Forum

Rozmowy wolne i frywolne

e zakupy w Tesco

• Autor: vikunia Data: 2012-12-06 19:31:02

Lata sobie po Wż cie reklama zakupów on line w Tesco no i mnie zaciekawiła. Klik i  ja taka przeciwniczka zakupów internetowych zamówiłam na próbę troszkę artykułów. Glownie soki, woda mineralna i parę sztuk tych słoikowo puszkowych. Z ciekawości wzięłam mały kawałek mięsa. Właśnie pan wniósł koszyk z zakupami. Wszystko pięknie popakowane, mięsko świeże i takie jakbym sama wybrała. Koszt dostawy tylko 0,98zł. Płatność kartą przy odbiorze. Chyba się skuszę i co tydzień zrobię takie zakupki on line. Jaka oszczędność czasu no i sezon jesienno zimowy nie jest dla mnie korzystny żeby przebywać w dużych skuiskach zakatarzonych ludzi:). A Wy robicie jakies spozywcze zakupy on line. A może jakieś inne sieci tez mają takie opcje?

• Autor: Zuzanna248 Data: 2012-12-06 19:36:53

Nigdy nie robiłam, ale powiedz jakie są wtedy ceny? Dziś byłam w tesco, ceny wcale nie zachęcają do zakupów, niektóre wyższe nawet niż w moim sklepie, który ceny ma wcale nie niskie.

• Autor: domia Data: 2012-12-06 19:44:27

Vikuniu, a nie mialaś znajomości przy transporcie..??  Przecież za tą śmieszną cenę, to nawet nie warto auta z garażu wyciągać. Dowóz piccy kosztuje 3zł.

Takie zakupy, dobra alternatywa dla osób starszych i dla osób uziemionych w domu. 

• Autor: vikunia Data: 2012-12-06 19:54:40

Przede wszystkim nie warto dzwigac tych siat i tracic czas na bieganie między półkami. Ceny dostawy wachają cię od 0,98zł do 9.98zl.  Ten tydzień i nastepny są po ),98 a tuż przed świętami po 3,48. Tez nie wart samochodu wyciągać:)

• Autor: ireth Data: 2012-12-08 14:59:41

Nie zgodzę się. To bardzo duża oszczędność czasu, zwłaszcza dla osób pracujących do późna. poza tym jest to oszczędność, bo robię listę i zamawiam tylko to co na prawdę potrzebuję, a tak w sklepie zawsze dobiorę drugie tyle do wózka.

• Autor: vikunia Data: 2012-12-06 19:52:26

To co kupiłam było tańsze niż w innych sklepach albo w tej samej cenie. Porównałam paragon z normalnych zakupów w Tesco sprzed tygodnia z cenami on line i były identyczne a te promocyjne niższe.

• Autor: czarnykot Data: 2012-12-06 20:00:39

należę do tych, co to lubią pomacać...spośród znajomych mam jedną osobę, która zaopatruje się w ten sposób w almie, auchanie i carfourze...nawet w pieczywo..

• Autor: vikunia Data: 2012-12-07 09:45:08

Ja tez lubię pomacać ale co to za macanie butelek , sloikow czy puszek. Pieczywo odpada , bo kupuję na zakwasie w prywatnej piekarni, wędliny macam wzrokiem  i kupuję w osiedlowym sklepiku a owoce i jarzyny na targu.  U mnie mozna tez zrobic e zakupy w Almie ale niestety jest drogo. Wczoraj z ciekawosci weszlam na asortyment i myślalam ze spadnę z krzesła... piersi z kaczki 105zł za kg

• Autor: as Data: 2012-12-07 12:10:19

105? W Lidlu były niewiele ponad 14 czy 16  w promocji i nie kupiłam

• Autor: vikunia Data: 2012-12-07 12:54:12

Lidl jes dla biednych a Alma dla bogatych :). Może te w Lidlu były wychudzone :)

• Autor: dajanka Data: 2012-12-11 21:43:54

Dla biednych to podobno biedronka jest:)

• Autor: bruschetta Data: 2012-12-07 22:31:11

Ja właśnie zrobiłam sobie zamówienie z tesco na niedzielę :) Starsza nie jestem, uziemiona w domu też nie, ale biegać z torbami mi się nie chce :P Nie mam samochodu, niedługo co prawda planuję to zmienić, ale faktycznie jakby przeliczyć koszty paliwa, to i tak wychodzi taniej sobie wszystko zamówić. 

Co do macania, to biorę tylko sprawdzone rzeczy, głównie to suche produkty, chemię i wody, ale vikunia, jak tak mówisz, że mięsko też było dobrej jakości, to może i tego spróbuję :)

• Autor: Zuzanna134 Data: 2012-12-11 10:45:19

Ja kupuję na Almie, Dodomku, Tesco... Roznie. I uwielbiam kupowac spozywke przez neta - zero tachania siatek i uzerania sie w kolejkach do kas... Choc powiem szczerze, ze jest to dosyc czasochlonne, tzn. systemy są srednio przyjazne, malo intuicyjne. Podobno ma teraz wejsc cos lepszego, jakis agregator zakupowy, który będzie skupiał wszytskie te hipermarkety online i nie tylko. Suppersam czy jakos tak... Kolezanka mi mowila, że czytala w internecie ze ma byc bardzo latwy w uzyciu i porownywac ceny dostawcow

• Autor: Zuzanna248 Data: 2012-12-12 13:11:17

och Ty, Zuzanno, nie zwróciłam uwagi na "dodatek" po Zuzannie i czytam, oczy przecieram, wszak nie jest to moja treść, już myślałam, że ktoś w moim imieniu coś...... ale nie, ja jestem przecież Zuzanna246...

pozdrawiam

• Autor: nata30 Data: 2012-12-12 13:47:55

248....chyba..

• Autor: as Data: 2012-12-07 22:42:41

Niestety do mnie nie dostarczą

• Autor: Stokrotka-polna Data: 2012-12-08 08:51:50

Niestety do mnie też nie dociera :(

• Autor: lolopopa Data: 2012-12-11 14:57:37

Czy to moje wrażenie czy Tesco ma kosmiczne ceny?

Za tą samą kawę w Tesco zapłaciłam 34 zł, w Kauflandzie 28zł.

• Autor: mysha2006 Data: 2012-12-11 21:02:22

Bardzo możliwe, Tesco często ma kosmiczne ceny.

• Autor: bahus Data: 2012-12-11 21:44:41

A spróbuj zamówić piwo....do d*** z taką niepełną usługą. To nie dla mnie ;)

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-12-12 09:56:11

:)

• Autor: bruschetta Data: 2012-12-13 00:29:36

przeglądałam sobie ceny produktów (konkretnie tych, które ostatnio zamówiłam w tesco) w różnych sklepach internetowych i kilka może było trochę wyższych, ale większość jednak niżej. a z marketami zawsze było tak, że jedne produkty są tańsze tu, a drugie tu. jakiś kosmiczności nie zauważyłam. 

klikanie na stronie dla mnie jest o wiele lepsze niż krążenie między półkami, tym bardziej, że tak naprawdę wcześniej zrobiłam sobie listę co chcę i tylko wrzucałam w wyszukiwarkę produktu. łącznie zajęło mi to jakieś 10 minut, więc porównując to do czasu, który bym spędziła na dojechaniu do sklepu, zakupach i staniu w kolecje, takie zakupy spożywcze przez net robią się naprawdę opłacalne. 

co do alkoholu, to dla mnie to nie jest jakiś wielki problem. czasem piję, owszem, ale na szczęście mam mały monopolowy pod nosem ;) a tak serio, to gdzieś czytałam, że tam są jakieś hece z ustawą związaną z trzeźwością. 

• Autor: almad Data: 2013-01-16 11:33:14

jest taka strona: www.zakupy24.jaw.pl i tam można zamówić poza art. spożywczymi i gospodarczymi także piwo i inny alkohol - z dostawą do domu - oczywiście tylko dorośli

• Autor: vikunia Data: 2013-01-17 13:04:02

Też tam zamawiałam zakupy ale alkoholu nie mogłam, ukazał się komunikat ze mojejego miasta nie zaopatrują w wyroby alkoholowe

• Autor: megi65 Data: 2012-12-13 01:09:39

Jeszcze nie praktykowałam takowych zakupów spożywczych artykułów ...Raz w tyg . robimy spore zakupki na cztery ręce i jest ..... fajnie ! W tyg. dochodzi tylko mi drobnnica ..

• Autor: bruschetta Data: 2013-01-15 23:59:20

A zamawiała któraś z was przez smartphone'a? Słyszałam, że jest taka opcja, ciekawa jestem, czy wszystko działa tak samo. 

Swoją drogą fajny bajer dla zabieganych, w końcu telefon zawsze pod ręką i zakupy można robić będąc praktycznie wszędzie :D

• Autor: Czeslaw Data: 2013-01-16 01:50:35

W Gdańsku (Trójmieście) to polecam dodomku http://dodomku.pl/ . Na terenie 3Miasta dostawa free a ceny porównywalne z Biedronką.

• Autor: asieksza Data: 2013-01-17 13:36:43

Jaka szkoda, że ta opcja u mnie jeszcze niedostępna, zwłaszcza jak jestem uziemiona w domu z chorymi dziećmi.:(

Przejdź do pełnej wersji serwisu