W pierwszej chwili też tak pomyślałem. W błąd wprowadził mnie, podobnie jak i Ciebie kolor ich upierzenia. Jednak w innym miejscu ptaki te pływały między kaczkami. Kaczek było znacznie więcej niż łabędzi, czyli możnaby wysnuć wniosek, że to międzykaczki. I stąd właśnie moja prośba o pomoc.
Twoje pytanie tak mnie nurtowało całą noc, że przez Ciebie się nie wyspałam. Ale przyszło mi coś do głowy - czy te ptaki łypały na Ciebie bokiem? Bo jeśli tak, to ja już wiem co to za jedne.
Byłem dzisiaj nad jeziorem. Zrobiłem parę zdjęć pływających ptaków. Kto mi powie jak się nazywają te czarne pływające między łabędziami ?
Jak to nie wiesz? Toż to międzyłabędzie. Poznałam je po charakterystycznym kolorze.
W pierwszej chwili też tak pomyślałem. W błąd wprowadził mnie, podobnie jak i Ciebie kolor ich upierzenia. Jednak w innym miejscu ptaki te pływały między kaczkami. Kaczek było znacznie więcej niż łabędzi, czyli możnaby wysnuć wniosek, że to międzykaczki. I stąd właśnie moja prośba o pomoc.
Hmm, może Łyska? http://olekhagge.wordpress.com/page/4/
99% łyska,grafika pasuje
ja też obstawiam Łyskę :)
Byłem dzisiaj nad jeziorem. Zrobiłem parę zdjęć pływających
Normalnie się bałam popatrzeć na fotkę jak zobaczyłam tytuł posta Bahusa "Co to za ptak"ptaków. Kto mi powie jak się nazywają te czarne pływające między
łabędziami ?
No wtedy to napisałbym "co to za ptaszek"
No wtedy to napisałbym "co to za ptaszek"
To Ty powiedziałeś (napisałeś )Hmmm....
ja to wogóle bałam się wątek otwierać
Umarłam ....
Też sie bałam wątek otworzyć... :D widzę, że nie ja jedna.
ładnie to żartować z łyski? Łyso jej gdy slyszy "międzykaczka",a "międzyłabędź" brzmi niepoważnie.
Kurka wodna
Twoje pytanie tak mnie nurtowało całą noc, że przez Ciebie się nie wyspałam. Ale przyszło mi coś do głowy - czy te ptaki łypały na Ciebie bokiem? Bo jeśli tak, to ja już wiem co to za jedne.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-krakow,50/zdjecie-z-krakowa-podbilo-internet,305613.html
Świetne zdjęcie. Widziałam je pierwszy raz w TVN, kiedy zaprosili fotografa na wywiad. Niby takie nic a proszę jaki efekt :-)
Bardzo mi sie to zdjecie podoba... Swietny kontrast czerni i bieli i ta idealnie prosta pionowa linia... Super!
To są na 100% Whisky :)