Forum

Kuchenne porady

Makowiec zwijany - tradycyjny

  • Autor: basiaaa1 Data: 2012-12-19 21:15:02

    Może ktoś z Żarłoczków ma wypróbowany przepis na tradycyjny zwijany makowiec z ciastem drożdżowym ?

    Prosiłabym o przepis lub link do niego.

  • Autor: Anka53 Data: 2012-12-19 22:27:00

    Jest watek-strucla makowa i sa przepisy

  • Autor: basiaaa1 Data: 2012-12-20 22:17:12

    Jest watek-strucla makowa i sa przepisy

    Przegapiłam ten wątek, Dziekuję -skorzystałam z przepisów i porad dotyczących pieczenia.

  • Autor: Mońcia Data: 2012-12-20 07:54:08

    Polecam ten makowiec,robię go od kilku lat,jest rewelacyjny!                                                                          http://wielkiezarcie.com/recipe30196.html

  • Autor: mw1111 Data: 2012-12-20 13:29:17

    Aktywny link

    http://wielkiezarcie.com/recipe30196.html

  • Autor: basiaaa1 Data: 2012-12-20 21:56:38

    Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem.

  • Autor: basiaaa1 Data: 2012-12-20 21:56:54

    Dziękuję wszystkim za zainteresowanie tematem.

  • Autor: Anka53 Data: 2012-12-20 18:46:21

    to moj dzisiejszy wypiek

  • Autor: bubus Data: 2012-12-20 18:49:30

    ALe smacznie wygladaja !!!az slinka leci :)

  • Autor: bubus Data: 2012-12-20 18:52:31

    Czesc wszystkim Ja tak troche i na temat i nie .Otoz pieke zawsze makowce zawijane drozdzowe na podluznych blaszkach .Widzialam niektore zdjecia na WZ makowcow przepieknych rownych .Moje sa bardzo smaczne ale nieraz jak za bardzo wyrosna przyjmuja postac blaszek ;( Przeczytalam ze niektorzy zawijaja makowce w papier do pieczenia i tu moje pytanie czy smarujecie czyms ten papier przed zawinieciem i czy mozna drozdzowa strucle zawijac i ile zostawic papieru w zapasie ? Pozdrwionka :)  

  • Autor: Anka53 Data: 2012-12-20 18:59:48

    strucle zawsze zawijam w papier posmarowany olejem i staram sie go luzno zwinac zeby ciasto moglo podrosnac-pieke z przepisu Doroty z blogu -moje wypieki Pozdrawiam i zycze udanych wypiekow

  • Autor: frytka Data: 2012-12-20 19:03:57

    Od kilku lat robię makowiec drożdżowy zawijany-topiony  barbarki42.Ja zawijam w papier i nie smaruję,papieru tyle żeby było dosyć luźno.

  • Autor: noclegi2008 Data: 2012-12-20 21:09:31

    A w moich makowcach skórka odstaje i chociaż smaczne nie wygląda to efektownie.Co robię nie tak?Pomóżcie.

  • Autor: eweco Data: 2012-12-20 21:43:32

    http://wielkiezarcie.com/recipe64672.html

  • Autor: majka253 Data: 2012-12-21 09:33:26

    Ja smaruję rozłożony na cieście mak rozmąconym jajkiem i dopiero zawijam. Piekę  w papierze z Biedronki "Zosia Samosia" , papieru już nie smaruję i nigdy nie przywiera. Pozdrawiam.

  • Autor: noclegi2008 Data: 2012-12-22 18:45:56

    DZięki i życzę zdrowych ŚWiąt.

Przejdź do pełnej wersji serwisu