Potrzebuje Waszej porady , kolezanka poprosila mnie o upieczenie ciastek dla 100 osob na wesele, ja chcialabym je zrobic wczesniej , czy mozecie mi poradzic jakie moge zrobic wczesniej zeby poczekaly okolo 4 dni na konsumcje i zeby byly ok.
Kolezanka jest Afrykanka - a ciastka maja byc polskie , ona zajadala sie zawsze wszystkimi wypiekami z Europy , stad tez jej pomysl , licze na wasza pomoc z gory wszystkim bardzo dziekuje
Chodzi Ci o ciastka czy ciasta ? Bo z ciastkami nie ma problemu,wszystkie kruche ( na skwarkach,smalcu,maślane ),beziki,pierniczki,orzeszki (bez masy,masa na ostatnią chwilę),a jeśli chodzi o ciasta to na pewno piernik i keks spokojnie poleżą,nawet dłużej niż te 4 dni.Pozdrawiam.
Na moim weselu wymiotło babeczki ( babeczki zawsze mają wzięcie) z kremem maślanym, ozdobione owocami, galaretkami... spody pod babeczki możesz upiec duuużo wczesniej, tylko krem wypadałoby robić dzień przed spożyciem :)
Potwierdzam - moje ciastka są najlepsze mogą leżeć w pudełku nawet 3 tygodnie a przed spożyciem przełożyć najlepiej marmoladą różaną. Są baaaardzo kruche, polecam.
Na wesele brata piekłam piwoszki (genialne ciastka, tanie i bardzo długo mogą leżakować o ile nie znikną szybciej), kocie oczka, rurki z kremem, wafle (jedne z masą z galaretką, drugie z kremem czekoladowo orzechowym), orzeszki. Wszystkie ciastka piekłam tydzień przed weselem. To co zostało, spokojnie było przechowane w kartoniku. Rurki przechowałam same bez kremu. To co miało być na wesele, nadziałam bitą śmietaną w dniu wesela. Życzę wspaniałych i smacznych wypieków.
Potrzebuje Waszej porady , kolezanka poprosila mnie o upieczenie ciastek dla 100 osob na wesele, ja chcialabym je zrobic wczesniej , czy mozecie mi poradzic jakie moge zrobic wczesniej zeby poczekaly okolo 4 dni na konsumcje i zeby byly ok.
Kolezanka jest Afrykanka - a ciastka maja byc polskie , ona zajadala sie zawsze wszystkimi wypiekami z Europy , stad tez jej pomysl , licze na wasza pomoc z gory wszystkim bardzo dziekuje
Chodzi Ci o ciastka czy ciasta ? Bo z ciastkami nie ma problemu,wszystkie kruche ( na skwarkach,smalcu,maślane ),beziki,pierniczki,orzeszki (bez masy,masa na ostatnią chwilę),a jeśli chodzi o ciasta to na pewno piernik i keks spokojnie poleżą,nawet dłużej niż te 4 dni.Pozdrawiam.
najlepsze ciastka to takie przez maszynkę z gotowanych żółtek
Takie cisteczka długo poleża, robię podobne :) Są pyszne http://wielkiezarcie.com/recipe79654.html
Na moim weselu wymiotło babeczki ( babeczki zawsze mają wzięcie) z kremem maślanym, ozdobione owocami, galaretkami... spody pod babeczki możesz upiec duuużo wczesniej, tylko krem wypadałoby robić dzień przed spożyciem :)
Potwierdzam - moje ciastka są najlepsze mogą leżeć w pudełku nawet 3 tygodnie a przed spożyciem przełożyć najlepiej marmoladą różaną. Są baaaardzo kruche, polecam.
Ja robiłam ostatnio te i długo mi lezały
http://www.panitereska.pl/serduszka-z-galaretka
Witam, u nas popularne sa orzeszki ,ule, rogaliki orzechowe i kruche ciasteczka z nadzieniem
Na wesele brata piekłam piwoszki (genialne ciastka, tanie i bardzo długo mogą leżakować o ile nie znikną szybciej), kocie oczka, rurki z kremem, wafle (jedne z masą z galaretką, drugie z kremem czekoladowo orzechowym), orzeszki. Wszystkie ciastka piekłam tydzień przed weselem. To co zostało, spokojnie było przechowane w kartoniku. Rurki przechowałam same bez kremu. To co miało być na wesele, nadziałam bitą śmietaną w dniu wesela. Życzę wspaniałych i smacznych wypieków.