Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Mix Plus - doładowanie telefonu

• Autor: malina_a Data: 2013-01-22 17:21:56

Witajcie !!!

Moze mi ktoś pomoże bo zaraz mnie trafi chyba...:(

Doładowałam mamie telefon, ma na kartę w MIx Plusie- wymagana kwota doładowania 30 zł

Coś mi się pomerdało i zasiliłam za 20 zł, oczywiście połaczenia się nie odblokowały :(

Po chwili zorientowałam się że to miało byc 30 zł i sruuuuu....doładowałam za 10 zł jeszcze, no i........lipa, nie zaliczyło się :( Okazało się że musi być łączna kwota 30 zł - da się coś z tym zrobić ? Bo jutro mama musi znów doładować za 30 zł - a wtedy to już będzie 60 zł- ona tego nie wygada przez 100 lat.............

Pomocy...

• Autor: ekkore Data: 2013-01-22 17:28:00

Coś mi się kołacze, że w mixie, w ramach umowy jest zasilenie jednorazowe za 30 zł - pozostałe nie są zaliczane jako obowiązkowe. Sprawdź w warunkach umowy...

• Autor: dana37 Data: 2013-01-22 18:26:09

To prawda.Trzeba jednorazowo zasilić całą kwotą , inaczej nie uznają.

• Autor: Inka_1 Data: 2013-01-22 18:22:49

Może zadzwonić na infolinię? Ja jestem w T-mobile ale też muszę doładowywać konto dowolną kwotą aby aby nr byl aktywny. Raz się zapomniałam i następnego dnia już mi kodu nie przyjęło. Zadzwoniliśmy do sieci i po podaniu kodu zasilili konto i odblokowali :)  Więc może sprobować się połączyć z siecią i  przedstawić problem. Bo na koncie jest te 30 zł?

• Autor: malina_a Data: 2013-01-22 18:28:36

Może zadzwonić na infolinię? Ja jestem w T-mobile ale też muszę
    doładowywać konto dowolną kwotą aby aby nr byl aktywny. Raz się
    zapomniałam i następnego dnia już mi kodu nie przyjęło. Zadzwoniliśmy do
    sieci i po podaniu kodu zasilili konto i odblokowali :)  Więc może
    sprobować się połączyć z siecią i  przedstawić problem. Bo na
    koncie jest te 30 zł?

Dziękuję, spróbuję przez infolinię.

• Autor: as Data: 2013-01-22 18:58:02

Tak jak mówi koleżanka. Nie wiem czy da się coś zrobić ale jedyny sposób to zadzwonić do operatora i przedstawić problem. Zwłaszcza, że jest te 30 zł i to pewnie tego samego dnia doładowane.

• Autor: malina_a Data: 2013-01-22 19:12:29

Tak jak mówi koleżanka. Nie wiem czy da się coś zrobić
    ale jedyny sposób to zadzwonić do operatora i przedstawić problem.
    Zwłaszcza, że jest te 30 zł i to pewnie tego samego dnia doładowane.

Kurcze nie mogę się dodzwonić, wiszę na oczekiwaniu 10 min........

Tak, doładowanie było dzis jednej i drugiej kwoty

• Autor: as Data: 2013-01-22 19:17:53

Jeśli nie uda Ci się dodzwonić to wyślij maila podając nr tel i problem. Trochę dziwne, że nie możesz się dodzwonić? Co mówią, że wszyscy konsultanci są zajęci?

• Autor: malina_a Data: 2013-01-22 19:20:28

Jeśli nie uda Ci się dodzwonić to wyślij maila podając nr tel i problem.
    Trochę dziwne, że nie możesz się dodzwonić? Co mówią, że
    wszyscy konsultanci są zajęci?

Wiesz as........ muzyka relaksująca......... - a więc oczekiwanie bez końca.

• Autor: smakosia Data: 2013-01-22 19:25:16

Nie wiem czy w Mix Plusie jest taka możliwość, ale może Ty też jesteś w Plusie i Mama będzie mogła przelać część kwoty na Twój telefon (o ile nie uda się Wam inaczej rozwiązać tego "problemu"). 

• Autor: malina_a Data: 2013-01-22 19:29:30

Nie wiem czy w Mix Plusie jest taka możliwość, ale może Ty też jesteś w
    Plusie i Mama będzie mogła przelać część kwoty na Twój telefon (o
    ile nie uda się Wam inaczej rozwiązać tego "problemu"). 

Ja mam telefon na abonament w T Mobile , i cała moja rodzina, tylko mama jakoś tak dziwnie w Plusie

• Autor: Inka_1 Data: 2013-01-22 19:59:32

Kiedyś też mieliśmy jeden nr w simplusie ale po cwaniactwie plusa całą rodziną jesteśmy w T-mobile, reszta rodziny w plusie i innych sieciach. A muzyka "relaksująca" chyba wszędzie.

• Autor: as Data: 2013-01-22 21:44:27

W tamtym roku mój tata dzwonił 2 razy do t- mobile i od razu się dodzwonił. Ja wysyłałam wieczorem maila i na drugi dzień dostałam odpowiedź. Na próbę mieliśmy Simplusa i szybko z niego zrezygnowaliśmy. Kupiliśmy pakiet. Jak zostały pewnie 2min to chcieliśmy kupić następny. Kilka prób i nie udało się. Zadzwoniliśmy i powiedzieli, że nowy pakiet minut możemy kupić jak jeden skończymy. Wydzwoniliśmy środki i tyle nas widzieli. Oczywiście nie ma idealnej sieci. W każdej jest coś nie tak.

• Autor: malina_a Data: 2013-01-22 21:54:04

Napisałam maila i czekam........... dam znać, może komuś na przyszłośc się przyda :)

• Autor: dagusia_29 Data: 2013-01-23 09:12:57

Ja miałam bardzo dlugo w mix-plusie i fakt musi być jednorazowo za 30 zl nie łączą się kwoty doładowania. Nawet jeśli doładujesz za 100 zł to jest to 1 doladownie. Dokładnie o to pytałam aby skrócić umowę jeśli bym zrobiła 3 doładowania po 30 zł to liczy się jako 3 doładowania. Nawet jeśli są zrobione jedno po drugim.

• Autor: alicja_bt Data: 2013-01-23 15:02:04

Ja też miałam mixa za 30, musisz doładować za 30 bo inaczej sie nie liczy. Mi facet w Plusie powiedział jak chciałam doładowanie za 50 żebym 10 zł dołożyła i kupiła 2 doładowania po 30 bo inaczej nie zaliczą. po 5 i 10 zł też nie sumują. Skończyła mi się umowa i normalnie kupuje doładowania za tyle ile mogę - ngdy w życiu żadnego mixa. Telefon jak się popsuje to kupię w markecie za 100.

• Autor: malina_a Data: 2013-01-23 16:19:11

No niestety nie odpowiedzili na maila... bez komentarza

mama doładowała juz kwotą 30 zł - więc teraz będzie rozmawiac, rozmawiać, rozmawiać.....

zawsze może do mnie zadzwonic chociaz mieszka ode mnie 20 metrów :)

Pozdrawiam i dziękuję :)

• Autor: as Data: 2013-01-23 19:02:37

T-mobile zawsze mi odpisuje. Ty tez możesz pożyczyć telefon od mamy i poplotkować z kimś. Mój mąż ma 400 min w abonamencie. Nie wydzwania tyle. Daje mi telefon i plotkuję. Ostatnio z ciocią rozmawiałam przez 84 min. Musiałam zakończyć rozmowę bo była już 22:45, a ciocia miała ochotę jeszcze rozmawiać chociaż"nie miała czasu"

Przejdź do pełnej wersji serwisu