Organizuję w pracy 18 urodziny mojego podopiecznego. Zrobimy zrzutkę na prezent i tak się zastanawiam co mu kupić. Zainteresowań jakiś specjalnych nie ma, stan posiadania też bliski zeru. Zapytany odpowiedział, że chciałby firmowe buty ale mnie ten pomysł nie bardzo przekonuje.No i mam zagwozdkę.
To zależy ile macie pieniędzy jeśli chce firmowe buty to może jakaś karta upominkowa do sklepu. Nie wiem czy są karty do sklepów z butami ale z ciuchami na pewno.
Też jestem zdania, że jeśli chłopakowi się marzą taki buty- to niech je dostanie. Ostatnio na Allegro widziałam fajne dyplomy z okazji urodzin itp. Do butów możesz dołączyć taki dyplom. Pozdrawiam
Dopisano 13-01-21 10:52:20:
Oprócz dyplomów są fajne certyfikaty (grawer gratis) i piękne oscary i medale. Młody pewnie ucieszy się z takiego dodatku do prezentu!
Pomysł z butami nadal mnie nie przekonuje. Chłopak podjął decyzję, ze chciałby nadal zostać w placówce do kiedy będzie się uczył czyli jeszcze parę latek mu zostało. Potem pójdzie na swoje i chciałabym żeby miał jakąś pamiątkę. Do tej pory po butach nie będzie już śladu. Poza tym jak mu będzie na butach bardzo zależało to moze trochę popracować i na buty sobie zarobić ( tak robi część naszych starszych wychowanków). Poza tym marzą mu się buty za około 200 zł nie wiem czy aż taką kwotę udałoby mi się zebrać. Gdzieś tam przez głowę przemknęła mi myśl o jakiejś fajnej poscieli ( chociaż takie prezenty kupowaliśmy raczej dziewczynkom , wcześniej wszystkie 18 - tki wracały raczej do domów). Chłopak jest w pokoju z 19- latkiem i fajnie gdyby miał coś swojego. Może ktoś jeszcze podrzuci jakiś pomysł.
A może niech chłopak sobie dorobi do tych butów skoro nie będzie tyle kasy. Rozumiem że chcesz mu kupić coś co będzie praktyczne i trwałe ale chłopaki w jego wieku nie myślą o pościeli czy kocach czy jeszcze innych rzeczach do pokoju. Myślę że trochę szukasz powodu aby nie kupić butów bo Tobie się ten pomysł nie podoba a w końcu to ma być prezent dla niego. Rozumiem że macie mniej kasy ale to niech chłopak dorobi a wy mu dołożycie a na pamiątkę może być coś taniego co sprawi mu radość i nie wyrzuci za miesiąc do kosza (Może to być nawe smycz i jego imieniem lub fajnym tekstem, kubek imienny czy coś podonego). Mam już troszkę więcej lat ale prezent w postaci pościeli byłby dla mnie dość kiepskim prezentem. Myślę że nic nie jest na zawsze a on będzie pamiętał te wymarzone buty na 18.
Szczerze mówiąc to konsultowałam temat z kilkoma składkowiczami i im pomysł butów też się nie podoba. Młody ma temat do przemyślenia do jutra. Wiem, ze prawdopodobnie innego prezentu nie dostanie
Asia to przekonaj je że chcą zrobić krzywdę chłopakowi. Nie ma to jak nietrafione prezenty. Jeśli chce, marzy o tym to dlaczego kwestionujecie jego marzenia? Kurcze większość tych co obdarowują myślą egoistycznie -Nie bo mi się to nie podoba. To wspaniały chłopak, wie czego chce i powiedział Wam o tym -chce buty. Ty wiesz co to dla 18 mieć coś do ubrania o czym marzy, czym w zachwyt i zazdrośc pewnie wprawi pewnie innych chłopaków. Jesli Wam brakuje to może on dorobi do tych butów?
Wydaje mi się, że chłopakowi trudniej kupić coś niż dziewczynie. Jeśli nie te buty i by została pamiątka to może jakaś książka typu album? Ja dostałam na 18 książkę "Cuda Świata". Siostrze kupiłam "1000 najpiękniejszych miejsc w Polsce" oraz "ABC fotografii" bo chciała porządny aparat fotograficzny, a ja chciałam jej pokazać, że ważniejsza od sprzętu jest technika. Ucieszyła się.
Hmm cięzko o fajny pomysł, zeby jeszcze był trafny i przypadl do gustu obdarowanego. Sama jestem na etapie, gdzie syn zaczyna przyjmowac zaproszenia na 18-stki.
Książki, sa dzisiaj przepięknie wydane, my je chętnie kuujemy, obdarowujemy ale czy trafnie...? czy ta dzisiejsza młodzież, żyjąca w dobie internetu,-faktycznie do nich zagląda, czy tylko pięknie zdobią półki regałów...?
Aparat fotograficzny, może jakąs sportową torbę, plecak..
Organizuję w pracy 18 urodziny mojego podopiecznego. Zrobimy zrzutkę na prezent i tak się zastanawiam co mu kupić. Zainteresowań jakiś specjalnych nie ma, stan posiadania też bliski zeru. Zapytany odpowiedział, że chciałby firmowe buty ale mnie ten pomysł nie bardzo przekonuje.No i mam zagwozdkę.
A może ładny skórzany portefl- na pewno będzie tańszy niż buty, będzie fajną praktyczną rzeczą, moze wystarczyć nawet na kilka lat...no i taki symboliczny :)
Och nie!Tylko nie pościel czy książke.Jeśli chłopak marzy o firmowych butach to przemyślcie to jeszcze,może chociaż firmową torbe.Dla młodzieży ten znaczek ma duże znaczenie i napewno sprawi radość.Czy w wieku 18 lat też byliśmy tacy praktyczni jak teraz?
Za pościel, garnki na pewno nie będzie Was miło wspominał. To nie prezent na 18 urodziny dla chłopaka. Buty chyba też nie są dobrym prezentem - tym bardziej, że składkowym. Moim zdaniem - najlepszy byłby zegarek - z wygrawerowaną na kopercie okazją i od kogo prezent. Albo torba i portfel - plus bezsensowny gadżet - że na 18 urodziny.
Kupony upominkowe napewno są w croopie wiem bo sama mam jutro 18tkę syna i właśnie to mu podaruje. Polecam takie właśnie prezenty:)
Marzą mu się jeszcze słuchawki do MP3 i mnie męczy ale chyba na tyle nie uda mi się uzbierać. A może ktoś miałby ochotę się dołożyć albo miał na zbyciu.
To zależy ile macie pieniędzy jeśli chce firmowe buty to może jakaś karta upominkowa do sklepu. Nie wiem czy są karty do sklepów z butami ale z ciuchami na pewno.
ten pomysł bardzo mi się podoba - może np. bony Sodexho załatwiłyby temat? Można je realizować w wielu sklepach..
a jak ten chłopaczek marzy o takich butach?no to , jak go lubicie -dajcie mu możliwośc.
Dlaczego nie? Skoro chłopakowi marzą się buty, a kasy na tyle będziecie mieli, to kupcie mu je.
kupić buty można, ale czy trafi się w gust, chyba że pójdziecie razem na te zakupy bo jak to zrobić inaczej
Też jestem zdania, że jeśli chłopakowi się marzą taki buty- to niech je dostanie. Ostatnio na Allegro widziałam fajne dyplomy z okazji urodzin itp. Do butów możesz dołączyć taki dyplom. Pozdrawiam
Dopisano 13-01-21 10:52:20:
Oprócz dyplomów są fajne certyfikaty (grawer gratis) i piękne oscary i medale. Młody pewnie ucieszy się z takiego dodatku do prezentu!Pomysł z butami nadal mnie nie przekonuje. Chłopak podjął decyzję, ze chciałby nadal zostać w placówce do kiedy będzie się uczył czyli jeszcze parę latek mu zostało. Potem pójdzie na swoje i chciałabym żeby miał jakąś pamiątkę. Do tej pory po butach nie będzie już śladu. Poza tym jak mu będzie na butach bardzo zależało to moze trochę popracować i na buty sobie zarobić ( tak robi część naszych starszych wychowanków). Poza tym marzą mu się buty za około 200 zł nie wiem czy aż taką kwotę udałoby mi się zebrać. Gdzieś tam przez głowę przemknęła mi myśl o jakiejś fajnej poscieli ( chociaż takie prezenty kupowaliśmy raczej dziewczynkom , wcześniej wszystkie 18 - tki wracały raczej do domów). Chłopak jest w pokoju z 19- latkiem i fajnie gdyby miał coś swojego. Może ktoś jeszcze podrzuci jakiś pomysł.
