Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Mop

• Autor: Kicia150 Data: 2013-03-06 14:33:03

Witam w inny wątku.Problemy problemami,a życie toczy sie dalej.Powoli trzeba myśleć o porządkach i muszę kupić nowy mop.Miałam do tej pory mop Viledy Ultramax.To ten płaski i zastanawiam się czy kupić ten sam,czy może też Ultramax,ale z wirówką,a może nie pamiętam dokladnie ja się nazywa ten model  bodajże Easy coś tam.Różni się zdecydowanie od Ultramaxa ,ponieważ ma wkład sznurkowy i kształt też jest inny.Mi przypomina  zaokrąglony trójkąt,zresztą ostatnio parę razy widziałam reklamę w telewizji.Może ktoś ma te mopy Viledy i mógłby mi napisać jak się sprawują.Przede wszystkim nie znam tych modeli z wirówką,czy są lepsze? Czy skuteczniej odwirowują wodę z mopa i podłoga jest mniej wilgotna? Proszę o radę i pozdrawiam wiosennie.

• Autor: mary50 Data: 2013-03-06 14:44:20

Mopy z wirowka sa bardzo dobre mozesz odwirowac jak chcesz .Zostawiajac wiecej wody lub mniej.jest latwy wutrzymaniu czystosci.Mop Viledy tez nie jest zly ale wykrecasz przez plastikowa nakladke.Ja wole ten z wirowkaDawniej mylam podlogi na kolanach az do czasu kiedy musialam miec operacje na kolano wlasnie przez to klekanie.To nie wygodnictwo z mopami tylko koniecznosc.

• Autor: Kicia150 Data: 2013-03-06 15:11:03

Ja swój Viledy płaski mam 2 lata,też kupiłam go ze względów zdrowotnych(kręgosłup i problemy alergiczne ze skórą głównie rąk). Jestem z niego zadowolona,ale ciężko się jego wyciska się.Potrzeba bardzo dużo siły,żeby byl dobrze wyciśnięty,dlatego pomyślałam o tych modelach z wirówką.Tylko interesuje mnie skuteczność ich.Bo gdyby okazało się,że mniej wyciskaja wody,to wolę pomęczyc się wyciskając swój, niż zniszczyć podłogę,a mam panele,więc z wodą musze uważać.

• Autor: mary50 Data: 2013-03-06 23:14:35

Wirowka wykrecisz tak jak potrzebujesz nie wiem czy jest taka sama jaka ja mam.Wiaderko z koszyczkiem i pedal na ktory naciskasz i koszyczek obraca sie.W zaleznosci czy chcesz miec wiecej lub mnie suche tak naciskasz na pedal.

• Autor: bahus Data: 2013-03-07 00:09:51

A co to jest mop ?

• Autor: as Data: 2013-03-07 09:59:39

to chyba miejsce przy autostradzie jest Ups to chyba nie o takiego mopa chodzi

• Autor: megi65 Data: 2013-03-07 10:10:56

Mężu Omyj Podłogi ...

• Autor: agacia3323 Data: 2013-03-07 10:34:16

MOP-Mężu Ogarnij Podłogę.........ech te chłopy......

• Autor: matani Data: 2013-03-07 10:16:48

Ja kupiłam sobie odwirowujący mop w Biedronce za chyba 79 zł, nie pamiętam (na jesień zeszłego roku). Mam wrażenie że jest sznurkowo-mikrofibrowy. Bardzo fajnie się go odwirowuje, świetnie się nim myje, głowica jest okrągła i duża. Nie nadaje się jedynie do mycia szorstkich kafli/płytek/kostek, bo się "blokuje", tzn. nie chce się przesuwać i głowica się przekręca. Najlepsze oczywiście jest to, że nie musisz brudzić rąk no i mop jest świetnie odwirowany, a jednak wystarczająco wilgotny, żeby wyczyścić co ma wyczyścić.

Dodam jeszcze, że masz dwie opcje odwirowywania: pedałem na wiaderku (nie używam) i za pomocą teleskopu w rączce - przyciskasz i mop wprawia wirówkę w ruch - super sprawa :)

• Autor: ekkore Data: 2013-03-07 11:40:40

Ja mam wiadro z "wirówką" - która wyciska mopa przy nacisku nim z góry. Wirówka składa się z dwóch sitek, poruszajacych się pod wpływem siły w przeciwnych kierunkach (coś na zasadzie wyciskarki do cytrusów) - przez co wyciskajacych. Suchość końcówki zależy od ilości wyciśnięć.

Wiadro kosztowało niewiele, jest niemarkowe.

Do tego drewniana rączka (bo plastik za szybko się zużywał) i końcówka, najczęściej kupowana w lidlu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu