Forum

Kuchenne porady

piernik-pomocy

  • Autor: kromselka Data: 2012-12-05 12:56:30

    Pomóżcie mi dziewczyny. Zamierzam upiec piernik z przepisu malibu, oto link: http://wielkiezarcie.com/recipe32328.html .Martwi mnie tylko jedna rzecz. Obawiam sie tego 2 tygodniowego leżakowania ciasta. CZy nic mu się nie stanie po tym czasie? Nie popsuje się? Wiem że w komentarzach są pozytywne opinie ale mimo to się obawiam.

  • Autor: aloalo Data: 2012-12-05 13:04:13

    2 tygodnie leżakowania ciasta na piernik to absolutne minimum. czym starszy, tym lepszy. Poczytaj wątek już czas, juz czas. 

    Ja korzystam z przepisu na piernik staropolski holly i tam ciasto surowe leżakuje 4 tygodnie. Rób bez obaw!

  • Autor: jantarka Data: 2012-12-05 14:03:42

    Mój już czeka sobie 3 tygodnie w spiżarce,a pieczony bedzie za tydzień.Pozdrawiam.

  • Autor: kromselka Data: 2012-12-05 15:07:05

    Wielkie dzięki za radę. W takim razie zabieram się za pieczenie.

  • Autor: mahika Data: 2012-12-05 16:30:36

    Może lezeć i rok.

  • Autor: aggusia35 Data: 2012-12-05 16:32:01

    Ja go robiłam i nic mu się nie stało, teraz nowa porcja leżakuje w chłodnym miejscu więc możesz śmiało się zabierać do roboty.:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu