U mnie ostatnio sniadanka na slodko. Wczoraj byl omlet biszkoptowy z powidlami sliwkowymi i rumem, a dzisiaj pampuchy na parze i do tego karmelizowane banany w miodzie i dodatkowo dzem truskawkowy :)
Ja sucharek (żołądek strajkuje po trefnych Pipkach, które serwuje knajpka w Karpaczu "Odessa" - omijać szerokim łukiem!!) a goście sałatkę jarzynową i - dla mnie nowość - czarny poomidor. Miła być super pachnący i smakowity, okazał się twardy i kwaśny jak jasny gwint.
Mieliśmy kiedyś takiego na działce, gdy jeszcze byłam dzieckiem. Nasz w kolorze był jeszcze bardziej czarny, a właściwie granatowy. Niestety nie tylko niekonwencjonalnym wyglądem się wyróżniał, podobnie jak Twój był nieciekawy w smaku. Więcej nie kupowaliśmy sadzonek, pozostając przy tradycyjnych odmianach :D
O kurczę, zamordujesz mnie - podobnie jak w przypadku jajek, przepis pojawi się w sekcji Fairy. Na dobicie napiszę Ci, że resztkę sałatki poniosłam do pracy i pożarałam z plastikowego pudełka do świeżej kajzerki :)
Już siadam do pisania maila, żeby na prośbę Żarłoczków oba przepisy (na żółtą sałatkę i zielone jajka wstawili jak najszybciej).
Przepis na dniach ukaże się w sekcji Fairy w najnowszych przepisach - właśnie go zapisuję i przygotowuję do wysyłki - napiszę do osoby odpowiedzialnej za wstawianie tam materiałów, żeby udostępniła Zielone jajka jak najszybciej - najlepiej w najbliższą środę :)
Nie jadam sniadań.Czasem tylko od świeta i to w towarzystwie, ale wtedy tylko jajko na miękko z sałatą, ogórkiem, pomidorem,kilka rzodkiewek. Do tego sok pomarańczowy, grzanki i czasem twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem. Czasem plaster twarogu na chrupiącego rogalika posmarowanego maslem dobrej jakosci i na to lyzeczka domowej konfitury z wiśni. Czasem parówki cielęce z odrobiną musztardy. ale to tylko od "świeta". Na co dzień moje sniadanie to kubeczek kawy. Mam taki tryb zycia, tak jestem przyzwyczajona.Jem lunch, a potem obiadokolacje.Tylko dwa posilki.
Dziś bardzo skromnie (żołądek zastrajkował). Na pierwsze śniadanie koktail z banana i maślanki, na drugie - chleb na zakwasie z serkiem wiejskim i rzodkiewką.
Ja też. O wyjściu z domu bez niego nie ma mowy - po całej nocy bez glukozy wystarczy godzinka aktywności i cukier leci tak w dół, że hej. U mnie to najbardziej obfity posiłek dnia. Rano mam największy apetyt i potrafię dużo zjeść. Się spali do wieczora..;)
Mi powoli przechodzi faza śniadań "wytrawnych" i powracają stare nawyki żywieniowe czyli z rana musli. Dziś był jogurt naturalny z bananem, otrębami, rodzynkami, pestkami słonecznika i dyni.
U nas była pyszna wyżerka:)Mężuś złapał szczupaka, zrobiłam faszerowanego w galarecie , do tego kanapki z pieczonym boczusiemi rzodkiewka. Kawa zbożowa z mlekiem i herbata z cytryną.
Omlet z pieczarkami i serem żółtym. Do tego troche sałatki z pomidora, ogórka, sałaty lodowej i sera feta, polane sosem koperkowo-ziołowym:) I oczywiście mała czarna.
Też codziennie pomidory malinowe na kanapkach. Raz z masłem, raz z twarogiem, raz z topionym serkiem itd. Są tak słodkie i pyszne, że chyba mi się nie przejedzą :)
Najprostszy i najszybszy sos majonezowy u mnie to... chrzan zmieszany z majonezem ,czasami dodaję szczypiorku ,czasami żurawiny ...
Ale jeśli mam więcej czasu to gotuję jajka...ugotowane żółtka rozcieram z odrobiną cukru i musztardą ,dokładam majonez,jogurt lub śmietanę (to co mam pod ręką ) i chrzan ...bardzo drobno kroję białka,wrzucam do sosu i posiekany szczypiorek ....proporcje wg uznania ....ale z reguły daję więcej chrzanu ,żeby sos był ostrzejszy ...:)
Inny sos robię taki ,że zamiast musztardy dodaję miodu i nie daję wtedy szczypiorku .....
Ta żurawina brzmi interesująco:) Rozumiem, że chodzi o konfiturę, a nie suszoną? I patent z miodem też jest dla mnie nowością. Wypróbuję obie wersje bo uwielbiam chrzan w każdej postaci.