A może niech chłopak sobie dorobi do tych butów skoro nie będzie tyle kasy. Rozumiem że chcesz mu kupić coś co będzie praktyczne i trwałe ale chłopaki w jego wieku nie myślą o pościeli czy kocach czy jeszcze innych rzeczach do pokoju. Myślę że trochę szukasz powodu aby nie kupić butów bo Tobie się ten pomysł nie podoba a w końcu to ma być prezent dla niego. Rozumiem że macie mniej kasy ale to niech chłopak dorobi a wy mu dołożycie a na pamiątkę może być coś taniego co sprawi mu radość i nie wyrzuci za miesiąc do kosza (Może to być nawe smycz i jego imieniem lub fajnym tekstem, kubek imienny czy coś podonego). Mam już troszkę więcej lat ale prezent w postaci pościeli byłby dla mnie dość kiepskim prezentem. Myślę że nic nie jest na zawsze a on będzie pamiętał te wymarzone buty na 18.
Szczerze mówiąc to konsultowałam temat z kilkoma składkowiczami i im pomysł butów też się nie podoba. Młody ma temat do przemyślenia do jutra. Wiem, ze prawdopodobnie innego prezentu nie dostanie
A może ustalcie taką tradycję że każde dziecko na 18 urodziny dostanie pościel czy inne tego typu prezenty i będzie sytuacja jasna i klarowna.
Skoro to ma być coś trwałego, to może zegarek albo jakiś piękny album?
Asia to przekonaj je że chcą zrobić krzywdę chłopakowi. Nie ma to jak nietrafione prezenty. Jeśli chce, marzy o tym to dlaczego kwestionujecie jego marzenia? Kurcze większość tych co obdarowują myślą egoistycznie -Nie bo mi się to nie podoba. To wspaniały chłopak, wie czego chce i powiedział Wam o tym -chce buty. Ty wiesz co to dla 18 mieć coś do ubrania o czym marzy, czym w zachwyt i zazdrośc pewnie wprawi pewnie innych chłopaków. Jesli Wam brakuje to może on dorobi do tych butów?
Wydaje mi się, że chłopakowi trudniej kupić coś niż dziewczynie. Jeśli nie te buty i by została pamiątka to może jakaś książka typu album? Ja dostałam na 18 książkę "Cuda Świata". Siostrze kupiłam "1000 najpiękniejszych miejsc w Polsce" oraz "ABC fotografii" bo chciała porządny aparat fotograficzny, a ja chciałam jej pokazać, że ważniejsza od sprzętu jest technika. Ucieszyła się.
nie rozumiem po co pytać co chce jak i tak właściwie nie dostanie to czego chce...
a może kupić mu biografię jakiegoś piosenkarza:) curta cobaina , freddiego M itp,jelsi lubi muzykę
Hmm cięzko o fajny pomysł, zeby jeszcze był trafny i przypadl do gustu obdarowanego. Sama jestem na etapie, gdzie syn zaczyna przyjmowac zaproszenia na 18-stki.
Książki, sa dzisiaj przepięknie wydane, my je chętnie kuujemy, obdarowujemy ale czy trafnie...? czy ta dzisiejsza młodzież, żyjąca w dobie internetu,-faktycznie do nich zagląda, czy tylko pięknie zdobią półki regałów...?
Aparat fotograficzny, może jakąs sportową torbę, plecak..
