Witam wszystkie kuchareczki :) Dostalam od znajomej ser ricotta bardzo go zachwalala .Mam pytanko czy ktos mial moze jakies doswiadczenie kulinarne z tym serkiem .Poniewaz mam go duzo chciala bym zastosowac do pierogow ruskich i drozdzowek z serem ale nie wiem czy warto sie trudzic :) jezeli ktos robil juz jakies potrawy z tego serka i chcialby sie podzielic swoim doswiadczeniem bede bardzo wdzieczna .Ps wiem ze jest pozno ale ja pracuje w nocy ;)
Rany ja bym była przeszczesliw gdybym dostala ricittę. Na pewno zrobiłabym cassattę, mieszkałam pare lat we włoszech i to było moje ulubione ciasto. Mozna tez nimi nadziac rurki do serka dodac kawałki czekolady lub owoce kadnyzowane i tym nadziewac. Robie rowniez z tego taki placek tarte z ciasta francuskiego nadziewany takim farszem: podsmazam szpinak doprawiam według wlasnych upodobań zdejmuje z kuchenki dodaje rikotte jak przestygnie wykladam na ciasto umieszczone w formie na to mozzarella i przykrywam ciaste a nastepnie do piekarnika az ciasto sie zrumieni, moj to uwielbia potrafi na raz pół blaski zjeśc.
dziekuje za przepisy wiedzialam ze moge na was liczyc !!zarobilam ciasto na drozdzowe (zdrzemne sie chwilke az ciasto podrosnie ;) ) i do pieczenia chyba te buleczki drozdzowe do kawy beda wysmienite na pozne sniadanko ;) a to sie maz zdziwi :)
Wyspana wyspana nawet roche zaspalam ciasto uroslo ze hej ;) Poeksperymentowalam troche z ta ricotta i musze przyznac ze drozdzoweczki sa bardzo dobre ( co na takie antytalencie kulinarne jak ja ) jest osiagnieciem na skale nobla .Troche mi sie przypiekly bo mi kot zaginal (mieszkam w lesie i balam sie zeby go nikt nie zagryzl - tak jak ostatniego ;( ) wiec spedzilam z pol godziny na szukaniu biedaka .Dzieki jeszcze raz maz wniebowziety ;) dzieciaki pojedzone .
Witam wszystkie kuchareczki :) Dostalam od znajomej ser ricotta bardzo go zachwalala .Mam pytanko czy ktos mial moze jakies doswiadczenie kulinarne z tym serkiem .Poniewaz mam go duzo chciala bym zastosowac do pierogow ruskich i drozdzowek z serem ale nie wiem czy warto sie trudzic :) jezeli ktos robil juz jakies potrawy z tego serka i chcialby sie podzielic swoim doswiadczeniem bede bardzo wdzieczna .Ps wiem ze jest pozno ale ja pracuje w nocy ;)
Mozesz zrobić sernik albo tartę a co do pierogów ruskich to wolałabym dodać twaróg.
Moja Droga ... !
Wybor masz szalony ... buleczki , drozdzoweczki , strucla .. Godny polecenia jest
http://wielkiezarcie.com/recipe58316.html
albo
http://wielkiezarcie.com/recipe91776.html
(przepraszam nie moge uaktywnic linkow )
poza tym nalesniki sa przepyszne .. ))
Powodzenia i ... smacznego
Podpadłaś u mnie za niaktywne linki:P
http://wielkiezarcie.com/recipe58316.html
http://wielkiezarcie.com/recipe91776.html
Warkocz z ricottą wychodzi super!
czy do tego warkocza moga byc inne ciasteczka nie amaretto ;)
Kobieto ... nie musisz tak wiernie trzymać się nadzienia ..
Ja mocze wczesniej rodzynki w rumie i jest ... fanastico .. a jak nie lubisz to poprostu pomiń .
A jak jestes uparta bardzo to ciasteczka owsiane pokrusz ...
Powodzenia ))))
te rodzyki w rumie mnie zainspirowaly napewno doloze dzieki ;)
ja robię bez niczego :) tylko ricotta, budyń i cukier :) w porywie dodam jajko :)
Hej Mądralo !!!!
Z tamtego miejsca nie mogłam ... nawet serwisy polskie były '' zaszpejsowane '' . Teraz to mogę ci nawet podwójny luuuz wykonać bez podpórki ...
Rany ja bym była przeszczesliw gdybym dostala ricittę. Na pewno zrobiłabym cassattę, mieszkałam pare lat we włoszech i to było moje ulubione ciasto. Mozna tez nimi nadziac rurki do serka dodac kawałki czekolady lub owoce kadnyzowane i tym nadziewac. Robie rowniez z tego taki placek tarte z ciasta francuskiego nadziewany takim farszem: podsmazam szpinak doprawiam według wlasnych upodobań zdejmuje z kuchenki dodaje rikotte jak przestygnie wykladam na ciasto umieszczone w formie na to mozzarella i przykrywam ciaste a nastepnie do piekarnika az ciasto sie zrumieni, moj to uwielbia potrafi na raz pół blaski zjeśc.
dziekuje za przepisy wiedzialam ze moge na was liczyc !!zarobilam ciasto na drozdzowe (zdrzemne sie chwilke az ciasto podrosnie ;) ) i do pieczenia chyba te buleczki drozdzowe do kawy beda wysmienite na pozne sniadanko ;) a to sie maz zdziwi :)
Wyspana ? drozdzowe upieczone ? Wyniki zadowalajace ??
Wyspana wyspana nawet roche zaspalam ciasto uroslo ze hej ;) Poeksperymentowalam troche z ta ricotta i musze przyznac ze drozdzoweczki sa bardzo dobre ( co na takie antytalencie kulinarne jak ja ) jest osiagnieciem na skale nobla .Troche mi sie przypiekly bo mi kot zaginal (mieszkam w lesie i balam sie zeby go nikt nie zagryzl - tak jak ostatniego ;( ) wiec spedzilam z pol godziny na szukaniu biedaka .Dzieki jeszcze raz maz wniebowziety ;) dzieciaki pojedzone .
Polecamy się na przyszłość na wszelkie kulinarne i niekulinarne rozterki .. .
oj to bede czesto zawracala wam glowe ;) dzieki