Witam,zostało mi sporo farszu jajecznego do roladek drobiowych,czy mogę go zamrozić i użyć póżniej? Farsz ten składa się z jajek gotowanych,sera żółtego,majonezu i cebulki podsmażonej.Kiedyś były jakieś dziwne przesądy,czy jak je nazwać,że to co z jajkami,nawet gotowanymi,a już z majonezem to absolutnie nie nadaje się do mrożenia.Czy Wy mrozicie tego typu farsze?
Witam,zostało mi sporo farszu jajecznego do roladek drobiowych,czy mogę go zamrozić i użyć póżniej? Farsz ten składa się z jajek gotowanych,sera żółtego,majonezu i cebulki podsmażonej.Kiedyś były jakieś dziwne przesądy,czy jak je nazwać,że to co z jajkami,nawet gotowanymi,a już z majonezem to absolutnie nie nadaje się do mrożenia.Czy Wy mrozicie tego typu farsze?
Jajka zamrożone są gumowate i ciągnące więc nie polecam:( .A może uda się z tego farszu zrobić np.kotlety jajeczne:).
Nie wiem czy można majonez mrozić ? A czy nie mogłabyć zmiksować tego blenderem i zrobić pastę do pieczywa ?
Taką pastą można by tez wzbogacić nalesniki