Forum

Kuchenne porady

galaretka na biszkopcie

  • Autor: swiatowska Data: 2013-03-14 12:40:44

     Komunia zbliża sie  baaaardzo dużymi krokami a ja postanowiłam upiec sama ciasto do paczek ,mam w planie upiec biszkopt z kremem tiramisu na wierzch którego leje się galaretkę no właśnie w tym miejscu  mam problem bo galaretka zawsze na bokach mi zjeżdża i jest jej mniej albo wcale ,próbowałam robić obręcz z folii ale galaretka pod nią podejdzie ,galaretkę rozpuszczam w szklance wody i zawsze leję lekko tężejącą. Za wszystkie rady będę wdzięczna.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-14 12:56:23

    Do jakich paczek?

  • Autor: swiatowska Data: 2013-03-14 13:05:10

    U nas sie tak mówi -paczki z ciastem ale to małe pojemniczki na ciasto.

  • Autor: monia7301 Data: 2013-03-14 13:32:13

    Ja robię obręcz szprycą z kremu i wygląda ładnie a galareta nie spływa .

  • Autor: bogdzia Data: 2013-03-14 14:49:24

    Ja także robię obręcz kremową wokół ciasta i wtedy wylewam, nic nie spływa

  • Autor: martynka 13 Data: 2013-03-14 13:56:25

    Ja korzystam z obręczy

    http://www.tortownia.pl/sklep,2717,126,tescoma,Obrecz_do_tortu_regulowana_prostokatna_od_28x20_do_50x34_cm.html

  • Autor: livia Data: 2013-03-14 14:40:23

    Na mocno schłodzone ciasto wylewam galaretkę .

  • Autor: iwett Data: 2013-03-14 14:45:28

    Ja nakladam pierwszą cieńką warstwę lekko tężejacej galaretki a gdy ta zastygnie nakładam łyżką resztę.

    Warunek: ciasto musi być płaskie.

  • Autor: makaronka Data: 2013-03-14 17:04:34

    Ja nakladam pierwszą cieńką warstwę lekko tężejacej galaretki a gdy ta
    zastygnie nakładam łyżką resztę. Warunek: ciasto musi być płaskie.

    Tak samo jak ja,cieńka warstwa i do lodówki.

  • Autor: cerekm Data: 2013-03-14 15:07:01

    mi tez zjezdza/splywa;(

  • Autor: janeczka669 Data: 2013-03-14 17:11:04

    Wkładam ciasto do formy w której się piekło, krem rozsmarowuję tak by nie było szczelin i wylewam tężejącą galaretkę. Na pewno nie spłynie.

    A patent z obrzeżem z kremu też fajny, muszę wypróbowac.

  • Autor: Dorotaxx Data: 2013-03-14 18:45:58

    Wkładam ciasto do formy w której się piekło, krem rozsmarowuję tak
    by nie było szczelin i wylewam tężejącą galaretkę. Na pewno nie
    spłynie.

    Robię tak samo

  • Autor: aggusia35 Data: 2013-03-14 17:43:03

    ja najpierw leję galaretkę na około obręczy niewielką ilość oby zastygła naokoło obręczy a póżniej dopiero całość

  • Autor: mysha2006 Data: 2013-03-14 23:04:02

    Galaretkę wylewaj już taką mocno tężejącą to Ci nic nie zjedzie.

  • Autor: swiatowska Data: 2013-03-16 07:30:34

     Bardzo dziękuję za pomoc.

Przejdź do pełnej wersji serwisu