PRZEPYSZNE drożdżówki, które upiekła koleżanka z pracy, z budyniem oraz z borówkami i serem - NIEBO W GĘBIE, te pierwsze się dosłownie rozpływaja w buzi <3
Ryż ugotowany ( u mnie brązowy),kawałek łososia wędzonego,ogórek świeży,koperek ,czosnek ....wszystko rozdrobnić i wymieszać ...
do smaku ....sól,pieprz i sok z cytryny i dodatkowo majonez z jogurtem typu bałkańskiego ( w proporcji wg uznania) ....na górę trochę prażonego słonecznika i sałatka gotowa :)))...
Ryż ugotowany ( u mnie brązowy),kawałek łososia wędzonego,ogórek świeży,koperek ,czosnek ....wszystko rozdrobnić i wymieszać ... do smaku ....sól,pieprz i sok z cytryny i dodatkowo majonez z jogurtem typu bałkańskiego ( w proporcji wg uznania) ....na górę trochę prażonego słonecznika i sałatka gotowa :)))... Pozdrawiam :)
No nie aż takie skromne sądząc po zdjęciu:) U mnie była dzisiaj jajecznica na masełku klarowanym oraz boczku,plus dwie kanapki z pomidorkiem. Uważam,ze to jedno z bardziej pożywnych dań.
Bardzo mnie zaciekawił przepis na sałatkę, mam pytanie o suszoną miętę (sorki, jeśli zabrzmi głupio) - gdzie można ją kupić? Sama nie ususzę, bo nie mam skąd mięty wziąć (chyba, że ta sprzedawana w superm. w doniczkach by się nadawała??)
Nie jem śniadań. Jem jeden duży posiłek dziennie. Mój organizm jest tak ustawiony i to jest dla mnie optymalne.Jak pies, hahaha.Czasem -od tzw. wielkiego dzwonu jem śniadanie. Ale wtedy następny posiłek jest dopiero ok godz 19tej i mały.. Zawsze wtedy na śniadanie jest to jedynie jajko na miękko.Znam swój organizm.Mój tak ma.
Słodyczy, ciast itp nie cierpię.Nie lubię słodkiego smaku.Piekę czasem dla gości lub , żeby nie zapomnieć przepisu.Najsmieszniejsze jest to, że zawsze mi sie udaje)))Potem wynoszę do pracy. Lubia mnie za to, hahaha.Ale czasem, rzadko nagle do kawy zjem kawałek czekolady, truflę itp.Mam je zawsze na paterze dla gości.Widać mój organizm potrzebuje wtedy cukru.
Nie jem śniadań. Jem jeden duży posiłek dziennie. Mój organizm jest tak ustawiony i to jest dla mnie optymalne.Jak pies, hahaha.Czasem -od tzw. wielkiego dzwonu jem śniadanie. Ale wtedy następny posiłek jest dopiero ok godz 19tej i mały.. Zawsze wtedy na śniadanie jest to jedynie jajko na miękko.Znam swój organizm.Mój tak ma.
Kocham takie ":cytaty". Kiedyś jechałam autem, kiedy z radia poleciał tekst wicemarszałka Zycha o tym, ze jeszcze mu staje...przed oczami))) Musiałam zjechać na pobocze i wyśmiać sie, bo bym wypadek spowodowała inaczej))) Kocham dobre cytaty.)))
Dzisiaj było śniadanie na zielono, duża micha sałaty lodowej + awokado + ogórek + seler łodygowy + szczypiorek + pietruszka i zalane to wszystko sosem czosnkowo-musztardowo-jogurtowym z przyprawami, śledziki w oleju, chlebek, herbata zielona i owocowa :)
Starsze Młode: kasza manna na mleku, zielona herbata. Mała: kanapka z pastą jajeczną i rzeżuchą, zielona herbata. Ja: serek wiejski z rzeżuchą, kromka chleba, kawa z mlekiem.
Młoda1 kanapka z salami, truskawka, kasza manna w kubku, Młoda2 podobnie, tylko kanapka z mortadellą, bo salami nie jada, ja i Mała jeszcze przed śniadaniem, ale pewnie będzie to szynka gotowana i pomidor, dla Małej dodatkowo jajko.
Skromne śniadanko...
Bahusku, to co straciłeś na wadze, to szybko odzyskasz :))Wyżerka super:)
Bahusowe śniadanie to pewnie to, na dole po prawej stronie.
Wypasione to śniadanko Płateczki dla Ciebie rozumiem?
U mnie ostatnio sniadanka na slodko. Wczoraj byl omlet biszkoptowy z powidlami sliwkowymi i rumem, a dzisiaj pampuchy na parze i do tego karmelizowane banany w miodzie i dodatkowo dzem truskawkowy :)
Omlet z pieczarkami,cebulka i kurczakiem oraz sok swiezo zrobiony z marchwi,selera,pomaranczy oraz imbir na przekaske mango.
Placki z jabłkami.
Ser smażony-topiony wg Olciaa....
Proszę zdradź co to za dieta, że takie rarytasy można wcinać w takich ilościach i gubić kg
Moje śniadanko stało obok i składało się z kawy. jajka na twardo i jabłka
A co to te trzy okrągłe przyrumienione coś na dużym talerzu?
Smażony ser. Obok konfitura żurawinowa
Od razu mi lepiej na . Myślałam, że tylko ja muszę sobie odmawiać ulubionych smakołyków aby zrzucić parę kg. Poprawiłeś mi nastrój
Galaretka drobiowa z wczorajszego rosołu, chleb i kawa zbożowa z mlekiem.Dzieciaki dodatkowo płatki z mlekiem.
O jakie dobre :) ....znowu narobiłaś smaka ....
Bułki z masłem, rzeżuchą i szczyptą soli. MNIAAAM!!! Stęskniłem się za nią baaardzo.
Echhh to śniadanie też niczego sobie :) ...kartka na zakup nasion już napisana,żebym nie zapomniała
Muszę w końcu swoją wysiać bo mam na nią ochotę od dłuższego czasu. Szczypiorek już urósł.
U mnie dziś syn robił śniadanie ..wariacja na temat ...papryki ,cebulki,boczku i jajka z serem żółtym ....
+ dodatki ....
Dziś powtórka z rzeżuchy. Skończona, wysiewamy następną :)
Ja sucharek (żołądek strajkuje po trefnych Pipkach, które serwuje knajpka w Karpaczu "Odessa" - omijać szerokim łukiem!!) a goście sałatkę jarzynową i - dla mnie nowość - czarny poomidor. Miła być super pachnący i smakowity, okazał się twardy i kwaśny jak jasny gwint.
Mieliśmy kiedyś takiego na działce, gdy jeszcze byłam dzieckiem. Nasz w kolorze był jeszcze bardziej czarny, a właściwie granatowy. Niestety nie tylko niekonwencjonalnym wyglądem się wyróżniał, podobnie jak Twój był nieciekawy w smaku. Więcej nie kupowaliśmy sadzonek, pozostając przy tradycyjnych odmianach :D
Puszysty omlet francuski wg MAGDAITYLE + zebra :) ...
Jajecznica ze szczypiorkiem, bułki z masłem.
Próbnie wykonana Żółta sałatka wielkanocna
Czy to już zbyt wiele, jeżeli poproszę o przepis i na sałatkę
O kurczę, zamordujesz mnie - podobnie jak w przypadku jajek, przepis pojawi się w sekcji Fairy. Na dobicie napiszę Ci, że resztkę sałatki poniosłam do pracy i pożarałam z plastikowego pudełka do świeżej kajzerki :)
Już siadam do pisania maila, żeby na prośbę Żarłoczków oba przepisy (na żółtą sałatkę i zielone jajka wstawili jak najszybciej).
Hihihihi - się cieszę...nie z tego - że pożarłaś, jeno - że nacisk skutkuje
u mnie wariacja na temat owsianki czyli płatki owsiane (gotowane) + banany suszone, otreby, słonecznik, nasiona goi i rodzynki:) zalane zimnym mlekiem
Resztka wczorajszych jajek faszerowanych na zielono :D
Można prosić o przepis???? Wglądają bardzo apetycznie.
Przepis na dniach ukaże się w sekcji Fairy w najnowszych przepisach - właśnie go zapisuję i przygotowuję do wysyłki - napiszę do osoby odpowiedzialnej za wstawianie tam materiałów, żeby udostępniła Zielone jajka jak najszybciej - najlepiej w najbliższą środę :)
Dziękuję
Zgodnie z życzeniem przepis na Zielone jajka wstawiony :)
http://wielkiezarcie.com/fairy/przepis/zielone-jajka,84.html
Kłaniam w pas...
Śniadanie Wielkanocne.
Śniadanie drugi dzień Świąt.
A to moje śniadanie wielkanocne ...:)
Super potrawy, My białą kiełbasę jedliśmy w Wielkanoc na obiadokolacje, bo na śniadanie nikt nie chciał:)
Fajnie ,że jest taka strona i ludzie ,którzy się dzielą swoimi przepisami i dzięki im ( i Wam ) za to...wtedy można poszaleć we własnej kuchni
Mamo, a co to takie coś , obok jajek w lewo?
Mamą Różyczki nie jestem ale obstawiam tatar:)
Fragmencik wielkanocnego śniadania
Pozostałości po świętach.
Dzisiejsze śniadanie
Kanapka ze śledziem w oleju
Jajecznica z szynką + chleb ....
Chleb własny na zakwasie z pastą z tuńczyka. Do tego żółty ser wędzony, pomidor, ogórek kiszony i rzodkiewki.
Jajecznica na boczku
Jajecznica z pomidorami i zieloną cebulką.
chleb z pasztetem
kanapki z szyneczką i pomidorem:)
Chleb żytni na zakwasie z pastą twarogowo-szprotkową, sałatą, pomidorem i rzodkiweką.
Jajko w koszulce ze szczypiorkiem, gotowane parówki, majonez, musztarda dijon, bułki z masłem.
Omlecik z wiejskim serkiem ;)
Omlet z pieczarkami
Na zielono..:)
Na zielono..:)
Mniamuśnie;)Jajka zapiekane z bakłażanem i pomidorami, do tego pieczywko chrupkie z twarożkiem.
Ciemne pieczywo z wędzonym morszczukiem i wędzoną sieją. Do tego pomidor i ogórek kiszony.
Jajko z majonezem + dodatki ...
Jajko z majonezem + dodatki ...
No i narobiłam sobie smaka na takie sniadanko:)Chleb wieloziarnisty z pasta http://wielkiezarcie.com/recipe44449.html, robilam rano dla meza do pracy bo lubi dodalam maly ogorek pokrojony w kosteczke.
Ehhh ...skusiłaś mnie tą pastą ...:)...już zrobiona ..czeka w lodówce ....dawno jej nie robiłam ...dzięki za przypomnienie ....:)
Nie ma sprawy :-)
Nie jadam sniadań.Czasem tylko od świeta i to w towarzystwie, ale wtedy tylko jajko na miękko z sałatą, ogórkiem, pomidorem,kilka rzodkiewek. Do tego sok pomarańczowy, grzanki i czasem twarożek z rzodkiewkami i szczypiorkiem. Czasem plaster twarogu na chrupiącego rogalika posmarowanego maslem dobrej jakosci i na to lyzeczka domowej konfitury z wiśni. Czasem parówki cielęce z odrobiną musztardy. ale to tylko od "świeta". Na co dzień moje sniadanie to kubeczek kawy. Mam taki tryb zycia, tak jestem przyzwyczajona.Jem lunch, a potem obiadokolacje.Tylko dwa posilki.
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i kukurydzą (i ogórkiem kiszonym, czerwoną papryką, groszkiem). Do tego trzy skromne kanapeczki z ciemnego pieczywa;)
Dziś bardzo skromnie (żołądek zastrajkował). Na pierwsze śniadanie koktail z banana i maślanki, na drugie - chleb na zakwasie z serkiem wiejskim i rzodkiewką.
Ciemne pieczywo z twarożkiem wiosennym wg lexi27 (z dodatkiem papryki) z ogórkiem kiszonym.
Sałatka z wędzonym kurczakiem prawie jak od renataz36...:)
Sałatka z tortellini, pieczywo z wędliną, serem i ogórkiem kiszonym.
Jajecznica z kiełbasą ,wędlina,ser + dodatki...
Jajecznica na boczku, ciemne pieczywo.
Sałatka (ryż, kukurydza, ogórek konserwowy, papryka czerwona, szynka), do tego ciemne pieczywo.
Kanapki z pesto z rukoli i pomidorem, kawa.
Żeby nie było, że tylko małpiatka i heiworth jedzą śniadania... :)))
...:))))
No, no..;) Śniadanie to podstawa:)
Zgadzam się :)
Nie wyjdę z domu bez śniadania, nawet gdy wychodzę baaardzo wcześnie.
ja bez śniadania to nawet za próg mieszkania nie wyjdę:)
ja też! ;)
Na jutro już się robi pasta jajeczna z zieloną cebulką własnego chowu.
Ja też. O wyjściu z domu bez niego nie ma mowy - po całej nocy bez glukozy wystarczy godzinka aktywności i cukier leci tak w dół, że hej. U mnie to najbardziej obfity posiłek dnia. Rano mam największy apetyt i potrafię dużo zjeść. Się spali do wieczora..;)
Kiełbasa z cebulką,pomidory z fetą i oliwą,sery,pieczywo,herbata z cytryną ...
Mi powoli przechodzi faza śniadań "wytrawnych" i powracają stare nawyki żywieniowe czyli z rana musli. Dziś był jogurt naturalny z bananem, otrębami, rodzynkami, pestkami słonecznika i dyni.
Dziś (tak dla odmiany;)) sałatka z selerem, ananasem, kukurydzą, szynką i ryżem z dużą ilością czosnku. Do tego ciemne pieczywo.
Musli z bananem i domowym jogurtem. Pycha!
