Ziemniaczki tłuczone z koperkiem, kotlet z piersi kurczaka , surówka z sałaty lodowej z sosem czosnkowym i szczypiorkiem . Do picia tradycyjnie herbata z cytryną, sok z czarnej porzeczki i Kubuś dla dzieci.
U nas dzisiaj obiad do wyboru:) Mumia z kurczakiem serem i dymką i sałatka z pomidorów, lub tłuczone ziemniaczki z koperkiem, gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym nowa produkcja, ogórek kiszony. Do picia herbata z cytryną i sok z czarnej porzeczki.
No Bahusku nareszcie jakiś "jadalny" obiad dla ludeczków... zdecydowanie wybieram szaszłyk zamiast homara haha
U nas wczoraj i dziś ziemniaczki z koperkiem, duszona kapusta z grochem, surówka z lodowej z... (sprzątanie w warzywniku), i udka z jarzynowym farszem MNIAM
Cd. grill :) (koniec tygonia grillowego) Paluchy drobiowe w ziołach prowansalskich, ziemniaki zapiekane, ogórek konserwowy, buraczki, surówka z pora, sos z sera pleśniowego (Bloose).
Wąż dostał mysz :) (swoją drogą pierwszy raz widziałem atak od góry - coś niesamowitego:))
Pewnie że jem:) Tak poprostu mi się jej szkoda zrobiło. Swinek czy innych zwierzątek nie widzę jak je zabijają i dlatego tak łatwo przechodzą mi przez gardło:)
U nas dzisiaj na obiad ziemniaki tłuczone z koperkiem, barszcz biały z bialą kiełbasą i jajka na twardo ze szczypiorkiem. Do picia herbata z cytryną, sok z czarnej porzeczki i piwo bezalkoholowe Karmi dla mnie.
Uwielbiam Twoje zdjęcia... i oczywiście większość przepisów. Ja chyba jestem mało zdolna albo leniwa, bo nawet bym nie wpadła żeby tak CUDNIE ułożyć "zawwartość" w talerzu
Uwielbiam Twoje zdjęcia... i oczywiście większość przepisów. Ja chyba jestem mało zdolna albo leniwa, bo nawet bym nie wpadła żeby tak CUDNIE ułożyć "zawwartość" w talerzu
Dzis urodziny mojego synusia, wiec obiad na jego zyczenie: zupa pomidorowa z makaronem, na drugie zapiekanka http://wielkiezarcie.com/recipe96538.html , do picia oczywiscie sok z pomaranczy
Dzisiaj zupa kartoflanka z pomidorami i kluseczki śmietankowe polane masłem i przesmażoną tartą bułką. Do picia to co zawsze , czyli herbata z cytryną, woda z sokiem malinowym i sok z pomarańczy.
Wczorajsza zupa cebulowa i kilka ziemniaków po wiejsku zostało z sosem czosnkowym, dla chętnych ryż z jabłkami (tym razem żadnego zapiekania),kompot czereśniowy.
Koniec ferii i powrot na dobre do mojej kuchni :))) Dzisiaj zurek z jajkiem kielbaska i ziemniakami, na drugie zrobie taco, zobaczymy jak wyjdzie. Do picia oczywiscie sok z pomaranczy.
We Włoszech, nie mamy wolnego między semestrami, za to rok szkolny zaczynamy 2 tygodnie póżniej i kończymy 5 czerwca. Nie ma rozpoczęcia ani zakończenia roku. 13 września rok zaczął się lekcjami od 8.15, 5 czerwca skończy sie przedstawieniem, które dzieci przygotowują od października. Nie ma rozdania świadectw, rodzice będą mogli je odebrać po 10 czerwca. Dziwnie to wszystko zorganizowane.
Bardzo fajna ta edukacja ....Dla naszego ciała oświatowego przydałaby się taka praca od września do pażdziernika .. No i młodzieży ... wioo do edukacji :DD
Przerwa na święta Bożego Narodzenia, jakieś kilka dni narodowych-ustawowych, Wielkanocna. No i jak spadnie choćby 3 płatki śniegu lub przez 3 dni jest ulewa :)
U nas tradycyjnie rosol z makaronem, na drugie kotlet z piersi kurczaka, zapiekany z serem feta,pieczarkami i zoltym serem, ziemniaki z koperkiem i modra kapusta, do picia sok z jablek.
Dobrze,że mam gar gołąbków,bo choróbsko dopadło prawie wszystkich domowników i nie ma siły gotować...może będę do tego ziemniaki a jak nie to z chlebkiem..Jak chorzy to i jeść nie chcą...
Kotlety mielone drobiowe z piekarnika,ziemniaczki z okrasą,surówka meksykańska z białej kapustki....a dla mnie makaronik świderki z białym serkim...mniammmm.
Joasiu z jakiego przepisu robiłaś ? Twoje zdjęcie bardzo apetyczne. Robię kluski różnego rodzaju, pierogi i knedle lecz pyz jeszcze się nie odwarzyłam zrobić . Boję się, że mi się rozlecą :(
Wczoraj ...filet drobiowy w soku pomarańczowym wg Skopolendry,ryż ,sałata lodowa z sosem czosnkowym + na deser jabłka na ciepło z lodami i bitą śmietaną ...
Makaron z sosem pomidorowym z dodatkiem suszonych pomidorow, duszonej cebuli i "kurczak" sojowy oraz zmieniaki, jajko sadzone i mizeria na deser ryzowo-kokosowy
Rosół z makaronem, chłop zażyczył sobie kalafiora z bułką, a Młody i Epsia- kiełbasę z piekarnika z pieczywem i brokuły z masłem i bułką. Na deser- makowiec.
Gulasz z kaszą gryczaną na życzenie syna. Do tej pory najbardziej lubił naleśniki z dżemem. wczoraj powiedział, że kasze lubi chyba bardziej niż naleśniki.
Wczorajsza pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, schaboszczak, marchewka z groszkiem i sałata lodowa z sosem jogurtowo-czosnkowym. Do picia herbata z cytryną i frugo, na deser galaretka truskawkowa.
Ja dzisiaj bez zdjęcia, ale było spaghetti bolognese - szkoda tylko, że to w pracy, więc odgrzane w mikrofali i ten makaron taki średni. Macie może jakieś pomysły, żeby on nie był taki lepiący się itd?
Ogórkowa na maśle i chleb wiejski żytni, z ciepłym wędzonym gotowanym boczkiem.Do picia herbata malinowa i woda mineralna z sokiem z czarnej porzeczki.
Zupa z suszonych borowików z kluseczkami, szaszłyk wieprzowy, ryż, surówka z pomidorów i sałaty, sok z czarnej porzeczki.
Bahus i ty na diecie jestes
Oczywiście, że nadal jestem na diecie. Ja miałem dziś na obiad duszonego indyka z marchewką...
hmmm zawiodles mnie bo juz sie zastanawialam czy nie przejsc na twoja diete jak takie smakowitosci jadasz.
U mnie dzisiaj gołąbki a na deser rogaliki
Ziemniaczki tłuczone z koperkiem, kotlet z piersi kurczaka , surówka z sałaty lodowej z sosem czosnkowym i szczypiorkiem . Do picia tradycyjnie herbata z cytryną, sok z czarnej porzeczki i Kubuś dla dzieci.
Krupnik z ziemniakami, na drugie bigos z chlebem, a dla dzieci kopytka z maslem i cukrem.
Zupa pomidorowa, kotlety mielone z ziemniakami i surówka z kiszonej kapusty
u mnie dzis będzie krupniczek, kurczakowe nożki, ogorek w musztardzie, kompocik:)aa wczoraj upiekłam sernika dla chłopaków mimo ,ze na diecie jestem:)
Zupa pomidorowa z makaronem; łopatka w sosie grzybowym z kaszą i surówką z białej kapusty.
Wczoraj flaczki wołowe, dzisiaj obiad po za domem, nie wiem na co najdzie nas ochota:D
Ale mi smaku narobiłaś makusiu tymi wspaniałymi flaczkami, mniam:)Niestety zrobię dopiero na Wielkanoc.:(
Ale mi smaku narobiłaś makusiu tymi wspaniałymi flaczkami, mniam:)Niestety
Nie smuć się, Święta niedaleko:))zrobię dopiero na Wielkanoc.:(
Udka pieczone,ziemniaki i surówka z ogórków,cebuli i marchwi (domowy zapas)
sok?a piwa nieee? żartuję... u nas spagheti bolognese i salatka z pomidorów
rosolek z makaronem a na drugie ziemniaczki z koperkiem, kotlety mielone, surowka z ogorkow kiszonyc i buraczki a do picia kompot z czeresni
U nas dzisiaj obiad do wyboru:) Mumia z kurczakiem serem i dymką i sałatka z pomidorów, lub tłuczone ziemniaczki z koperkiem, gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym nowa produkcja, ogórek kiszony. Do picia herbata z cytryną i sok z czarnej porzeczki.
Rosol z makaronem, na drugie roladki z szynki w sosie wlasnym, ziemniaki i kapusta modra, do picia sok z pomaranczy.
Rosol z makaronem, udka z kuraka pieczone w rekawie razem z ziemniaczkami, marchwka, cebulka. Do tego korniszon.
Rosół z kluseczkami (taki na mieszanym mięsku - wołowina, kurak, indyk), a na drugie placki ziemniaczane z gulaszem i ogórek konserowowy.
No Bahusku nareszcie jakiś "jadalny" obiad dla ludeczków... zdecydowanie wybieram szaszłyk zamiast homara haha
U nas wczoraj i dziś ziemniaczki z koperkiem, duszona kapusta z grochem, surówka z lodowej z... (sprzątanie w warzywniku), i udka z jarzynowym farszem MNIAM
wczoraj -barszcz czerwony z ziemniakami, szynka w sosie grzybowym z kopytkami i czerwoną kapustą, a dziś ciąg dalszy barszczu + krokiety z mięsem
ziemniaki faszerowane po wiejsku
Zupa pomidorowa z makaronem i bazylią
Cd. grill :) (koniec tygonia grillowego) Paluchy drobiowe w ziołach prowansalskich, ziemniaki zapiekane, ogórek konserwowy, buraczki, surówka z pora, sos z sera pleśniowego (Bloose).
Wąż dostał mysz :) (swoją drogą pierwszy raz widziałem atak od góry - coś niesamowitego:))
Już usunąłęm, przepraszam.
Biedna myszka:(
Ale mięcho jesz, tak?
Pewnie że jem:) Tak poprostu mi się jej szkoda zrobiło. Swinek czy innych zwierzątek nie widzę jak je zabijają i dlatego tak łatwo przechodzą mi przez gardło:)
Nie musiałaś zdjęcia usuwać.
Mama Różyczki uświadomiła mnie, że to trochę nietaktowne i niesmaczne więc edytowałem i usunąłem, ale zamieściłem je w temacie "moja trzoda" :)
Uważasz że to fajne zdjęcie w wątku obiadowym? Mam nadzieję że moderator szybko to wywali z tego wątku.
Fakt, sorki. Dodam do "mojej trzody: :)
Teraz już lepiej:)
U nas dzisiaj na obiad ziemniaki tłuczone z koperkiem, barszcz biały z bialą kiełbasą i jajka na twardo ze szczypiorkiem. Do picia herbata z cytryną, sok z czarnej porzeczki i piwo bezalkoholowe Karmi dla mnie.
Dzięki, ale mam 2 pęczki szczypiorku, więc jakoś się go powoli pozbywam:)Pomysł sam wpadł do głowy sam z siebie:)
Uwielbiam Twoje zdjęcia... i oczywiście większość przepisów. Ja
Zgadazam się, pysznie i apetycznie;)chyba jestem mało zdolna albo leniwa, bo nawet bym nie wpadła żeby tak
CUDNIE ułożyć "zawwartość" w talerzu
Dzisiaj wypróbowałam przepis ezelki http://wielkiezarcie.com/recipe63158.html mielone z kaszą gryczaną. Były pyszne. Podałam z ziemniakami i pekinką.
Rosol z makaronem, kurczak pieczony z ziemniakami i salata lodowa ze smietana.
Udka pieczone, smażony ryż i surówka z kiszonej kapusty.
Wczoraj i dzisiaj krupnik, a na drugie bigos z zapasów z ziemniakami, kompot z czereśni.
Dzis urodziny mojego synusia, wiec obiad na jego zyczenie: zupa pomidorowa z makaronem, na drugie zapiekanka http://wielkiezarcie.com/recipe96538.html , do picia oczywiscie sok z pomaranczy
Dzisiaj u nas frytki, kotlet cordon bleu, surówka colesław, do picia herbata z cytryną, woda z sokiem malinowym i sok z czarnej porzeczki.
Makaron pełnoziarnisty, szpinak serowy i pierś z indyka
Bardzo apetyczne danie dla szpinakożerców, u mnie bardziej dietetycznieziemniaki faszerowane po wiejsku
Uuuu, taki obiad to bym zjadła z wielką przyjemnością
Smakosiu, zapraszam , szpinak i makaron to u mnie potrawy dyżurne, szybkie i smaczne
Doceniam też to jak ładnie potrafisz podać. Na dodatek lubię takie pełnoziarniste makarony. Próbowałaś żytni albo gryczany. Pyyyycha.
