Ja osobiście dodaje suchy chleb. Znam ludzi, którzy mówią że klopsy wychodzą lepsze niż z bułkami. Bardzo rzadko kupuję bułki a jak są to tyle ile potrzeba nie zostaje nam.
moze byc oprocz czerstwej bulka tarta moze byc kasza manna moze byc ugotowany przecisniety przez praske ziemniak a moze byc troszke zimnej wody. Dzisiejsza bulka tez sie nadaje :)
Może być czerstwa lub swieża. Zawsze daję bułkę namoczona w wodzie, dobrze rozgniatam widelcem i dodaję do mięsa z cebulą i jajem. Daje dość sporo bułki, wtedy kotlety sa miękkie.
Czy do mielonych musi być czerstwa bułka? Czym ona poza twardością różni się od dzisiejszej?
Ja nigdy nie daję czerstwej bułki, bo i tak ją moczę w wodzie i potem wyciskam.
Niekoniecznie .... może być bułka tarta z przemiału . Jak nie masz to i '' latosia '' bułka też może być .. )
ja daję tylko tartą i trochę mleka lub wody
Ja osobiście dodaje suchy chleb. Znam ludzi, którzy mówią że klopsy wychodzą lepsze niż z bułkami. Bardzo rzadko kupuję bułki a jak są to tyle ile potrzeba nie zostaje nam.
Nigdy nie daję do mielonych czerstwej bułki. Prawie nigdy nie daję bułki tylko chleb. świeży i nie mocze tylko mielę razem z mięsem i cebulą.
cóż, ile osób tyle sposobów:)
Jak za rzadkie to dodaje bułkę tartą lub mąkę ziemniaczaną.
Ja zawsze dodaje bulke tarta uprzednio namoczona w mleku .( bulke tarta robie sama z pieczywa ktore pozostaje w domku ) .
Ja tez sama susze i miele. Gdy mam cala bulke to mocze ja w mleku i dodaje do mielonych, gdy nie mama to tak jak Ty namaczam tarta w mleku i dodaje.
moze byc oprocz czerstwej bulka tarta moze byc kasza manna moze byc ugotowany przecisniety przez praske ziemniak a moze byc troszke zimnej wody. Dzisiejsza bulka tez sie nadaje :)
Ostatnio dodaję otręby owsiane - sprawdzają się.
Może być czerstwa lub swieża. Zawsze daję bułkę namoczona w wodzie, dobrze rozgniatam widelcem i dodaję do mięsa z cebulą i jajem. Daje dość sporo bułki, wtedy kotlety sa miękkie.
jak mi zostaną ziemniaki od obiadu gotowane to dodaje i trochę maki ziemniaczanej