Forum

Kuchenne porady

Biała kiełbasa z królika?

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-03-04 09:04:53

    Mam zamiar trochę " pokiełbasic" przed świętami. Robiłam już zwykłą  kiełbasę wędzoną z dodatkiem mięsa króliczego. Teraz chciłabym spróbowac zrobic białą. Zastanawiam sie jednak jak długo parzyc taką kiełbasę. Z doświadczenia wiem, że mięso królicze potrzebuje dłuższej obróbki termicznej. Czy ktoś z Was już robił taką kiełbasę i może się podzielic doswiadczeniem i wiedzą?

  • Autor: mggi63 Data: 2013-03-04 11:59:30

    A nie za suche to mięso z królika na kiełbasinkę?

  • Autor: jolka60 Data: 2013-03-04 12:46:40

    Nie jestem Janeczką,to fakt,ale pozwole sobie odpowiedzieć.Nie będzie za suche,,gdyż jest to kiełbasa z dodatkiem mięsa króliczego,tak jak moze nim  być np drób,wołowina czy cielęcina.Sądzę,że będzie super smaczna.

  • Autor: mggi63 Data: 2013-03-04 13:04:23

    A sorry...nie przeczytałam ze zrozumieniem z dodatkiem to powinna byc smaczna.

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-03-04 15:27:09

    " Zwykła" z dodatkiem królika jst super, dlatego kusi mnie zrobic też białą.:)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-04 18:21:28

    Biedny królik:(

  • Autor: martok Data: 2013-03-04 18:31:45

    Biedny królik:(

    Gdyby to była świnka, to byłoby nam lżej?

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2013-03-04 23:42:24

    Hmmm ja tam na króliku zawsze szukam mięsa, a co dopiero na kiełbasę ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu