Forum

Kuchenne porady

ser Ricotta

  • Autor: bubus Data: 2012-12-12 01:28:06

    Witam wszystkie kuchareczki :) Dostalam od znajomej ser ricotta bardzo go zachwalala .Mam pytanko czy ktos mial moze jakies doswiadczenie kulinarne z tym serkiem .Poniewaz mam go duzo chciala bym zastosowac do pierogow ruskich i drozdzowek z serem ale nie wiem czy warto sie trudzic :) jezeli ktos robil juz jakies potrawy z tego serka i chcialby sie podzielic swoim doswiadczeniem bede bardzo wdzieczna .Ps wiem ze jest pozno ale ja pracuje w nocy ;)

  • Autor: kromselka Data: 2012-12-12 09:05:38

    Mozesz zrobić sernik albo tartę a co do pierogów ruskich to wolałabym dodać twaróg.

  • Autor: megi65 Data: 2012-12-12 09:26:54

    Moja Droga ... !

    Wybor masz szalony ... buleczki , drozdzoweczki , strucla .. Godny polecenia jest

    http://wielkiezarcie.com/recipe58316.html

    albo

    http://wielkiezarcie.com/recipe91776.html

    (przepraszam nie moge uaktywnic linkow )

    poza tym nalesniki sa przepyszne .. ))

    Powodzenia i ... smacznego

  • Autor: as Data: 2012-12-12 09:28:59

    Podpadłaś u mnie za niaktywne linki:P

    http://wielkiezarcie.com/recipe58316.html

    http://wielkiezarcie.com/recipe91776.html


  • Autor: matani Data: 2012-12-12 11:12:25

    Warkocz z ricottą wychodzi super!

  • Autor: bubus Data: 2012-12-12 13:08:50

    czy do tego warkocza moga byc inne ciasteczka nie amaretto ;) 

  • Autor: megi65 Data: 2012-12-12 13:13:44

    Kobieto ... nie musisz tak wiernie trzymać się nadzienia ..

    Ja mocze wczesniej rodzynki w rumie i jest ... fanastico .. a jak nie lubisz to poprostu pomiń .

    A jak jestes uparta bardzo to ciasteczka owsiane pokrusz ...

    Powodzenia ))))

  • Autor: bubus Data: 2012-12-12 13:41:18

    te rodzyki w rumie mnie zainspirowaly napewno doloze dzieki ;)

  • Autor: matani Data: 2012-12-12 13:37:02

    ja robię bez niczego :) tylko ricotta, budyń i cukier :) w porywie dodam jajko :)

  • Autor: megi65 Data: 2012-12-12 13:10:47

    Hej Mądralo !!!!

    Z tamtego miejsca nie mogłam ... nawet serwisy polskie były '' zaszpejsowane '' . Teraz to mogę ci nawet podwójny luuuz wykonać bez podpórki ...

  • Autor: Karmen3 Data: 2012-12-12 12:49:02

    Rany ja bym była przeszczesliw gdybym dostala ricittę. Na pewno zrobiłabym cassattę, mieszkałam pare lat we włoszech i to było moje ulubione ciasto. Mozna tez nimi nadziac rurki do serka dodac kawałki czekolady lub owoce kadnyzowane i tym nadziewac. Robie rowniez z tego taki placek tarte z ciasta francuskiego nadziewany takim farszem: podsmazam szpinak doprawiam według wlasnych upodobań zdejmuje z kuchenki dodaje rikotte jak przestygnie wykladam na ciasto umieszczone w formie na to mozzarella i przykrywam ciaste a nastepnie do piekarnika az ciasto sie zrumieni, moj to uwielbia potrafi na raz pół blaski zjeśc.

  • Autor: bubus Data: 2012-12-12 13:16:02

    dziekuje za przepisy wiedzialam ze moge na was liczyc !!zarobilam ciasto na drozdzowe (zdrzemne sie chwilke az ciasto podrosnie ;) ) i do pieczenia chyba te buleczki drozdzowe do kawy beda wysmienite na pozne sniadanko ;) a to sie maz zdziwi :)

  • Autor: megi65 Data: 2012-12-12 16:09:45

    Wyspana ? drozdzowe upieczone ? Wyniki zadowalajace ??

  • Autor: bubus Data: 2012-12-12 22:00:39

    Wyspana wyspana nawet roche zaspalam ciasto uroslo ze hej ;) Poeksperymentowalam troche z ta ricotta i musze przyznac ze drozdzoweczki sa bardzo dobre ( co na takie antytalencie kulinarne jak ja ) jest osiagnieciem na skale nobla .Troche mi sie przypiekly bo mi kot zaginal (mieszkam w lesie i balam sie zeby go nikt nie zagryzl - tak jak ostatniego ;( ) wiec spedzilam z pol godziny na szukaniu biedaka .Dzieki jeszcze raz maz wniebowziety ;) dzieciaki pojedzone  .

  • Autor: megi65 Data: 2012-12-12 22:17:40

    Polecamy się na przyszłość na wszelkie kulinarne i niekulinarne rozterki .. .

  • Autor: bubus Data: 2012-12-12 22:21:58

    oj to bede czesto zawracala wam glowe ;) dzieki 

Przejdź do pełnej wersji serwisu