Organizuję w pracy 18 urodziny mojego podopiecznego. Zrobimy zrzutkę na
A może ładny skórzany portefl- na pewno będzie tańszy niż buty, będzie fajną praktyczną rzeczą, moze wystarczyć nawet na kilka lat...no i taki symboliczny :)prezent i tak się zastanawiam co mu kupić. Zainteresowań jakiś specjalnych
nie ma, stan posiadania też bliski zeru. Zapytany odpowiedział, że
chciałby firmowe buty ale mnie ten pomysł nie bardzo przekonuje.No i mam
zagwozdkę.
Och nie!Tylko nie pościel czy książke.Jeśli chłopak marzy o firmowych butach to przemyślcie to jeszcze,może chociaż firmową torbe.Dla młodzieży ten znaczek ma duże znaczenie i napewno sprawi radość.Czy w wieku 18 lat też byliśmy tacy praktyczni jak teraz?
Właśnie - w naszym mieście młodzież preferuje nike.
Są najeczki - są laseczki!
W sensie - dziewczyny
Właśnie - w naszym mieście młodzież preferuje nike. Są najeczki - są
Powodzenia tym laseczkom co lecą na te najeczki.............laseczki! W sensie - dziewczyny
Za pościel, garnki na pewno nie będzie Was miło wspominał. To nie prezent na 18 urodziny dla chłopaka.
Buty chyba też nie są dobrym prezentem - tym bardziej, że składkowym.
Moim zdaniem - najlepszy byłby zegarek - z wygrawerowaną na kopercie okazją i od kogo prezent.
Albo torba i portfel - plus bezsensowny gadżet - że na 18 urodziny.
Za pościel, garnki na pewno nie będzie Was miło wspominał. To nie prezent
Zamiast gadżetu proponuję zgrzewkę piwa ...na 18 urodziny dla chłopaka. Buty chyba też nie są dobrym prezentem - tym
bardziej, że składkowym. Moim zdaniem - najlepszy byłby zegarek - z
wygrawerowaną na kopercie okazją i od kogo prezent. Albo torba i portfel -
plus bezsensowny gadżet - że na 18 urodziny.
W tym wypadku chyba byłoby nie pedagogicznie....
A do tej zgrzewki mały gadżet -sygnet piwosza
Bardzo mnie zainteresował ten gadżet...gdzie go można kupić? :)
na allegro jest dużo sygnet piwosza
Dzięki...już zamówiłem
Może jeszcze kask piwosza do kompletu? Przepraszam za spam autorkę.
Już za 100 zł można kupić ładny skórzany portfel,do którego wkładamy resztę uzbieranej kasy i jak sobie zarobi i dołoży to kupi firmowe buty.
Temat sam się rozwiązał. Chłopak zdecydował, że jak nie buty to zegarek. Sam sobie znalazł model i chyba to będzie dobry pomysł.
Super. Coś osobistego i trwałego. Znacie cenę to będziecie wiedzieć ile potrzebujecie.
Z% albo działeczki pewnie by się najbardziej ucieszył.
?
Organizuję w pracy 18 urodziny mojego podopiecznego. Zrobimy zrzutkę na
Kupony upominkowe napewno są w croopie wiem bo sama mam jutro 18tkę syna i właśnie to mu podaruje. Polecam takie właśnie prezenty:)prezent i tak się zastanawiam co mu kupić. Zainteresowań jakiś specjalnych
nie ma, stan posiadania też bliski zeru. Zapytany odpowiedział, że
chciałby firmowe buty ale mnie ten pomysł nie bardzo przekonuje.No i mam
zagwozdkę.
Marzą mu się jeszcze słuchawki do MP3 i mnie męczy ale chyba na tyle nie uda mi się uzbierać. A może ktoś miałby ochotę się dołożyć albo miał na zbyciu.
A może jakiś fajny zegarek? Faceci lubią takie gadżety, powinno mu się spodobać. Np. taki jest bardzo fajny. Nie wiem jak Tobie, ale mi się podoba.
A może jakiś fajny zegarek? Faceci lubią takie gadżety, powinno mu się spodobać. Np. taki jest bardzo fajny. Nie wiem jak Tobie, ale mi się podoba.