U nas była pyszna wyżerka:)Mężuś złapał szczupaka, zrobiłam faszerowanego w galarecie , do tego kanapki z pieczonym boczusiemi rzodkiewka. Kawa zbożowa z mlekiem i herbata z cytryną.
Tez mialam dzisiaj pieczony boczus z chlebkiem i mmusztarda :)))
Mozesz podac przepis na tego szczupaka?
http://wielkiezarcie.com/recipe72226.html
dziekuje :)))
Sałata,łosoś gotowany na parze,pomidory,koperek,oliwa cytryna...
chleb razowy z serem wędzonym, rzodkiewki i pomidory.
Matias holenderski z cebulką w oliwie oraz jogurtem greckim z ogórkiem i czosnkiem ....
Koktajl truskawkowo-kawowy :)
Kawa się rozsypała?...
Oj się czepiasz :)
Sałatka jarzynowa, oliwki i kanapka z chlebem na zakwasie z szynką babuni, do picia kawa zbożowa z mlekiem.
Jako niejadek śniadań, dziś zaszalałam.
Omlet z pieczarkami i serem żółtym. Do tego troche sałatki z pomidora, ogórka, sałaty lodowej i sera feta, polane sosem koperkowo-ziołowym:) I oczywiście mała czarna.
Pasta z rzodkiewek i jajek + grahamka ....
U mnie dziś, jak od wielu zresztą dni, musli własnej roboty z jogurtem (też własnej roboty).
Dziś dla odmiany jajecznica na szynce z cebulką.
Właśnie zjadłam..:)
Na pierwsze śniadanko owsianka z truskawakami, na drugie mozzarella z pomidorkiem i olejem rzepakowym, MNIAM
biały ser + śmietana + trochę soli
jakoś nie miałam ochoty na nic innego
biały ser + śmietana + trochę soli jakoś nie miałam ochoty na nic innego
U mnie jajecznica na parówkach z szynki:)Raczej rozpustnie, bo na mega słodko :)
Wafle z frużeliną wiśniową
Ja codziennie od tygodnia, sałatkę z malinowych pomidorów z cukrową cebulą, do tego chleb razowy z masłem i jeszcze mi się nie znudziło:)
Też codziennie pomidory malinowe na kanapkach. Raz z masłem, raz z twarogiem, raz z topionym serkiem itd. Są tak słodkie i pyszne, że chyba mi się nie przejedzą :)
Pieczywo z masłem ,wędliny kresowe, szynka Kumpiak i kiełbaska sucha Kindziuk , dodatki, pomidor, szczypiorek, rzodkiewka i ogórek.
Wyjątkowo kanapki..
Wyjątkowo kanapki..
Wyjątkowo smacznie wyglądające kanapki !....takie bardzo lubię :)Wczorajsze śniadanie ....
kiełbasa przysmażona z cebulą, sos chrzanowy,ogórki ,pomidory,dla niektórych wędlina i ser żółty ,hebata i pieczywo ...
Zdradź proszę, jak przyrządzasz sos chrzanowy, bo chrzan uwielbiam!
Najprostszy i najszybszy sos majonezowy u mnie to... chrzan zmieszany z majonezem ,czasami dodaję szczypiorku ,czasami żurawiny ...
Ale jeśli mam więcej czasu to gotuję jajka...ugotowane żółtka rozcieram z odrobiną cukru i musztardą ,dokładam majonez,jogurt lub śmietanę (to co mam pod ręką ) i chrzan ...bardzo drobno kroję białka,wrzucam do sosu i posiekany szczypiorek ....proporcje wg uznania ....ale z reguły daję więcej chrzanu ,żeby sos był ostrzejszy ...:)
Inny sos robię taki ,że zamiast musztardy dodaję miodu i nie daję wtedy szczypiorku .....
Ta żurawina brzmi interesująco:) Rozumiem, że chodzi o konfiturę, a nie suszoną? I patent z miodem też jest dla mnie nowością. Wypróbuję obie wersje bo uwielbiam chrzan w każdej postaci.
Tak ...to konfitura :)
Jajecznica z cebulką i śmietaną.
Zaciekawiła mnie ta śmietana-jak robisz tą jajecznicę i jaką śnietanę dodajesz?
Właśnie zajadam serek wiejski z pomidorem, papryką i czerwoną cebulą. Do tego chleb na zakwasie.
Sery do wyboru i pomidory z cebulka
O matulu, oscypki i warkocze...mniam:)))
Zamówiłam z Zakopanego :)))
Same pyszności, uwielbiam oscypki. :) Jeśli mogłabyś mi podać na priv, gdzie je zamówiłaś, proszę :)
Kanapki z masłem ,brzuszki z łososia wędzone na zimno ,roladki z ananasem .....
Brzuszki z łososia na zimno, pychotka :)
Omlet z kiełbasą i pomidorami + pieczywo ...
Omlet z tuńczykiem i pomidorem;)
Sałatka jarzynowa + dodatki ....
Jajka w sosie rzodkiewkowym + inne dodatki ..:)
Pyszne śniadanie...trafione w mój śniadaniowy gust.
Pasta z makreli lub łososia, do wyboru do koloru:)
Moje skromne śniadanko pewnie przyćmi wszystkie inne
pasztet w pięciu smakach
Moje skromne śniadanko pewnie przyćmi wszystkie inne pasztet w
Jednocześnie?pięciu smakach
Kanapki cieszyńskie....
A dlaczego cieszyńskie?
Bo z Cieszyna ......
Ale tutaj wstawiam link ...można poczytać więcej :) (niestety mi nie aktywuje się on tutaj ) ......
http://www.spolem-cieszyn.com.pl/8,kanapki.html
Dziękuję. Z przyjemnością poczytałem. Nawet kanapki mogą być hitem.
http://www.spolem-cieszyn.com.pl/8,kanapki.html
Ta ze sledziem to bym zjadla mniam :))) a potem litr miety hahaha
Parówka grillowana, jajo sadzone, pomidor, kromka chleba na zakwasie (mój ulubiony chleb z oliwą) kawa z mleczną pianką :)
PRZEPYSZNE drożdżówki, które upiekła koleżanka z pracy, z budyniem oraz z borówkami i serem - NIEBO W GĘBIE, te pierwsze się dosłownie rozpływaja w buzi <3
Sałatka z ryżem,wędzonym łososiem ,ogórkiem i odrobiną prażonego słonecznika ....
Sałatka z ryżem,wędzonym łososiem ,ogórkiem i odrobiną prażonego
słonecznika ....
Mogę prosić o przepis na sałatkę ?
z góry dziękuję
Ryż ugotowany ( u mnie brązowy),kawałek łososia wędzonego,ogórek świeży,koperek ,czosnek ....wszystko rozdrobnić i wymieszać ...
do smaku ....sól,pieprz i sok z cytryny i dodatkowo majonez z jogurtem typu bałkańskiego ( w proporcji wg uznania) ....na górę trochę prażonego słonecznika i sałatka gotowa :)))...
Pozdrawiam :)
Ryż ugotowany ( u mnie brązowy),kawałek łososia wędzonego,ogórek
świeży,koperek ,czosnek ....wszystko rozdrobnić i wymieszać ... do smaku
....sól,pieprz i sok z cytryny i dodatkowo majonez z jogurtem typu
bałkańskiego ( w proporcji wg uznania) ....na górę trochę
prażonego słonecznika i sałatka gotowa :)))... Pozdrawiam :)
Dziękuję :)
Pozdrawiam
Białe kiełbaski z cebulą i sosem majonezowo-chrzanowym z żurawiną ,pomidory z serem typu włoskiego + inne dodatki ....
Białe kiełbaski z cebulą i sosem majonezowo-chrzanowym z żurawiną
Ful wypas;),pomidory z serem typu włoskiego + inne dodatki ....
Jak zawsze .... w soboty i niedziele ....
U mnie też jajecznica:)
oj mogę jeść codziennie, tyle jest możliwości z dodatkami ... chyba założę wątek
oj mogę jeść codziennie, tyle jest możliwości z dodatkami ... chyba
Też lubię :)) Wątek dobra myśl:)założę wątek
Dołączam do grona fanów jajecznicy :) ....
U mnie dziś z kurkami ....
Kanapki z dżemem truskawkowym własnej roboty, serem białym i pół kubka mleka
Parówki koziołki i jajka w sosie rzodkiewkowym ...
No nie aż takie skromne sądząc po zdjęciu:) U mnie była dzisiaj jajecznica na masełku klarowanym oraz boczku,plus dwie kanapki z pomidorkiem. Uważam,ze to jedno z bardziej pożywnych dań.
Jajecznica z grzybami;)
Parówka i jajko ...:)
Chałka pokrojona na kromki, w jaku, mleku, cukrem, cytrynką i smażona na masełku. Do tego konfiturka z wiśni pycha!
Kiełbaski drobiowe + sałatka perska od jacqueline
Bardzo mnie zaciekawił przepis na sałatkę, mam pytanie o suszoną miętę (sorki, jeśli zabrzmi głupio) - gdzie można ją kupić? Sama nie ususzę, bo nie mam skąd mięty wziąć (chyba, że ta sprzedawana w superm. w doniczkach by się nadawała??)
Ja kupuję taką ...
http://www.rajsmakosza.pl/mieta-zielona-otarta-9g-p-862.html
Tost z szynką i serem i herbatka z cytrynką:)
Jajko w koszulce na toście z salami i żółtym serem.
