Forum

Kuchenne porady

devolaje

  • Autor: anulkaD Data: 2013-02-21 20:50:41

    DZiewczyny,przygotowalam sobie devolaje i zamroziłam,gotowe do smażenia.z racji ze mam nawał pracy przed urodzinami córki,postanowiłam tak sobie ułatwić zadanie.ale mam dylemat,czy rozmrozić je przed pieczeniem,czy zamrożone włozyć na rozgrzany olej,jak uważacie?

  • Autor: mggi63 Data: 2013-02-21 22:00:01

    Uważam,że po rozmrożeniu.

  • Autor: Mloda Data: 2013-02-21 22:46:35

    Ja też. Mniejsze ryzyko, że się nie dosmażą w środku.

  • Autor: kasiachodziez Data: 2013-02-22 09:15:10

    Ja bym je wcześniej usmażyła a potem zagrzała w piekarniku,ale jak masz surowe to raczej musisz je wcześniej rozmrozić

  • Autor: majolika Data: 2013-02-22 14:15:13


    Kotletów devolai, czy inaczej- po Kijowsku-szkoda jest zamrazać.Bardzo traca wtedy na smaku i konsystencji.Ale jesli juz to zrobiłas, wrzuć je zamrozone na gorace masło....i przykryj pokrywką.  Na malenkim ogniu powinny puścic tyle wody z zamrozonego lodu,ze sie po prostu podrzeją.Ale to już nie będą te kotlety tylko smętne, odgrzewańce,  uparzone w swoim sosie.

  • Autor: Jola666 Data: 2013-02-22 15:46:11


    Śmieszne :) Powiedz to naszym pierogarkom ! że nie należy zamrażać i ,że paciaja wychodzi hehehehe

    Jeśli mięso nie jest mrożone wcześniej ,to mozna sobie pomóc i zamrozić takie "nadprodukty " wręcz jest to zalecane .Masz jeszcze alternatywę -wywalić ? ale po co ?

    Smętne ,odgrzewańce hehehe

  • Autor: majolika Data: 2013-02-22 16:24:18

    Ja nie odpowiadam za ":pierogarki"..ale smętnych odgrzewańców nie lubie, choć czasem spiesząc  się -je robię)).Kto jednak jadł prawdziwego de volaille/kotleta po kijowsku- to wie,co to jest!Nie odważyłabym sie go mrozić.To legendarna potrawa.Szkoda ją psuć mrożeniem.Naprawdę-szkoda, to takie absolutnie smaczne danie!.Ja bym np rozbiła mieso,  i w odzielnych plastrach zamrozila,a dopiero potem, przed podaniem rozmrozila i szybko(to drób wiec przygotowuje sie szybko)przygotowala. Masło koperkowe też przygotowałabym wcześniej)) Myślę,ze taki sposób byłby lepszy i zachowałby walory de volaille'a.Pozdrawiam !

Przejdź do pełnej wersji serwisu