Forum

Kuchenne porady

Czerstwa bułka

  • Autor: Czeslaw Data: 2013-01-24 16:20:31

    Czy do mielonych musi być czerstwa bułka? Czym ona poza twardością różni się od dzisiejszej?

  • Autor: Ewa1982 Data: 2013-01-24 16:27:10

    Ja nigdy nie daję czerstwej bułki, bo i tak ją moczę w wodzie i potem wyciskam.

  • Autor: megi65 Data: 2013-01-24 16:27:18

    Niekoniecznie .... może być bułka tarta z przemiału . Jak nie masz  to i '' latosia '' bułka też może być .. )

  • Autor: malka200 Data: 2013-01-24 16:38:30

    ja daję tylko tartą i trochę mleka lub wody

  • Autor: dagusia_29 Data: 2013-01-24 17:24:27

    Ja osobiście dodaje suchy chleb. Znam ludzi, którzy mówią że klopsy wychodzą lepsze niż z bułkami.  Bardzo rzadko kupuję bułki a jak są to tyle ile potrzeba nie zostaje nam.

  • Autor: as Data: 2013-01-24 17:44:21

    Nigdy nie daję do mielonych czerstwej bułki. Prawie nigdy nie daję bułki tylko chleb. świeży i nie mocze tylko mielę razem z mięsem i cebulą.

  • Autor: malka200 Data: 2013-01-24 17:48:07

    cóż, ile osób tyle sposobów:)

  • Autor: as Data: 2013-01-24 17:49:15

    Jak za rzadkie to dodaje bułkę tartą lub mąkę ziemniaczaną.

  • Autor: bubus Data: 2013-01-24 19:06:36

    Ja zawsze dodaje bulke tarta uprzednio namoczona w mleku .( bulke tarta robie sama z pieczywa ktore pozostaje w domku ) .

  • Autor: gosiekb Data: 2013-01-26 14:16:51

    Ja tez sama susze i miele. Gdy mam cala bulke to mocze ja w mleku i dodaje do mielonych, gdy nie mama to tak jak Ty namaczam tarta w mleku i dodaje.

  • Autor: kasia146 Data: 2013-01-25 15:56:49

    moze byc oprocz czerstwej bulka tarta moze byc kasza manna moze byc ugotowany przecisniety przez praske ziemniak a moze byc troszke zimnej wody. Dzisiejsza bulka tez sie nadaje :)

  • Autor: atek Data: 2013-01-25 16:45:15

    Ostatnio dodaję otręby owsiane - sprawdzają się.

  • Autor: wojalina Data: 2013-01-25 18:23:49

    Może być czerstwa lub swieża. Zawsze daję bułkę namoczona w wodzie, dobrze rozgniatam widelcem i dodaję do mięsa z cebulą i jajem. Daje dość sporo bułki, wtedy kotlety sa miękkie.

  • Autor: hanah30 Data: 2013-01-26 13:42:55

    jak mi zostaną ziemniaki od obiadu gotowane to dodaje i trochę maki ziemniaczanej

Przejdź do pełnej wersji serwisu