Planuję zrobić na obiad łososia w cieście francuskim. I tak się zastanawiam jakiej wielkości kawałki zazwyczaj przeznacza się na 1 osobę. Do tego prawdopodobnie będzie jakas surówka bo jakoś nic innego mi już nie pasuje.
I teraz pytanie po ile tej ryby na osobę?
P.S. Oczywiście zrobię kilka kawałków wiecej aby była opcja dokładki.
http://wielkiezarcie.com/recipe77210.html ...W tym przepisie podałam 200g na osobę i to było za dużo.:) Porcja na cały talerz,ponieważ był jeszcze szpinak i serek feta...czyli wszystko zależy od dodatków.:) Jeżeli zrobisz łososia np. z serkiem chrzanowym w cieście to 200g jest w sam raz, jeżeli zdecydujesz się na szpinak to 100- 150 g,nie więcej.:)) Polecam szpinak wymieszać z serkiem feta kanapkowym.:)))
Planuję zrobić na obiad łososia w cieście francuskim. I tak się zastanawiam jakiej wielkości kawałki zazwyczaj przeznacza się na 1 osobę. Do tego prawdopodobnie będzie jakas surówka bo jakoś nic innego mi już nie pasuje.
I teraz pytanie po ile tej ryby na osobę?
P.S. Oczywiście zrobię kilka kawałków wiecej aby była opcja dokładki.
w zależności od możliwości żołądków gości 150-200g na osobę
Dla mnie poproszę 350 g + sałata lodowa w sosie vinogret domowej produkcji + lampeczka dobrze schłodznego pół wytrwnego białego wina .. :)))
http://wielkiezarcie.com/recipe77210.html ...W tym przepisie podałam 200g na osobę i to było za dużo.:) Porcja na cały talerz,ponieważ był jeszcze szpinak i serek feta...czyli wszystko zależy od dodatków.:) Jeżeli zrobisz łososia np. z serkiem chrzanowym w cieście to 200g jest w sam raz, jeżeli zdecydujesz się na szpinak to 100- 150 g,nie więcej.:)) Polecam szpinak wymieszać z serkiem feta kanapkowym.:)))