Jajko w koszulce na toście z salami i żółtym serem.
O kurcze, ale smaku narobiłeś tym jajkiem, idę coś zjeść;/Chleb zapiekany w jajku z dżemami własnej roboty wiśniowym i brzoskwiniowym a do popicia ja mleko a chłopaki kakao:)
chleb smażony w jajku. Do tego piały ser i pomidor
Skromna kanapeczka...
Kanapeczki:)
Mniam, ale "wypasione" :)
Galaretka z kurczaka, pieczywo z masłem, kawa z mlekiem.
Chałka z dżemem malinowym :)
Na kolację i śniadanie ....pasztet z cukinii i pieczarek z mięsem mielonym ...
Jajka na miękko, chlebek i herbatka z cytrynką:)
Parówki z keczupem, bułeczka z masełkiem i herbatka z cytrynką:)
Parówki w jajkach z keczupem,pomidory + dodatki ...
Sałatka retro od pwyso , przysmażone plasterki kiełbasy + pieczywo i herbata ...
Jajecznica z kiełbasą ,pomidorem i szczypiorkiem ...
Jajko na miękko, chlebek z masełkiem i herbatka z cytrynką:)
Ja w niedzielę na śniadanie jem zawsze to samo co Ty.
Kanapki z tatarem :)
Kanapki:)
Jajko na miękko,parówka,wędliny,sery,pieczywo ....
Kanapery z serem Brie i serem Raclette oraz świeżymi daktylami i zielona herbatka :)
Śniadanie mistrzów :) Konserwa do smarowania z przepisu Renaty, razowy chleb i wyjątkowo dobre o tej porze roku pomidory...
Zainteresowała mnie ta konserwa i szukałam tego przepisu, ale nie znalazłam. Czy mogłabyś podać link do tego pysznego smarowidełka, proszę :)
Placuszki z kaszy manny na słodko :)
Sałatka jarzynowa,kiełbaski na ciepło + dodatki ...
Sałatka jarzynowa,jajko na twardo,pomidor + inne dodatki ....
Owsianka z mleku z jabłkiem:)
Jajecznica z pieczarkami ...)
Kasza jaglana ze świeżymi daktylami, owocami goji i rodzynkami :)
Moje I śniadanie to kawa z mlekiem, II- gruszka.
Pasta z czerwonej fasoli i pieczarek ...
Przymierzam się do makreli, jeszcze tylko gorąca herbata i bezie śniadanko;)
Jajeczniczka z boczusiem i cebulką, chlebek z serkiem białym, herbata zielona z kwiatami polskimi :)
A ja liść sałaty :) przy robieniu śniadania reszcie rodziny. Oni za to bułeczki, ser owczy, pomidory, sałata, szynka surowa.
Czyli mamy sprawczynię, która odpowiada za coraz mniejszy rozmiar Twojego biustu :)))
u mnie dziś: miseczka z płatkami żytnimi, owsianymi, jęczmiennymi, + orzechy, zurawina i otręby orkiszowe, płatki gotowane, zalane zimnym mlekiem
Racuchy drożdżowe z mąką żytnią razową i otrębami orkiszowymi oraz owocami goji, jabłkami i rodzynkami, herbata zielona z kwiatami polskimi :)
Kawa+ trufla czekoladowa.
Słodyczy, ciast itp nie cierpię.Nie lubię słodkiego smaku.Piekę czasem dla gości lub , żeby nie zapomnieć przepisu.Najsmieszniejsze jest to, że zawsze mi sie udaje)))Potem wynoszę do pracy. Lubia mnie za to, hahaha.Ale czasem, rzadko nagle do kawy zjem kawałek czekolady, truflę itp.Mam je zawsze na paterze dla gości.Widać mój organizm potrzebuje wtedy cukru.
Nie jem śniadań. Jem jeden duży posiłek dziennie. Mój organizm jest
Czyli rano zaczynasz, a wieczorem kończysz...tak?tak ustawiony i to jest dla mnie optymalne.Jak pies, hahaha.Czasem -od tzw.
wielkiego dzwonu jem śniadanie. Ale wtedy następny posiłek jest dopiero ok
godz 19tej i mały.. Zawsze wtedy na śniadanie jest to jedynie jajko na
miękko.Znam swój organizm.Mój tak ma.
Nie wążne , jak zaczynasz.Ważne jak kończysz)) Cytat za Millerem, choć to chyba nie jego-zerżnął ten cytat skądś, ale już nie pamietam skąd))
Kocham takie ":cytaty". Kiedyś jechałam autem, kiedy z radia poleciał tekst wicemarszałka Zycha o tym, ze jeszcze mu staje...przed oczami))) Musiałam zjechać na pobocze i wyśmiać sie, bo bym wypadek spowodowała inaczej))) Kocham dobre cytaty.)))
to do Bahusa poniżej, nie wbiło mi się tu, gdzie trzeba.
Jajko na miękko z tostem,bułka z szynką Schwarzwaldzką i kakao.
Naleśniki pełnoziarniste z karmelizowanymi bananami i jabłkami oraz z rodzynkami, herbata zielona :)
Sałatka z brokułem,fetą,sosem czosnkowym i słonecznikiem ...
Na śniadanko mam najczęściej musli domowej roboty z kawałkami owoców (jakich to zależne od sezonu) z jogurtem
Wyjątkowo nie muslli, a jajka zapiekane w pomidorach z szynką i lazurem. Do tego ciemne pieczywo. Pychota!
Sałatka śledziowa z pieczarkami i porem ,sałatka z krewetek z brzoskwinią i curry + pieczywo ...
Takie tam kanapeczki..:)
Chleb orkiszowy , pasta twarogowa z olejem lnianym , czekodżem i filiżanka kawy z mlekiem
Oooo! To prawie tak jak ja! Tzn też filiżanka kawy. :)
Jajecznica z boczkiem, cebulką i pieczarkami, chlebek pszenno-żytni, herbata zielona :)
Parówki w jajku + dodatki ...
Tosty francuskie
Takie tam .......................... :)
"Takie tam" mógłbym jeść codziennie...Pyszne i zdrowe śniadanie.
"Takie tam" mógłbym jeść codziennie...Pyszne i zdrowe śniadanie.
Dokładnie, też lubię :)Dzisiaj było śniadanie na zielono, duża micha sałaty lodowej + awokado + ogórek + seler łodygowy + szczypiorek + pietruszka i zalane to wszystko sosem czosnkowo-musztardowo-jogurtowym z przyprawami, śledziki w oleju, chlebek, herbata zielona i owocowa :)
Kanapka z szynką gotowana i plasterkiem pomidora, 2 ciasteczka na winie, filiżanka kawy z mlekiem
Musli z maślanką, świeżym ananasem i kiwi.
Chlebek z dżemem i serkiem naturalnym i zielona herbata :)
Starsze Młode: kasza manna na mleku, zielona herbata. Mała: kanapka z pastą jajeczną i rzeżuchą, zielona herbata. Ja: serek wiejski z rzeżuchą, kromka chleba, kawa z mlekiem.
O! Rzeżucha! Ale mi smaka narobiłaś :)
Ryśka uprawia rzeżuchę gdzie i w czym się da. :)
Muszę kupić i wysiać :)
Kromka 5-ziarnistego chleba z salami, jabłko, kawa z mlekiem.
Wow, jaki wypas. U mnie tylko bułeczki i parówki do tego.
Płatki orkiszowe na gęsto z suszonymi rodzynkami, śliwkami i owocami goji, banan, herbata zielona :)
kiwi i kawa z mlekiem :)
Ze względu na ogromną ilość kcal w tym śniadaniu to mleko bym sobie odpuścił...
Rozcieńczone wodą w proporcji 1:1 :)
Biała kiełbasa w sosie na toście ,jajko na miękko + dodatki....
Sandwiche z kiełbaską i z żółtym serem z przyprawami, herbata zielona :)
Jajko sadzone na grzance z szynką ...
Placki z serka wiejskiego z dżemem porzeczkowym.
Jajecznica na kiełbasce ze szczypiorkiem i herbata owocowa bo zwykła się skończyła i nie zauważyłam
Sałatka ze śledziem :)
Podane jak na imprezie lub w restauracji.
Dziękuję, ale to tylko nasze śniadanko :)
Dziś w zastępstwie musli wystąpiły kanapki z sałatą, wędliną, pomidorem, papryką i jajkiem.
Jajka na twardo od szczęśliwych zielononóżek + parę dodatków ....
jajecznica na boczusiu ze szczypiorkiem....fotek brak-już po śniadaniu....
Mlode : pomarańcze, jabłka, ciasteczko owsiane, herbata rumiankowa z miodem i wanilią.
Ja: jabłko, kawa z mlekiem
Młoda1 kanapka z salami, truskawka, kasza manna w kubku, Młoda2 podobnie, tylko kanapka z mortadellą, bo salami nie jada, ja i Mała jeszcze przed śniadaniem, ale pewnie będzie to szynka gotowana i pomidor, dla Małej dodatkowo jajko.
Calzone z farszem szpinakowo-jajeczno-serowym i do tego sos czosnkowy :)
Nieśmiertelne musli z połową jabłka.
kanapek kilka ...
Mniam :)
a roboty przy tym tyle z rana ... wpadną, zjedzą w 5 min. i tyle ich widzieli ...
Nowe "śniadanka" rozpoczęte, zapraszamy :) http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=644070&post=644070