Forum

Kuchenne porady

mrożenie gołąbków

  • Autor: ewaw Data: 2012-12-19 08:52:37

    witam.

    W święta będę mieć gości i aby ułatwić sobie pracę chciałam dziś zrobić gołąbki i je zamrozić.Pytanie w jaki sposób je później podgrzewacie aby były smaczne?????

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-12-19 08:58:47

    Przeważnie podgrzewam przez 2 minuty w mikrofali - czas na 2 duże gołąbki i potem podsmażam na patelni, w drugiej wersji podgrzewam w sosie pomidorowym na wolnym ogniu.

  • Autor: agacik33 Data: 2012-12-19 09:57:44

    mroże gotowe, potem wyciągam je wieczorem aby sie spokojnie rozmroziły- a przed podaniem wsadzam do nagrzanego piekarnika na ok 15- 20 minut

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-12-19 11:37:32

    Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u nas ma być w Wigilię w nocy -17 st a w dzień -12, więc ja bym wystawiła garnek na taras lub balkon.I potem normalnie je przygrzała, z tym całym sosem.

  • Autor: emeska1974 Data: 2012-12-19 13:36:07

    Zamrażam z sosem w pojemniczkach, rozmrażam i podgrzewam na małym ogniu. Są naprawdę smaczne.

  • Autor: zosia-k Data: 2012-12-19 15:15:10

    Ja zamrażam zawsze gołabki surowe , potem jak się rozmrożą i gotuję  dorabiam sos  smakują jak świezo zrobione.

  • Autor: Iwek Data: 2012-12-19 20:45:15

    Ja zamrażam gołąbki po zawinięciu farszu(mięso używam gotowane) kapustą poukładane na tacce póżniej przekładam je do woreczka a gdy mi są potrzebne rano wyciągam ,mrożone układam w garnku podlewam trochę wodą dodaję kostkę rosołową i gotuję pod przykryciem do miękkości kapusty,sos gotuję osobno

  • Autor: mggi63 Data: 2012-12-19 21:31:37

    Ja mrożę jak mi zostają,ale nie bardzo mi smakują,kapusta nie jest smaczna i w ogóle...ale to moje zdanie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu