Ja również mam i polecam. Kupiłam w biedronce za 25 zł i jest bardzo fajna, na pewno kupię jeszcze nie jedną. W przeciwieństwie do tefolonowych można ją wyszorować i nic się nie zdziera.
tez mam tą z biedronki,fakt szoruje nawet drapakiem i wciaz jest cała:) ale smazenie nawet na niewielkiej ilośći oleju powoduje przypalanie potrawy. nadaje sie do smażenia beztłuszczowego.osiąga bardzo wysoką temp.
Używam patelni od jakiegoś czasu i postępuję zgodnie z instrukcją obsługi, czyli wlewam tłuszcz na zimną patęelnię, tak samo kładę mięso na zimną i nic się nie przypala, w razie potrzeby po prostu zmniejszam ogień. Do tej patelni używam tylko drewnianych łyżek i mieszadeł, myję jak ostygnie. Nie można używać ostrych myjek i druciaków do szorowania, bo może się porysować, a poza tym traktuję ją delikatniej niż metalowe.
mam, łatwo się myje:) całkiem fajna jest inny smak potraw, dostalam dużą, co jest trochę niewygodne ale gdybym kupowała- kupiłabym wygodniejsza i mniejszą
Kupiłam sobie na Al... takie trzy. Bardzo łatwe w utrzymaniu czystości, nic się nie przylepia nawet smażąc mięso bez tłuszczu. Tylko po jakimś czasie używania tej najwiekszej zauważyłam, że rączka ma tendencję do lekiego ruszania się w miejscu przykręcenia śruby, być może spowodowane to jest jej ciężarem, albo miałam pecha. Ale i tak jestem zadowolona z zakupu. Do kompletu była też pokrywa
A ja w ubie głym roku kupiłam patelnię ceramiczną eco i jest do kitu początkowo wydawała się fajna ale po jakimś czasie zaczęło wszystko przywierać i powirzchnia lekko się wytarła nie wiem dlaczego w końcu zaczę łam sama siebie winić że może sama ją przegrzałam ale nie jestem tego tak do końca pewna i dodam że nie była tania bo kosztowała 100 zł a tu widzę że za 25zł można kupić i są dobre i ja chciałabym na taką dobrą trafić chciałabym sie dowiedzieć jakiej firmy kupujecie te patelnie że są takie rewelacyjne
ja mam Moneta. nie szoruję niczym szorskim-jak teflon, tylko miękkie myjki. nie żółknie, nic sie nie zdziera. jest super. wcześniej kupiłam Olkusz za 30 zł i po 3 miesiącach wyrzuciłam.
Dziękuję za wypowiedzi pomogło mi to w podjęciu decyzji .Przeglądając inne fora internetowe wyczytałam patelnie o różnych firmach np.Moneta , Berghoff , Galicja , Vinzera pisali o nich dobrze i polecali .
czy chodzi ci o żeliwną patelnię z cermetową powłoką? Jeśli tak to polecam. Mam jeszcze patelnię ceramiczną (z gliny), ale tej używam do piekarnika do zapiekanek, nie próbowalam stawiać jej na gaz.
Moneta mogę sama polecić. Używam takiego modelu kuchni - klik w link. Dbam o nią. Myję delikatnie. Nie drapie jej (bo nie lubi ;), a ona odwdzięcza mi się potrawami w sam raz - nie są tłuste, są dobrze wysmażone, nie są przypalone. Jak dla mnie, jest to patelnia idealna dla ludzi na diecie.
klik chyba nic nie będzie z tego kliknięcia a szkoda. http://www.skapiec.pl/site/cat/2901/comp/1301507_komentarze/ http://www.youtube.com/watch?v=5li4Mz_EexU Może te linki się przydadzą.
Zapomniałam dodać link? Także...klik w link. Ale widzę, że to ta sama patelnia spod Twojego linku. Czy ja już gdzieś mówiłam, że jej używam? Bo się zgubiłam.
Witam zastanawiam się nad zakupem patelni ceramicznej co o tym sadzicie ?
Mam taką,jest naprawdę świetna warto kupić :)
Ja również mam i polecam. Kupiłam w biedronce za 25 zł i jest bardzo fajna, na pewno kupię jeszcze nie jedną. W przeciwieństwie do tefolonowych można ją wyszorować i nic się nie zdziera.
tez mam tą z biedronki,fakt szoruje nawet drapakiem i wciaz jest cała:) ale smazenie nawet na niewielkiej ilośći oleju powoduje przypalanie potrawy. nadaje sie do smażenia beztłuszczowego.osiąga bardzo wysoką temp.
