Mam zamiar trochę " pokiełbasic" przed świętami. Robiłam już zwykłą kiełbasę wędzoną z dodatkiem mięsa króliczego. Teraz chciłabym spróbowac zrobic białą. Zastanawiam sie jednak jak długo parzyc taką kiełbasę. Z doświadczenia wiem, że mięso królicze potrzebuje dłuższej obróbki termicznej. Czy ktoś z Was już robił taką kiełbasę i może się podzielic doswiadczeniem i wiedzą?
Nie jestem Janeczką,to fakt,ale pozwole sobie odpowiedzieć.Nie będzie za suche,,gdyż jest to kiełbasa z dodatkiem mięsa króliczego,tak jak moze nim być np drób,wołowina czy cielęcina.Sądzę,że będzie super smaczna.
Mam zamiar trochę " pokiełbasic" przed świętami. Robiłam już zwykłą kiełbasę wędzoną z dodatkiem mięsa króliczego. Teraz chciłabym spróbowac zrobic białą. Zastanawiam sie jednak jak długo parzyc taką kiełbasę. Z doświadczenia wiem, że mięso królicze potrzebuje dłuższej obróbki termicznej. Czy ktoś z Was już robił taką kiełbasę i może się podzielic doswiadczeniem i wiedzą?
A nie za suche to mięso z królika na kiełbasinkę?
Nie jestem Janeczką,to fakt,ale pozwole sobie odpowiedzieć.Nie będzie za suche,,gdyż jest to kiełbasa z dodatkiem mięsa króliczego,tak jak moze nim być np drób,wołowina czy cielęcina.Sądzę,że będzie super smaczna.
A sorry...nie przeczytałam ze zrozumieniem z dodatkiem to powinna byc smaczna.
" Zwykła" z dodatkiem królika jst super, dlatego kusi mnie zrobic też białą.:)
Biedny królik:(
Biedny królik:(
Gdyby to była świnka, to byłoby nam lżej?Hmmm ja tam na króliku zawsze szukam mięsa, a co dopiero na kiełbasę ;)