jestem w ramach tzw weny pieroznej, (czyt. robie małe zapasy, bo znowu bede przez chwile jednoręczna- łapa wyląduje w gipsie) i poki mam mozliwosc chce troszke pierogów porobic, żęby sobie życie ułatwic;) sa ruskie, sa z miesem i szpinakiem. Chce z mięsem (mam szyje indycze- i chce je wykorystac do tego celu ) tylko nie wiem co do do tego mięsnego farszu dodac, żeby nie takie mięsno cebulowe tylko były. Mysle o soczewicy- no ale może ktos ma inny pomysł?
Do farszu idyczego mozesz dodać pieczarki , grzybki leśne , kapustę kiszonę , kapustę białą .. moze być i piktana pasztetowa z dodatkiem mięsa indyka ..Cebulka niech tylko będzie w tle .))
Pozdrawiam i ... szybko niech twoja ręka będzie sprawna .
witajcie,
jestem w ramach tzw weny pieroznej, (czyt. robie małe zapasy, bo znowu bede przez chwile jednoręczna- łapa wyląduje w gipsie) i poki mam mozliwosc chce troszke pierogów porobic, żęby sobie życie ułatwic;) sa ruskie, sa z miesem i szpinakiem. Chce z mięsem (mam szyje indycze- i chce je wykorystac do tego celu ) tylko nie wiem co do do tego mięsnego farszu dodac, żeby nie takie mięsno cebulowe tylko były. Mysle o soczewicy- no ale może ktos ma inny pomysł?
pozdrawiam
agacik
Do farszu idyczego mozesz dodać pieczarki , grzybki leśne , kapustę kiszonę , kapustę białą .. moze być i piktana pasztetowa z dodatkiem mięsa indyka ..Cebulka niech tylko będzie w tle .))
Pozdrawiam i ... szybko niech twoja ręka będzie sprawna .