Forum

Kuchenne porady

Co z kulebiakiem ?

  • Autor: beajma Data: 2012-12-23 13:05:52

    Witajcie, 

    zrobilam właśnie kulebiak z kapustą i grzybami, ciasto krucho-Drozdzowe. Pojawił się jednak problem, mój piekarnik po upieczeniu chleba postanowił się zepsuć, to tak bez uprzedzenia. Resztę potraw mam już gotowych ale nie wiem co z wyrosnietym i gotowym już do pieczenia kulebiakiem. Czy wchodzi opcja wstawienia go do lodówki i upieczenia jutro w piekarniku brata podczas kolacji ? Nie wchodzi w grę pieczenie u koleżanek czy znajomych gdyż nie mam takich za krótko jeszcze mieszkam w tym miejscu. Do brata tez nie mogę podrzucic bo jadę dziś na noc do pracy wrócę jutro koło południa ogarnę się i resztę towarzystwa i na kolacje do brata. 

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-12-23 13:41:41

    Zanieś do sąsiadki do piekarnika, zastanawiam się czy Ci ciasto nie namięknie kapustą , jak zostawisz w lodówce do jutra.

  • Autor: jolka60 Data: 2012-12-23 13:48:50

    Skoro nie mozesz podrzucic natychmiast do sasiadki,to moze zamroz ''toto''.Tak,jak MR pisala,w lodowce moze za bardzo nasiaknac woda.

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-12-23 15:01:17

    Zamrozić bo nasięknie jak kolezanki napisały.

  • Autor: beajma Data: 2012-12-24 23:50:10

    Dziękuje za poradę, kulebiak wylądował w zamrazalniku. Wesołych swiat. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu