Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kosmetyki Tołpy - czy znacie?

• Autor: Mama AZK Data: 2013-02-02 20:42:47

Czy znacie może kosmetyki Tołpy? Zastanawiam się nad zakupem kremu z serii "strefa T", ale nie wiem czy warto.. A może polecicie jakieś inne naturalne kosmetyki dla cery mieszanej?

• Autor: sawalek Data: 2013-02-02 20:50:40

Ja nie lubię Tołpy. Znacznie bardziej odpowiada mi Clarena albo krem Avene Cicalfate- jest rewelacyjny. Korzystam również z kosmetyków bio- ceny konkurencyjne a znacznie lepsza jakość niż drogeriach. Mogę przesłać na priv nazwy produktów i sklepu, żeby nie było za dużo reklamy.

• Autor: Mama AZK Data: 2013-02-02 20:54:37

To ja poproszę o wiadomość na priv :-)

• Autor: aggusia35 Data: 2013-02-02 22:04:39

nie pomagają nie szkodzą taka moja opinia. Jak za tą jakośc to cena zbyt wygórowana

• Autor: malka200 Data: 2013-02-03 09:44:18

jak dla mnie szału nie robią, znam lepsze. Matujące bardzo lubię apteczną serię uriage i polecam tonik z kwasem- zimą jak znalazł - z biochemii urody do samodzielnego wykonania. Jestem wielką fanką samodzielnie robionych kosmetyków z krótkim terminem ważności.

• Autor: renia294 Data: 2013-02-03 11:30:39

Przykro mi nie znam tych kosmetyków ale polecam firmę MARIZA fajne, nasze i tanie produkty. Kremy naturalne ekstrakty np oliwka z oliwek,ekstrakt z bawełny, proteiny soi i dużo by jeszcze wymieniac. Zapraszam http://www.renatawlodawa.klubmariza.pl

• Autor: bettybez Data: 2013-02-04 08:54:42

Mogłaby być ciekawa strona, co z tego, kiedy ani połowy składu nie widać...

• Autor: renia294 Data: 2013-02-04 09:53:20

Trzeba poczytac i kliknąc w odpowiednie miejsce( po prawej stronie kliknąc na kosnetyk a własciwie nazwe kosmetyku) i wszystkie kosmetyki sie wyswietlą, jak do tej pory nikt nie miał z tym problemu. i jeszcze jedno nikt nikogo nie zmusza do uzywania tych kosmetyków po prostu ja uzywam i polecam innym bo sa ok.

• Autor: bettybez Data: 2013-02-04 09:56:30

Chyba się nie zrozumiałyśmy - chodziło mi o skład kosmetyku, którego tu nigdzie nie widzę, a nie o samo wylistowanie kosmetyków.

• Autor: renia294 Data: 2013-02-04 10:31:53

Kochana jest skład jak masz liste kosmetyków wchodzisz na który chcesz i wyskakuje ci z czego to jest

np krem  proteiny soi z serii naturalne ekstrakty

Składniki aktywne:

• Proteiny soi - bogate w lecytynę, witamin A, E i K oraz sole mineralne, mają silne działanie przeciwzmarszczkowe. Przeciwdziałają wiotczeniu skóry oraz powstawaniu zmarszczek stymulując procesy regeneracyjne i odbudowując strukturę skóry.
    •   Olejek z kiełków pszenicy - jest jednym z najbogatszych źródeł witaminy E oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Intensywnie odżywia skórę i wzmacnia jej naturalną barierę ochronną.
    • Kolagen -  to podstawowe białko budulcowe skóry odpowiadające za jej napięcie, jędrność i elastyczność. Posiada silne właściwości nawilżające - zwiększa zdolność wiązania i zatrzymywania wilgoci w głębszych warstwach skóry.
    • Witamina E - zwana "witaminą młodości" jest naturalnym antyutleniaczem i czynnikiem przeciwrodnikowym, hamuje procesy starzenia się skóry.
    • Masło Shea - jest naturalnym filtrem przeciwsłonecznym zabezpieczającym skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. Delikatnie natłuszcza skórę, zmiękcza ją i wygładza.

czy to nie jest skład ?

• Autor: bettybez Data: 2013-02-04 10:39:24

To tylko część składu, same składniki aktywne, a reszta?

• Autor: kasiabe Data: 2013-02-08 17:06:49

Oj... widać, że nie znasz tematu. Używam tylko kosmetyków naturalnych więc wolałabym przed kupnem sprawdzić dokładny skład INCI a tego nie widać na stronie, szkoda bo w takich cenach trudno o zdrowy krem, balsam itp. 

• Autor: renia294 Data: 2013-02-09 23:14:11

nie zawsze jest tak ze jak sie wyda kupe kasy to krem zrobi z ciebie cudo. wiEkszosc ludzi liczy każdy wydany grosz, a te kosmetyki są tanie i naprawde fajne i zawsze można skorzystac z próbki a nie kupowac w ciemno. Nikt nikogo nie zmusza żeby kupował krem lub coś innego nie to nie kupujcie swoje ja nie mam nic do tego.

i jeszcze jedno szukałam składów produktów na półce w skklepie i wybacz tam sie doczytac a jeszcze cos zrozumiec, to po co udawac że sie niby ktos na tym zna ja naprzykład farmaceutą nie jestem.

• Autor: agulinia Data: 2013-02-09 12:58:55

Ostatnio zaczęłam używać polskich kosmetyków: bielenda, Evelline, Hean, Vipera i Ziaja

• Autor: renia294 Data: 2013-02-09 23:16:20

Też używałam Eveline a teraz tylko Ziaje i Marize fajne kosmetyki i juz

• Autor: agulinia Data: 2013-02-10 11:38:43

Ja jeszcze Marizy nie stosowałam. Co polecasz?

W polskich kosmetykach (tych, które wymieniłam wcześniej) oprócz tego, że nasze dobre jest to że są niedrogie ;-)

• Autor: renia294 Data: 2013-02-10 20:12:09

Polecam to co znam. Kremy są super dla każdego, sole, peelingi, masła do ciała szczególnie waniliowe łał jak budyń chce sie zjeśc.  żele pod prysznic i pomadki ochronne to ulubieńcy moich córek. Jest tego dużo, po prostu trzeba spróbowac. 

• Autor: agulinia Data: 2013-02-13 21:47:41

Zaczęłam dzisiaj od pomadki ochronnej ;-)

• Autor: megi65 Data: 2013-02-13 21:50:40

Znam , nie lubię , nie polecam .. ) Opinia czysto subiektywna ..

Przejdź do pełnej wersji serwisu