Twoje danie pochłonęłam oczamiSmakosiu, aż się zarumieniłam, dziękuję za komplement. Makaronu gryczanego jeszcze nie jadłam, muszę nabyć, dzieki za polecenie. Pozdrawiam razowo
Gar pysznej zupy fasolowej z wkładką
Też muszę ugotować, dawno u nas nie było:)
Barszcz ukraiński (resztka z wczoraj), pstrąg pieczony w folii z masłem i cytrynką.
Dzisiaj zupa kartoflanka z pomidorami i kluseczki śmietankowe polane masłem i przesmażoną tartą bułką. Do picia to co zawsze , czyli herbata z cytryną, woda z sokiem malinowym i sok z pomarańczy.
Mogę poprosić o dwie malutkie porcyjki? Zanim sama zrobię takie, moje córy zaślinią mi komputer :)
Oczywiście, częstuj się:)
Dziękuję :) Mąż wyjechał na 2 tygodnie, stado się rozchorowało... wiesz jak to bywa :) Każdą pomoc nawet, wirtualny obiad doceniam :)
Zapiekane bakłażany z pomidorami i mozarellą.
Makaron ze skwarkami i białym serem + barszcz czerwony ....
Ziemniaczki posypane koperkiem, jajko sadzone, kafafior z maselkiem i zimny kefirek
Filety z kurczaka, zapiekane z pieczarkami, majonezem i serem+ ziemniaki z koperkiem i surówka z kapusty białej. Na deser- sernik.
Skrzydełka drobiowe wg przesmacznej "innej" wersji. Przepis z moich zbiorów
Zupa cebulowa z groszkiem ptysiowym i ziemniaczki po wiejsku wg Mlodej,ogórek kiszony.
Kluski nadziewane miesem,sos pieczarkowy,surówka z czerwonej kapusty.
Smażone kęski z piersi kurczaka, puree ziemniaczane, smażone pieczarki z sosem sojowym, sos cebulowo-szczypiorkowy, ćwikła z chrzanem.
Wątróbka drobiowa z jabłkami i cebulką, do tego bagietka.
Wczoraj potrawka meksykańska - siostra nas poczęstowała, robiła pierwszy raz i byliśmy królikami doświadczalnymi. Żyjemy i smakowało ;)
Dzisiaj risotto na kiełbasie.
Wczorajsza zupa , ziemniaki, szpinak i jajko sadzone na drugie.
Gołąbki w sosie z własnego przecieru
Mniam, jaki pomidorowy!
Ziemniaki,mielone z ryżem wg jola,marynowana papryka i ogórek korniszon....
Pierś z kurczaka, pieczone ziemniaczki, mix sałat
Pyzy z mięsem, surówka wielowarzywna
Pikantna pierś w marynacie jogurtowej z ziarnami wg olusi23. Pyszne.
Zrób A. takie piękne danie, a o instrumencie szarpanym zapomni ci
Niestey Bogusiu, wtedy to już rozwód murowany, A nie jada jogurtu hehehe , zostane przy zmarniałej gitarze
No to zostaw gitarę na podjeździe, jak wysiądzie to zobaczy co narobił
Ło matulu hihihihihihihihihi i tak wlaśnie zrobie Bogusiu, wszystko za Twoje pomysły!!!! i rady hihihihi
Zupa brukselkowa z dodatkiem papryki i kuskusu & nalesniki w wersji dzem, dzem i maslo orzechowe oraz nutella. Na deser czekoladowe muffins
Wczorajsza zupa cebulowa i kilka ziemniaków po wiejsku zostało z sosem czosnkowym, dla chętnych ryż z jabłkami (tym razem żadnego zapiekania),kompot czereśniowy.
naleśniki - do wyboru z białym serem lub dżemem i śmietaną z polewą czekoladową, do picia sok jabłkowy lub herbata
kotlety z kaszy gryczanej (ezelka) i sałata lodowa z sosem czosnkowym
Pomidorowa z makaronem lub z ryżem do wyboru, naleśniki z dżemem
Roladka z piersi kurczaka faszerowana serem feta, zapiekana w cieście francuskim, mieszanka sałat z winegretem i pestkami dyni.
Ojojoj, coś dla mnie.
Po królewsku :)
Jaja w pieczarkach wg iwona10 ,ziemniaki piure,ogórek konserwowy ...
.
Smażony mintaj, surówka z kiszonej i ziemniaki.
Smażony mintaj, surówka z kiszonej i ziemniaki.
U mnie prawie to samo + karp jeszcze :)U mnie tez prawie bo zamiast mintaja i karpia byla sola;)
Hahhahhaa, to się nam ułożyło;)))
Fasolka po bretońsku z pieczywem, na deser- sernik wg Glumandy.
