Miały być kluski z makiem na wigilię w wersji dla leniuchów. Moja mama stwierdziła, że na zimno jej nie smakują, więc potrawa miała być wyprodukowana już w trakcie biesiadowania. Jednak jedzenia było tyle, że nie było sensu szykować dodatkowej potrawy. Została mi więc pucha masy makowej i teraz zastanawiam się jak ją wykorzystać. Dzisiaj dzieci pytały się czy mamy jakieś ciasto i dojadały pierniczki, chyba coś by upiec się przydało, coś małopracochłonnego, raczej prostego i pysznego. Czekam na pomysły
Kochana! Upiecz biszkopt, przekrojony nasącz dobrze i przełóż masą makową. Na wierzch zrób polewę i posyp bakaliami. Albo możesz zdrobić wersję z ciastem kruchym. Smacznego:)))
Miały być kluski z makiem na wigilię w wersji dla leniuchów. Moja mama stwierdziła, że na zimno jej nie smakują, więc potrawa miała być wyprodukowana już w trakcie biesiadowania. Jednak jedzenia było tyle, że nie było sensu szykować dodatkowej potrawy. Została mi więc pucha masy makowej i teraz zastanawiam się jak ją wykorzystać. Dzisiaj dzieci pytały się czy mamy jakieś ciasto i dojadały pierniczki, chyba coś by upiec się przydało, coś małopracochłonnego, raczej prostego i pysznego. Czekam na pomysły
Witam. Możesz zrobić kopertki z ciasta francuskiego nadziewane właśnie tą masą.
Też tak miałam kilka lat temu jak u ciebie :) z pozostałej masy ,którą przemieliłam upiekłam drożdżówki.
zrobić roladę drożdżową, pokroić na grube plastry i upiec. Bułeczki jak marzenie :) ew. rogaliki
Kochana! Upiecz biszkopt, przekrojony nasącz dobrze i przełóż masą makową. Na wierzch zrób polewę i posyp bakaliami. Albo możesz zdrobić wersję z ciastem kruchym. Smacznego:)))