Używam patelni od jakiegoś czasu i postępuję zgodnie z instrukcją obsługi, czyli wlewam tłuszcz na zimną patęelnię, tak samo kładę mięso na zimną i nic się nie przypala, w razie potrzeby po prostu zmniejszam ogień. Do tej patelni używam tylko drewnianych łyżek i mieszadeł, myję jak ostygnie. Nie można używać ostrych myjek i druciaków do szorowania, bo może się porysować, a poza tym traktuję ją delikatniej niż metalowe.
mam, łatwo się myje:) całkiem fajna jest inny smak potraw, dostalam dużą, co jest trochę niewygodne ale gdybym kupowała- kupiłabym wygodniejsza i mniejszą
Czy taka patelnia nadaje się do kuchni gazowych?
Tak nadaują ja używam do kuchenki gazowej.
Kupiłam sobie na Al... takie trzy. Bardzo łatwe w utrzymaniu czystości, nic się nie przylepia nawet smażąc mięso bez tłuszczu. Tylko po jakimś czasie używania tej najwiekszej zauważyłam, że rączka ma tendencję do lekiego ruszania się w miejscu przykręcenia śruby, być może spowodowane to jest jej ciężarem, albo miałam pecha. Ale i tak jestem zadowolona z zakupu. Do kompletu była też pokrywa
też uważam, że są świetne. Grillową mam również ceramiczną. A teflon jest rakotwórczy podobno......
ale fajne musze sie rozgladnac za takowymi
A ja w ubie głym roku kupiłam patelnię ceramiczną eco i jest do kitu początkowo wydawała się fajna ale po jakimś czasie zaczęło wszystko przywierać i powirzchnia lekko się wytarła nie wiem dlaczego w końcu zaczę łam sama siebie winić że może sama ją przegrzałam ale nie jestem tego tak do końca pewna i dodam że nie była tania bo kosztowała 100 zł a tu widzę że za 25zł można kupić i są dobre i ja chciałabym na taką dobrą trafić chciałabym sie dowiedzieć jakiej firmy kupujecie te patelnie że są takie rewelacyjne
A czy z czasem jak dlugo się już używa nie zółknie .
ja mam Moneta. nie szoruję niczym szorskim-jak teflon, tylko miękkie myjki. nie żółknie, nic sie nie zdziera. jest super. wcześniej kupiłam Olkusz za 30 zł i po 3 miesiącach wyrzuciłam.
Dziękuję za wypowiedzi pomogło mi to w podjęciu decyzji .Przeglądając inne fora internetowe wyczytałam patelnie o różnych firmach np.Moneta , Berghoff , Galicja , Vinzera pisali o nich dobrze i polecali .
czy chodzi ci o żeliwną patelnię z cermetową powłoką? Jeśli tak to polecam. Mam jeszcze patelnię ceramiczną (z gliny), ale tej używam do piekarnika do zapiekanek, nie próbowalam stawiać jej na gaz.
Moneta mogę sama polecić. Używam takiego modelu kuchni - klik w link. Dbam o nią. Myję delikatnie. Nie drapie jej (bo nie lubi ;), a ona odwdzięcza mi się potrawami w sam raz - nie są tłuste, są dobrze wysmażone, nie są przypalone. Jak dla mnie, jest to patelnia idealna dla ludzi na diecie.
klik chyba nic nie będzie z tego kliknięcia a szkoda.
http://www.skapiec.pl/site/cat/2901/comp/1301507_komentarze/
http://www.youtube.com/watch?v=5li4Mz_EexU
Może te linki się przydadzą.
klik chyba nic nie będzie z tego kliknięcia a
Zapomniałam dodać link? Także...klik w link. Ale widzę, że to ta sama patelnia spod Twojego linku. Czy ja już gdzieś mówiłam, że jej używam? Bo się zgubiłam.szkoda. http://www.skapiec.pl/site/cat/2901/comp/1301507_komentarze/
http://www.youtube.com/watch?v=5li4Mz_EexU Może te linki
się przydadzą.
Ja jestem posiadaczką 2 patelni ceramicznych od okolo pol roku. Teflon poszedl w odstawkę. Polecam.
od dziś są w biedronce w sprzedaży patelnie ceramiczne za 24,99 http://www.biedronka.pl/oferta/kuchnia_na_medal_2801/
tak wiem dzisiaj właśnie ją kupiłam i będę testować dzięki za informacje Pozdrawiam
fajnie że kupiłaś, czekam na informacje jak się sprawuje :) Pozdrawiam