Dzisiaj pstrągi z piekarnika chyba z frytkami i sałatą
Piers z indyka ,pokrojona, w sosie z mleka kokosowego i carry,makaron wstążki,brokuły.
Koniec ferii i powrot na dobre do mojej kuchni :))) Dzisiaj zurek z jajkiem kielbaska i ziemniakami, na drugie zrobie taco, zobaczymy jak wyjdzie. Do picia oczywiscie sok z pomaranczy.
Dopisano 13-02-24 10:00:17:
Oto nasze tacomy mieliśmy ferie w "pierwszej turze" więc już zapomniałam że były:)
Nie lubie ferii w pierwszej turze a podobno czeka nas to a rok :(( potem drugi semestr taki dlugiiiii
Nie lubie ferii w pierwszej turze a podobno czeka nas to a rok :(( potem drugi
U nas wogóle nie ma ferii :( pierwszy semestr łagodnie przechodzi w drugi... a tak chciałam z dziećmi pojecać na ferie do Mamy :(semestr taki dlugiiiii
A gdzie tak jest? Macie za to jakies wolne w innym czasie?
We Włoszech, nie mamy wolnego między semestrami, za to rok szkolny zaczynamy 2 tygodnie póżniej i kończymy 5 czerwca. Nie ma rozpoczęcia ani zakończenia roku. 13 września rok zaczął się lekcjami od 8.15, 5 czerwca skończy sie przedstawieniem, które dzieci przygotowują od października. Nie ma rozdania świadectw, rodzice będą mogli je odebrać po 10 czerwca. Dziwnie to wszystko zorganizowane.
Bardzo fajna ta edukacja ....Dla naszego ciała oświatowego przydałaby się taka praca od września do pażdziernika .. No i młodzieży ... wioo do edukacji :DD
A od tego wrzesnia do czerwca nie ma zadnej przerwy? swiatecznej np?
Przerwa na święta Bożego Narodzenia, jakieś kilka dni narodowych-ustawowych, Wielkanocna. No i jak spadnie choćby 3 płatki śniegu lub przez 3 dni jest ulewa :)
No mniamniuśnie to wygląda mniam...
A u nas kurczak pieczony, surówka z lodowej sałaty i rzodkiewki
No mniamniuśnie to wygląda mniam...
I tez dobre wyszło :)))
Kotlet drobiowy zapiekany z fetą i żółtym serem, puree ziemniaczano-cebulowe, pieczarki smażone z sosem sojowym.
Pilpety w sosie grzybowym, kasza gryczana
Rozumiem, że chodzi o pulpety :)
Dziś u nas właśnie pulpety, których nie jedliśmy całe wieki, z toną koperku, choć wstępnie miały być z pieczarkami :)
Krewetki po tajsku ryżem.
Gołąbki z sosem pomidorowym cały gar na kilka dni będzie, do tego ziemniaki,sok wiśniowy do picia.
Pierogi ruskie i z kiszona kapusta
rosół z makaronem, kurczak pieczony w ziołach, ryż i marchewka z groszkiem, do picia sok wiśniowy lub herbata
ziemniaki z pieca z filetem z kurczaka i surówka ...
Zjadlabym takiej sałatki mniam :)))
U nas tradycyjnie rosol z makaronem, na drugie kotlet z piersi kurczaka, zapiekany z serem feta,pieczarkami i zoltym serem, ziemniaki z koperkiem i modra kapusta, do picia sok z jablek.
Kasza gryczana, gulasz wołowy madziarski i ogórek kiszony.
Pierożki mięsno-warzywne na roszponce z sosem vinaigrette
Rosół z makaronem, ziemniaki, piersi z kurczaka i zielona fasolka szparagowa
Wczoraj: spaghetti z boczkiem, selerem naciowym i włoskimi orzechami.
Dzisiaj: pizza z sosem pomidorowym, świeżym szpinakiem i fetą.
Rosół z makaronem, królik w sosie wg makusi, marchew z groszkiem i ziemniaki.
Ten tydzień inny od normalnego tygodnia;
Poniedziałek zupa pomidorowa z makaronem,
Wtorek obiad poza domem w McDonald: nugetsy z frytkami i sosem słodko kwaśnym
Środa obiad poza domem w bistro Smaem się nabierało co się chciało i płaciło wg wagi
Czwartek obiad poza domem schabowy z frytkami i surówka pekińska
Piątek obiad u taty pierogi ruskie z kefirem jako moje życzenie. Kupne ale bardzo dobre
Sobota serca indycze pieczone + ziemniaki i kiszony ogórek lub papryka marynowana
Niedziela rosół z makaronem. Na drugie nogi pieczone, ziemniaki i surówka z sałaty lodowej
Zaplanowane perfekcyjnie, podziwiam, bo u nas nigdy nie jest według planu...
Zaplanowane perfekcyjnie, podziwiam, bo u nas nigdy nie jest według planu...
To nie jest plan na ten tydzień tylko info z zeszłotygodniowej wyżerki haha
chyba że sie myle
dokładnie tak jak napisałaś.
Gdybym miał wybierać to wybrałbym: poniedziałek, piątek i niedzielę
Dobrze,że mam gar gołąbków,bo choróbsko dopadło prawie wszystkich domowników i nie ma siły gotować...może będę do tego ziemniaki a jak nie to z chlebkiem..Jak chorzy to i jeść nie chcą...
bigos ze swoi pieczywem ...
Ale cudne bułeczki chałeczkowe
Pikantny krem pomidorowo-paprykowy zapieczony z żółtym i pleśniowym serem.
Pikantny krem pomidorowo-paprykowy zapieczony z żółtym i pleśniowym
Wygląda baaardzo smakowicie :)serem.
Wczorajszy rosół z makaronem, na drugie kasza, piersi kurczaka w sosie wlasnym i ogorek kiszony, do picia sok z pomaranczy i marchewki.
Ziemniaki+ kotle mielony+sałatka (rukola, oliwki, oliwa, pomidory, mozarella, czosnek marynowany)
Żeberka z kapustą kiszoną ugotowaną i zasmażoną,makaron.
Gotuję na jutro zupę ogórkową i marynuję mięsko na szaszłyki drobiowo-warzywne
Tez własnie skonczylam gotowa ogorkowa na jutro :))) na drugie nie wiem jeszcze co .... pewnie bedzie cos na szybko.
Jutro też będę mieć zupę ogórkową z ziemniakami
U mnie od zawsze wg pomysłu niebieskiej różyczki jest ogórkowa z ziemniakami i ryżem:)
Ja lubie swoja ogorkowa :)))
Kotlety mielone drobiowe z piekarnika,ziemniaczki z okrasą,surówka meksykańska z białej kapustki....a dla mnie makaronik świderki z białym serkim...mniammmm.
Gulasz z szynki z kaszą gryczaną i kefirem (lub surówką).
Bitki drobiowe w sosie pieczarkowym, gotowane ziemniaki, surówka.
Pyzy z mięsem i modra kapusta, do popicia barszczyk czerwony
Joasiu, zostaw jedną pyzunię, już biegnę na takie cudoo
Chyba mam bliżej, będę prędzej
Joasiu z jakiego przepisu robiłaś ? Twoje zdjęcie bardzo apetyczne. Robię kluski różnego rodzaju, pierogi i knedle lecz pyz jeszcze się nie odwarzyłam zrobić . Boję się, że mi się rozlecą :(
Kapuśniaczek
a u nas dziś sznycle z indyka, ziemniaki tłuczone i brukselka z przesmażoną bułeczką, do picia herbata
Dzisiaj rosół z makaronem,nietypowo w tygodniu,ale to jak lekarstwo, dalej choroba. .
Wczorajsza ogorkowa z ziemniakami, na drugie duszaki, do picia sok z jabłek.
Do wyboru do koloru :) Fasolka po bretońsku, pierogi z mięsem, ryz z jabłkami.
czyli jak to fajnie ktoś nazwał.... "koncert życzeń"
a u nas dziś reszta ogórkowej i szaszłyczków z piekarnika
Oczywiscie pierogi z miesem mniam :)))
Zamiast wymarzonej pyzy Joanny (Bogdzia wyjadła do ostatniego kęsa ) , roladki drobiowe z pieczarkami wg Wkn.
Zrobiłam dużo, podeślę ci, to co zeżarłam
Gniazda makaronowe mmm pycha: ) http://wielkiezarcie.com/recipe82070.html
Wczoraj ...filet drobiowy w soku pomarańczowym wg Skopolendry,ryż ,sałata lodowa z sosem czosnkowym + na deser jabłka na ciepło z lodami i bitą śmietaną ...
Kluski z mięsem z przepisu Wkn, pyszności
Ooooo, a nie mówiłam, ogołociłaś Joanne z klusek , a dla mnie jeno kuszenie wirtualne!!!! O mniam mniam , żołądek fikołki robi!!!!
Bogdziu, chociaż tak objadłam się swoimi kluseczkami...widząc Twoje ślinka cieknie , skubnę sobie jedną .....miodzio
Ależ prosze cię bardzo, to podzięka za inspirację zaczerpnietą od ciebie.
Ale piękne wyszły!
Makaron z sosem pomidorowym z dodatkiem suszonych pomidorow, duszonej cebuli i "kurczak" sojowy oraz zmieniaki, jajko sadzone i mizeria na deser ryzowo-kokosowy
Rosół z makaronem, chłop zażyczył sobie kalafiora z bułką, a Młody i Epsia- kiełbasę z piekarnika z pieczywem i brokuły z masłem i bułką. Na deser- makowiec.
a u nas dziś szybki obiadek - ziemniaki tłuczone, jajka w sosie chrzanowym i sałata lodowa ze śmietaną
Zupa pomidorowa z ryżem, kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami.
Gulasz z kaszą gryczaną na życzenie syna. Do tej pory najbardziej lubił naleśniki z dżemem. wczoraj powiedział, że kasze lubi chyba bardziej niż naleśniki.
Dzisiaj porcja rosołu dla chętnego, a tak to zupa kartoflanka z pomidorami i kluseczki śmietankowe z masłem i przesmażoną tartą bułką wg Różyczek.
Dziś na szybko roladki z fileta kurczaka,z serem żółtym,szynką i cienką kiełbasą ,ziemniaki,surówka z pekińskiej,marchwi i jabłka ....
...z kiełbasą... pewnie było pyszne. Muszę pamiętać, żeby spróbować :)
Zgadza się ...było pyszne :)...z reguły kiełbasę dodaję pikantniejszą...:)
Tez musze tak zrobic, wygladaja pysznie :)))
Dziękuję :)
wyglądają cudnie i pewnie tak smakują :) jak mi przejdzie niechęć do mięsa to wykonam :)
Dzisiaj udało mi sie tylko podac zupe pomidorowa z makaronem (i to zrobiona dzien wczesniej)
Wczoraj obiad bardzo późno i były frytki, dorsz czarniak i surówka z białej kapusty pikantna (kupna)
Dziś mamy porcję gołąbków od babci, tylko zrobię sos pomidorowy i ziemniaczki
Ryż zapiekany z jabłuszkami z przepisu janeczki669. Podałam z kleksem jogurtu
zupka grzybowa na prawdziwkach i może potem pancakesy z dżemem
Łosoś na zielonym risotto http://wielkiezarcie.com/recipe84714.html
Wczorajsza pomidorowa z makaronem, na drugie ziemniaki, mieso wolowe w sosie wlasnym i mizeria, do picia sok pomaranczy.
Ciąg dalszy rosołu, a na drugie spagetti z sosem z mielonego mięsa. Na deser- makowiec alidab.
To jadły moje dzieci odkąd wyjechaliśmy, obiady robiła moja mama, a córa zdjęcia:).Były jeszcze zupy, rosół, pomidorowa,ogórkowa i pierogi z serem.
Ostatnie zdjęcie przepiękne...
To córa zrobiła deserek :)
Śmiem zauważyć, że flaczki miały być dopiero na Wielkanoc :)
Pyszności, a deser wśród przyjaciół Kubusia Puchatka na pewno bajeczny dla dzieci :)
U mnie bedą na Wielkanoc, moja mama ugotowała, bo córka bardzo lubi:)
Dziś będzie wątróbka z indyka, ziemniaczki i surówka z kiszonych ogórków
Reniu ta surówka z ogórków kiszonych z przepisu Niebieskiej Różyczki czy posiadasz jeszcze inny przepis?
Odpisałam Ci na pw :)
Poniedziałek: rosól z makaronem, odsmażane ziemniaki, kaszanka z cebulką i surówka z kiszonej kapusty.
Wtorek: makaron spagetti z mięsem po chińsku
Środa: zupa cebulowa z grzankami, dla panów ziemniaki, kiełbasa smażona i sałatki ,,słoikowe" dla pań omlet.
Czwartek: gulasz, kasza jęczmienna lub gryczana lub ziemniaki i surówka z ogórków kiszonych oraz kompot z śliwek węgierek
Piątek : zupa jarzynowa, ziemniaki, jajka sadzone i fasolka szparagowa
Sobota makaron świderki razowy z boczkiem i warzywami.
Wczoraj ...jajko smażone z boczkiem ,ziemniaki ,buraczki...
Dziś w planie lasagne....
Dopisano 13-03-02 14:42:38:
Lasagne.....
Wczoraj makaron wstążki z sosem bolońskim,smażone opanierowane kapelusze pieczarek,brokuły,
dzisiaj gołąbki z sosem pieczarkowym.
Sałata lodowa z wędzonym łososiem, grejpfrutem i sosem balsamico.
Żurek z białą kiełbasą + placki ziemniaczne. Na deser- drożdżówka nocna Xenki
Z racji tego ze maz dzisiaj gotowal obiadek to był rosól z makaronem, na drugie kotlety mielone, ziemniaki i buraki, do picia sok z jablek.
Pomidorowa z ryżem lub makaronem do wyboru i parówki w cieście francuskim zapiekane z serem, upieczone przez córę wg przepisu,
http://www.garnek.pl/bronia/24909853/parowki-w-ciescie-francuskim
Apetyczne zdjęcie. Robię takie same tylko mam przepis z ciastem drożdżowym z jakieś stronki. Do tego podaje dip czosnkowo-keczupowy .
Bitki wieprzowe w sosie, kasza gryczana,marchewka z jabłkiem,sok wiśniowy.
Makaron z sosem grzybowym :)
Wczorajsza pomidorowa z makaronem, ziemniaki z koperkiem, schaboszczak, marchewka z groszkiem i sałata lodowa z sosem jogurtowo-czosnkowym. Do picia herbata z cytryną i frugo, na deser galaretka truskawkowa.
Rosół z makaronem, na drugie: schab z jabłkiem w sosie własnym, surówka z selera i ziemniaki z koprem.
Rosół z makaronem i schabowy zapiekany z ananasem i serem gorgonzola
Uśliniłam się, co za pyszności:)
Zapożyczyłam dziś pomysł :)
Rosół z makaronem, ziemniaki tłuczone, udka w sosie koperkowo- śmietankowym , sałatka domowa z kapusty z słoika.
Polędwiczki wieprzowe w płatkach owsianych.
Ziemniaki puree ze szczypiorem zapiekane z filetem z kurczaka, morelami i żółtym serem, smażone pieczarki.
Wczoraj byłam sama więc dojadanie resztek
dziś i jutro ziemniaki, karczek duszony w plastrach i surówka z kiszonej kapusty
Krupnik " szpitalny", na drugie pulpety w jarzynach z makaronem.
Krupnik z ziemniakami, na drugie kopytka, piersi kurczaka w sosie wlasnym, buraki, do picia sok z marcherwki i pomaranczy.
A u mnie krupnik na pęczaku ( pomysł zaczerpnięty od WKN :)
Ja dzisiaj bez zdjęcia, ale było spaghetti bolognese - szkoda tylko, że to w pracy, więc odgrzane w mikrofali i ten makaron taki średni. Macie może jakieś pomysły, żeby on nie był taki lepiący się itd?
Ogórkowa na maśle i chleb wiejski żytni, z ciepłym wędzonym gotowanym boczkiem.Do picia herbata malinowa i woda mineralna z sokiem z czarnej porzeczki.
ja dla zdrowotności rosół, na męża czeka risotto z pieczarkami i porcja kurczaka pieczonego
Zurek z jajkiem i ziemniakami, na drugie domowe pierogi ruskie okraszane cebulka, do picia sok z poamarnczy.
Fasolka po bretońsku z wędzonym boczkiem i kiełbasą.
Bahusie z ukłonem w twoją stronę. U mnie maasdam zamiast gorgonzoli. :)
Zupa pieczarkowa z przepisu emocji(tylko na domowym rosołku- pyszna!) i nagetsy z kurczaka.
Zupa pomidorowa z ryżem,krokiety z kapustą i karczkiem,barszcz z torebki do popicia.
Zupa pomidorowa z ryzem, lazanki z kapusta i paszteciki z miesem.
Zupa fasolowa z ziemniakami i boczkiem
Zupa krem z marchewki wg Pascala dla Lidla (tu) i sosem czosnkowym
Wczorajsza zupa ogórkowa, pierogi z kapustą i grzybami. Do picia to co zwykle+ sok winogronowy.
Dopisano 13-03-05 18:24:11:
Nastąpiła mała zmiana, zamiast pierogów z zamrażarki, zrobiłam ryż z warzywami i masłem, wszyscy zjedli ze smakiem:)
MR sok z winogron robisz w sokowirowce?
Nie Piszałko, winogrono to myjemy i zjadamy, sok kupiłam w kartonie 100% bez cukru:)
Dopisano 13-03-05 19:32:18:
Przepraszam, miało być piszczałko:)Kurczak a`la flaczki ....
zupa-krem z grzybaśnych grzybów jak to określa mój małżonek i naleśniki z dżemem
Rosol z makaronem oraz enchiladas z kurczakiem dla dzieci jeszcze kotleciki z kurczaka, zmieniak i brokuly na deser babeczki z kremem i gofry.