Miałam w ulubionych przepis tineczki na kulki czekoladowe bez pieczenia, nie pamiętam dokładnej nazwy ale na zdjęciu były właśnie te kuleczki bodajże obtoczone kokosem. Przeszukałam juz wszystko i chyba musiałam przepis usunąc przez pomyłkę a córa jutro chce je zrobic. Jeśli ktoś jest w posiadaniu tego przepisu proszę o udostepnienie linka może uda sie przywrócic przepis do ulubionych.
Miałam w ulubionych przepis tineczki na kulki czekoladowe bez pieczenia, nie pamiętam dokładnej nazwy ale na zdjęciu były właśnie te kuleczki bodajże obtoczone kokosem. Przeszukałam juz wszystko i chyba musiałam przepis usunąc przez pomyłkę a córa jutro chce je zrobic. Jeśli ktoś jest w posiadaniu tego przepisu proszę o udostepnienie linka może uda sie przywrócic przepis do ulubionych.
użyłaś wyszukiwarki zaawansowanej: Szukaj w ulubionych autor tineczka
O te chodzi? http://wielkiezarcie.com/recipe57728.html Tylko nie wiem czy Ci pokaże
Tak właśnie o te mi chodziło. Dziękuję.
Na 25 sztuk:
270 g masla
350 ml cukru krysztal
3,5 lyzeczki cukru waniliowego
1 litr "surowych" platkow owsianych (300 g)
0,75 lyzki kakao
100 ml zaparzonej kawy
200 ml wiorek kokosowna ych
Maslo o temperaturze pokojowej ucierac w misce elektrycznym mikserem z cukrami przez 5 minut na puszysta mase.
Dodac platki,kakao i letnia kawe, ucierac nastepne 5 minut maszyna.
Mase wstawic do lodowki do zastygniecia i ostudzenia okolo 15 minut.
Za pomoca lyzki wyjmowac mase i formowac rekoma kulki. Otaczac kazda kulke w wiorkach kokosowych dookola.
Przechowywac w lodowce.
Dziękuję Wkn.