranicznych wykonawców. Jest super, napewno Ci się spodoba oraz Twoim dziecim ( moje już jej słuchają).
Pozdrawiam ;
Dzięki:) Poszukam tych płytek:)
Polecam wspomnianą już stację RMF Święta. Nastrojowe, melodyjne i baaardzo pozytywnie granie.
"Last Chriostmas" kiedyś bardzo lubiłam, co skutecznie zniszczyło Radio Zet puszczając to tak często, że tera tej piosenki bardzo bardzo nie lubię.
Za to lubię inne amrykańskie świąteczne piosenki, takie z dzwoneczkami w tle :) A polskie lubię typowe kolędy, bo te świąteczne twory naszych polskich artystów jakos nie bardzo mi do gustu przypadają. Z tym, że kolędy to dopiero w okresie Bożonarodzeniowym, przed nie :) A amerykańskie z dzwoneczkiem przed mogą być :)
Olu, ja też bardzo lubię te (szczególnie stare) amerykańskie piosenki. Polskie zaś podobają mi się głównie kolędy. Hm... zasadzie słowo "podobają" jest zbyt słabe. Ja je uwielbiam
Ale jedna, rodzima przedświąteczna wpadła mi w ucho już jakiś czas temu. Może Ciebie też nią zarażę?
Posłuchaj: http://www.youtube.com/watch?v=R7UIb1RYPfg
Bardzo mi przykro, ale nie lubię tej piosenki :)
Ale jak tak teraz myślę, to trochę źle napisałam o polskich świątecznych piosenkach, które nie są kolędami. Nie podobają mi się te "współcześniejsze". Ale np. uwielbiam słuchać "gdy zapada grudniowa noc". "jasną, spokojną ..." czy np. "maleńkii Jezu", zwłaszcza w wykonaniu Uniwerse. Kupiłam też parę lat temu w Macro kasetę z polskimi piosenkami na święta i są przecudowne. Śpiewa Frąckowiak, Rynkowski. Bajor i inni. Rewelacja! A wzięłam ot tak sobie, bo leżały przy kasach w niskeij cenie. Dobrze, że jeszcze mam sprawny magnetofon, bo bardzo byloby mi szkoda tej kasety :)
Ja pierdziu! Moja piosenka Ci się nie podobuje?! Podpadłaś na całego
No nie podobuje :( Ale nie przełączam, jak puszczają. Dobrowolnie jednak nie włączam :) Kayah nie lubię, to też pewnie ma wpływ.
W takim razie za Twoją szczerość zasyłam małą dedykację :-) http://www.youtube.com/watch?v=2JRvOnJH7Vw
Ooooo, no to już inna inszość :) Piękne! Takie inne od ding dong :)))
A jeszcze bardzo lubię little drummer boy, zwłaszcza w wykonaniu Kelly Family. Zresztą wszystkie kolędy w ich wykonaniu bardzo mi się podobują :) A w ogóle lubię wszystko co ma zwiażek ze Świętami . Poza reklamami, komercją i czekoaldowymi mikołajkami koło zniczy wrrr :)
A dla mnie przedświąteczny czas nabiera sensu i kolorów jak słyszę ''Stop the Cavalry'' Jona Lewie
Nie słucham radia, u nas w dzień gra Tv i też nie raz na kanale muzycznym lecą fajne kolędy, ale przed Świętami uwielbiam słuchać kolęd w wykonaniu Budki Suflera:)Kupiłam kiedys ich płytę i jakoś mi się jeszcze nie znudziła:)
http://www.youtube.com/watch?v=KCSpYtAWiUQ
http://www.youtube.com/watch?v=lQEv6OPsvfY
Święta tuż, z utęsknieniem czekam na pierwsze "Last christmas" w radiu, na
to radosne wypiekanie i pichcenie przy akompaniamencie świątecznych
hiciorów i kolęd. Jakie są Wasze ulubione świąteczne piosenki?
Macie może składanki płytowe z taką właśnie muzyką? Może jakieś
polecacie? Odnośnie kolęd szukam takich płytek, na których
wykonanie kolend przypadnie do gustu dzieciom, jak i czegoś bardziej
klasycznego:) Pozdrawiam cieplutko:)
http://www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=CD1RJtYd1lA
http://www.youtube.com/watch?v=bnIqLlBwzrc