Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Odkurzacz

• Autor: sarcastik45 Data: 2013-02-01 15:01:26

Drogie Żarłoczki chce kupic odkurzacz na alllegro sa nie drogie np
    http://allegro.pl/odkurzacz-workowy-dirt-devil-2300w-3-szczotki-i2978866756.html

lub
    http://allegro.pl/odkurzacz-dirt-devil-2400-w-turboszczotka-promocja-i2978924931.html

moze macie któryś z nich lub tej firmy i jestescie w stanie mi polecic....Bardzo prosze o pomoc.

• Autor: ekkore Data: 2013-02-01 15:09:52

Powiem - tanie mięso psy jedzą.

To modele powystawowe - więc nie nowe.

Co z serwisem i częściami? gdzie dokupisz wąż, szczotkę, gdy się zepsują.

Ja tam jestem za zelmerem.

• Autor: majolika Data: 2013-02-01 18:23:34

BINGO!!!Tanie mięso psy jedza.Ja tez sie raz nabrałam.Majster w zakladzie wyjasnił mi o co chodzi.Zelmer  ma tanie cześci zamienne i silnik jest rozkręcany!Wszystkie inne mają na stałe sklejony silnik.Jak ci poleci(zatrze się) szczotka na silniku, która kosztuje 2 złote- musisz wymienić cały silnik.A to juz taniej kup[ić nowy odkurzacz.A w Zelmerach rozkręcą silnik, wymienią szczotkę i dziala jak ta lala.Zakupiłam wiec porządnego Zelmera o odpowiedniej mocy i dziala juz chyba z 7 lat bez zarzutu)).Majstry wiedzą zawsze co trzeba kupić.

• Autor: stillnox Data: 2013-02-01 20:48:18

tanie mięso psy jedzą :-)
    podoba mi się......
    zgadzam się również z tym, że zależy co Autorka ma zamiar odkurzać? i co z serwisem i gwarancją??
    ja mam bosha,mały,gabaryt wiec wszędzie schowam:-) sprytny, z regulacją dżwięku i mocą ssania.
    Nie kosztował dużo i jestem zadowolona:-)

• Autor: dorotaibasia Data: 2013-02-01 21:07:49

Powiem - tanie mięso psy jedzą. 

dobre! a mój śp teść mówił "biednych ludzi nie stać na tanie rzeczy":)

• Autor: linka35 Data: 2013-02-01 18:07:11

Ja kilka dni temu kupiłam odkurzacz elekctrolux ZUS 3922B ultra silencer . Jestem bardzo zadowolona. Odkurzacz mega cichy można normalnie przy nim rozmawiać nie krzycząc. Dobrze ciągnie, kłaczki od kotki z pufy (gdzie jej ulubione miejsce) sprząta w mig. Nie jest może tani ,ale wart swej ceny.

• Autor: jannaj Data: 2013-02-01 19:23:10

No jak coś się nazywa ZUS to musi dobrze ciągnąć.

• Autor: mamusia_muminka Data: 2013-02-01 22:46:49

Dobre z tym ZUS-em, a tak serio mam elektroluksa praxio (piorący) już ze 12 lat i działa super:)

• Autor: as Data: 2013-02-01 19:36:05

Moc odkurzacza musi być dobrana do wielkości mieszkania.

• Autor: ekkore Data: 2013-02-01 20:05:53

Raczej do tego co chcemy odkurzać.

Jak masz dywany - potrzebna Ci duża moc, aby wyciagnąć wszystko, jak tylko panele czy parkiet, czy płytki- to nawet odkurzaczem samochodowym dasz radę.

Jak będziesz chciałą odkurzyć firnaki - to na dużej mocy wessie Ci je do środka i jeszcze poniszczy przy okazji.

Dlatego dobrze, jak odkurzacz ma regulowaną opcję.

• Autor: marzena89gb Data: 2013-02-01 19:39:55

ja posiadam Zelmer Voyager moc 2000 i jestem zadowolona

• Autor: Kicia150 Data: 2013-02-01 21:32:34

Ja od roku mam  odkurzacz  http://allegro.pl/odkurzacz-vax-bezworkowy-1800w-filtr-hepa-i2986106775.html,który kupiał właśnie u tego sprzedawcy.Jestem bardzo zadowolona,a muszę dodać,że jesteśmy rodziną astmatyków.Poprzednio miałam też Vaxa( kilkukrutnie droższego),ale z filtrem wodnym,który był bardzo dobry,ale sprawiał wiele kłopotu.Co do jakości odkurzania nie widzę różnicy. Ten,który mam teraz jest niesamowicie poręczny i naprawdę skuteczny,natomiast mycie filtra jest bezproblemowe. 2 lata temu kupiłam na allegro mojej mamie Zelmera,ale nie pamietam modelu,też  z tych małych poręcznych.Kiedyś miałam okazje nim odkurzać powiedziałam sobie nidgy nie kupie Zelmera,mój w porównaniu z odkurzaczem mamy to rakieta.Nie wiem jak ten sprzedawca to robi,ale zamówiony odkurzacz miałam na drugi dzień w domu,oczywiście przesyłką za pobraniem.Na prawdę odkurzacz warto wziąc pod uwagę.

Dopisano 13-02-02 15:37:53:

Chciałam dodać ,że nie odkurzacz sprawiał kłopoty,tylko filtr wodny,który trzeba było myć po każdym użyciu.Jakoś tak nieskładnie napisałam poprzednio. Vaxa jak najbardziej polecam.Ten pierwszy kupiłam ok.10 lat temu,wtedy była to zupełnie nieznana mi żdzfirma,ale w sklepie pewna Pani( też klientka )przysłuchiwała się mojej rozmowie z mężem,że to nie wiadomo jaka firma,i.t.d  powiedziała,że często wyjeżdza do córki do Anglii i tam Vax jest odpowiednikiem naszego rodzimego Zelmera.

• Autor: ekkore Data: 2013-02-02 10:46:21

Ehh Vax....

Ja miałam (w sumie mam nadal, stoi w piwnicy) - z filtrem wodnym, piorący. Zrobiła nam się dziura w wężu - i poskąpilismy wtedy na wąż, bo odkurzacz stary, nie wiadomo co jeszcze zaraz się zepsuje. Kupiliśmy nowy, z filtrem wodnym, nie należał do najtańszych. To nie to samo...nawet nie 50 %.

Ale jak już dojrzeliśmy do tego, że to był błąd - nie udało nam się dokupić już węża

Przejdź do pełnej wersji serwisu