Forum

Kuchenne porady

Pączki surowe w środku-jest ratunek?

  • Autor: mamalenki Data: 2013-02-06 20:14:03

    Kochane,usmażyłam pierwszy raz w życiu pączki,wyszły piękne,wyrosły ale....jak wystygły zaczęliśmy z mężem próbować i niespodzianka w środku niedopieczone.Czy jest dla nich ratunek czy tylko kosz???Pączki są polukrowane.

  • Autor: marzena89gb Data: 2013-02-06 20:28:36

    Za wysoka temperatura smażenia moim zdaniem nic się nie da  zrobić kiedyś też mi się zdarzyło że nie dosmażyłam pierwszej partii i od tamtej pory zawsze sprawdzam jednego pączka to jest nauczka na przyszłość szkoda tylko twojej pracy 

  • Autor: boroweczka25 Data: 2013-02-06 20:31:50

    Ja bym przekroiła i podsmażyła na oleju na patelni.

  • Autor: blackrose4u Data: 2013-02-06 20:37:31

    Spóbuj je na parze tak jak kluski, mi to kiedyś pomogło, ewentualnie do piekarnika też powinno pomóc ;)

  • Autor: Alicja9 Data: 2013-02-06 20:39:00

    Jest ratunek, włóż do piekarnika na chwilę niech się dopieką ipo problemie.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-06 20:42:15

    Dopiec je w piekarniku, najlepiej na termoobiegu.Trudno, lukier się rozpuści.

  • Autor: mamalenki Data: 2013-02-06 20:48:02

    wsadzam do piekarnika ale jaka temperatura?Zaznaczam że surowe ciasto jest tylko w okolicy marmolady,nie jest go dużo

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-02-06 20:50:12

    Ustaw na 170 st, lepiej dopiec , niż wyrzucić, napisz później jak ostygną,jak wyszły.

  • Autor: mamalenki Data: 2013-02-06 22:29:08

    Dopiekły się ale 170 stopni i termoobieg to za dużo. Termoobieg wysuszył i pierwsze wyszły jak wczorajsze.Przestawiłam na góra - dół i 150 stopni i reszta wyszła dobra tylko glazurowana:)Ale  w środku dopiekły się i nie wysuszyły.Dziękuję za podpowiedź.

  • Autor: Ania35 Data: 2013-02-07 14:25:50

    Kochana! W przyszłym roku pączki wyjdą Ci rewelacyjnie!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu