Zupa chlebowa,panierka do kotletów ,zagęszzcacz do zup i sosów.(po wysuszeniu).Jeśli braknie aktualnie pomysłó,a masz miejsce w zamrażarce,to ocztwiście zamroż.
Ja suszę kajzerki i zawsze sama robię sobie bułkę tartą. Bułka z piekarni w naszej biedronce jest bardzo dobra i tania i ma jasny ładny kolor, kupiłam z ciekawości i naprawdę warto.
Nabyłem w Tesco chleb razowy (3 szt) którego nie da się kroić bo się strasznie kruszy. Szkoda mi go wyrzucić. Co z niego można zrobić?
Zupa chlebowa,panierka do kotletów ,zagęszzcacz do zup i sosów.(po wysuszeniu).Jeśli braknie aktualnie pomysłó,a masz miejsce w zamrażarce,to ocztwiście zamroż.
Jeśli braknie aktualnie pomysłó,a masz
miejsce w zamrażarce,to ocztwiście zamroż.
Nie jestem pewna, ale chyba właśnie Tesco ma tabliczkę informacyjną, że pieczywo jest pieczone z mrożonek i nie nadaje się do mrożenia, czy jakoś tak.
Do głowy przychodzi mi tylko wysuszyć i zmielić na bułkę tartą, ja tak bułką z suszonego chleba nie gardzę ;)
Pokroić w kostkę i zrobić knedle austriackie (bawarskie).
Podstawowy przepis jest z bułek - ale robiłam już z chleba razowego
Do tego wszelkiego rodzaju sosy - w ramach rozpusty grzybowy na bazie śmietany.
Lub pieczarkowy.
lub też jakieś miącho w sosie - czy to w postaci sztuki mięsa, czy też gulaszu.
Chleb pokrojony w kostkę można wysuszyć - wtedy do przygotowania ciasta trzeba dać więcej płynów (to co wysuszyło się trzeba oddać).
Podziel się z potrzebujacymi ...ptaszakmi z parku lub z nad stawu i po ... problemie ..
Zawsze można wdrobić na talerzu do zupy lub sosu odpowiednią ilość.
Robienia "bułki tartej" z chleba nie polecam.
Ale pomysł z podrobieniem do zupy albo sosu dobry.
kupna bułka tarta bardzo często jest robiona z chleba. Ostatnio zobaczyłam w niej coś czarnego. To kminek był.
Ja suszę kajzerki i zawsze sama robię sobie bułkę tartą. Bułka z piekarni w naszej biedronce jest bardzo dobra i tania i ma jasny ładny kolor, kupiłam z ciekawości i naprawdę warto.