Forum

Gawędy o jedzeniu

sok z granatow?

• Autor: pestojad Data: 2013-01-28 16:11:42

Witam, mam bzika na punkcie zdrowej/ maturalnej zywnosci. Ostatnio natknełam sie na informacje o soku z granatów. Ponoć jest on bardzo zdrowy tak jak i jak same owoce zresztą. Pozwole sobie wkleić fragment opisujący jego własciwosci:sok z granatu nazywany jest Eliksirem Młodości. Jest pomocny w niszczeniu wolnych rodników tlenowych w organizmie. Rodniki te w znacznym stopniu przyspieszają proces starzenia, powodują powstawanie stanów zapalnych i rozwój chorób zwyrodnieniowych. Sok z granatu pity systematycznie wykazuje korzystne działanie przy astmie, szkorbucie, problemach z trawieniem, można go też pomocniczo wykorzystać podczas leczenia anginy" I tu moje pytania: - Czy ktos próbował tego specyfiku? Jesli tak to jakiej firmy konkretnie?  Jak nalezy pic taki sok ? A moze macie jakies przepisy na dania z owocami granatu? Za wszelkie informacje bede wdzieczna. :) 

• Autor: jannaj Data: 2013-01-28 16:48:33

Tu jest cudowny eliksir młodości: http://wielkiezarcie.com/recipe75650.html. Po kilku od razu czujemy się młodsze.

• Autor: momik Data: 2013-01-28 20:23:22

o ratunku ten przepis jest fenomenalny, tylko ja nie mogę nic ani kropelki 

• Autor: Kociambra Data: 2013-01-28 17:55:04

Ja ostatnio rozsmakowałam się w owocach granatu :) lubię ten ich specyficzny smak. Ostatnio przechorowałam zapalenie oskrzeli, może organizm się domaga witamin?

• Autor: megi65 Data: 2013-01-28 18:33:18

Od dwóch tygodni wykluczyłam czarną herbatę na rzecz  '' granatowego '' soku . Problemy trawienne minęły , gastrycznie czuje się świetnie . Dodatkowo podjadam owoce , fajne one ale po kosumpcji w kuchni krawa jatka ..No cóż .. trening czyni mistrza ... ))

Specjalnie nie zabiegam o przepisy z wykorzystaniem granatu sam w sobie jest najlepszy i najsmaczniejszy! !!

• Autor: czarnykot Data: 2013-01-28 18:40:24

meguś, na gastryczne powiadasz...nie chce mi się lecieć do sklepu, jutro polecę...jak na skrzydłach...kiedyś często kupowałam, potem mi się przejadł i tak jakos o nim zapomniałam, aż do ciekawego artykułu, chyba na onecie...

• Autor: megi65 Data: 2013-01-28 20:30:51

Kociątko ! Satysfakcja gwarantowana polecam .. ))

• Autor: pestojad Data: 2013-01-29 13:47:44

Zachecona waszymi opiniami zamówiłam sobie własnie 6 butelek soku Granda przez internet. Też mam problemy trawienne.  Wlasciwie to zespól jelita wrazliwego. Zobaczymy czy pomoże. A drinka pilam kiedys jak pracowalam jeszcze za barem :D Pycha

• Autor: ildivo Data: 2013-03-27 10:36:00

jaki drink? bo za barem to przeważnie można zdobyć tylko grenadyne, a to nie za bardzo to samo, mało tam jest soku z granatu

Przejdź do pełnej wersji serwisu