Forum

Kuchenne porady

Tort na święta

  • Autor: rs1107 Data: 2013-03-05 21:44:50

    Będę piekła naświęta tort z kremem z tego przepisu http://wielkiezarcie.com/recipe94790.html. Sprawdzony i pyszny, ale co mam jeszcze dodać w następnych warstwach? Jaki dżem? Co na wierzch, co na boki. Nie mam doświadczenia z tortami więc prosze o radę. Myślałam aby był ten krem, dżem z czarnej pożeczki (domowy, kwaskowy), boki też w tym kremie oblkejone prażonymi migdałami i sezamem a na wierzch polewa czekoladowa. Mogło by tak być? Ale mam problem, bo nie wiem czym zaponczować biszkopt i czy ten krem będzie się nadawał na zrobienie szprycą różyczek aby polewa nie spłynęła. Prosze o kilka sugestii.

  • Autor: Dorotaxx Data: 2013-03-07 09:07:27

    Myślę,że bardzo fajnie to wymyśliłaś.

    Zrób 3 biszkopty,posmaruj czarną porzeczką a na porzeczkę daj warstwę kremu

    Może z polewy czekoladowej zrezygnuj.Myślę,że nie jest konieczna

    Możesz zrobić coś w tym stylu,prosty,elegancki torcik

    http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-cappuccino

  • Autor: rs1107 Data: 2013-03-07 13:07:40

    O Jezu, a jednak ktoś! Dziejuę. Cenię Twoją radę i tak zrobię jak piszesz, bo jestes mistrzynią. Dziękuję. A czym naponczować biszkupt? Myślę o kawie z rumem

  • Autor: Dorotaxx Data: 2013-03-08 20:54:56

    Nie ma za co.Polecam się na przyszłość

    Jak najbardziej może być kawa z rumem

    Może tez być ajerkoniak,likier kawowy,migdałowy . Kto co lubi

  • Autor: rs1107 Data: 2013-03-09 17:52:43

    Dziękuję, mam ajerkoniak, który do picia nikomu nie przypadł do gusty to go wykorzystam do tortu. Pozdrawiam ciepło, bo chlapa za oknem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu