Forum

Kuchenne porady

Ciastka na wesele

  • Autor: AniaMakut Data: 2013-02-15 14:18:17

    Potrzebuje Waszej porady , kolezanka poprosila mnie o upieczenie ciastek dla 100 osob na wesele, ja chcialabym je zrobic wczesniej , czy mozecie mi poradzic jakie moge zrobic wczesniej zeby poczekaly okolo 4 dni na konsumcje i zeby byly ok.

    Kolezanka jest Afrykanka -  a ciastka maja byc polskie , ona zajadala sie zawsze wszystkimi wypiekami z Europy , stad tez jej pomysl , licze na wasza pomoc z gory wszystkim bardzo dziekuje

     

  • Autor: doria22di Data: 2013-02-15 15:33:31

    Chodzi Ci o ciastka czy ciasta ? Bo z ciastkami nie ma problemu,wszystkie kruche ( na skwarkach,smalcu,maślane ),beziki,pierniczki,orzeszki (bez masy,masa na ostatnią chwilę),a jeśli chodzi o ciasta to na pewno piernik i keks spokojnie poleżą,nawet dłużej niż te 4 dni.Pozdrawiam.

  • Autor: marzena89gb Data: 2013-02-15 16:04:42

    najlepsze ciastka to takie przez maszynkę z gotowanych żółtek

  • Autor: peggy83 Data: 2013-02-15 17:03:16

    Takie cisteczka długo poleża, robię podobne :) Są pyszne http://wielkiezarcie.com/recipe79654.html

    Na moim weselu wymiotło babeczki ( babeczki zawsze mają wzięcie) z kremem maślanym, ozdobione owocami, galaretkami... spody pod babeczki możesz upiec duuużo wczesniej, tylko krem wypadałoby robić dzień przed spożyciem :)

  • Autor: Alicja9 Data: 2013-02-15 21:30:30

    Potwierdzam - moje ciastka są najlepsze mogą leżeć w pudełku nawet 3 tygodnie a przed spożyciem przełożyć najlepiej marmoladą różaną. Są baaaardzo kruche, polecam.

  • Autor: MARTA84 Data: 2013-02-15 21:34:17

    Ja robiłam ostatnio te i długo mi lezały

     http://www.panitereska.pl/serduszka-z-galaretka

  • Autor: Anka53 Data: 2013-02-16 16:36:23

    Witam, u nas popularne sa orzeszki ,ule, rogaliki orzechowe i kruche ciasteczka  z nadzieniem

  • Autor: Ania35 Data: 2013-02-17 17:35:31

    Na wesele brata piekłam piwoszki (genialne ciastka, tanie i bardzo długo mogą leżakować o ile nie znikną szybciej), kocie oczka, rurki z kremem, wafle (jedne z masą z galaretką, drugie z kremem czekoladowo orzechowym), orzeszki. Wszystkie ciastka piekłam tydzień przed weselem. To co zostało, spokojnie było przechowane w kartoniku. Rurki przechowałam same bez kremu. To co miało być na wesele, nadziałam bitą śmietaną w dniu wesela. Życzę wspaniałych i smacznych wypieków.

Przejdź do pełnej wersji serwisu