ja osobiście jestem wielkim fanem capitana morgana, to nie jest zwykły rum jak np bacardi, ma swój swoisty aromat i zapach, smakuje o niebo lepiej niż inne rumy
Podział jest czytelny proszę koleżanki : poncz generalnie przygotujemy do biszkopcia a reszta cóż nie ma marnotrastwa ... siuuup i już zima nie jesta taka zła , szef nie taki zły gość , dzieci nawet grzeczne są ...
Zgadzam się w 100% . Najlepszy poncz do tortu czy ciasta to zimna prawdziwa kawa przecedzona przez siteczko lekkko osłodzona + %: wódka, spirytus, rum , amaretto ttd.. Procenciki muszą być dosyć wyczuwalne w gotowym ponczu. Zawsze taki robię.
Kakao pasuje do kawy, dlatego uważam, że najlepiej nasączyć kawą rozpuszczalną (1 łyżeczka na duży kubek). Ja robię dwa kubki kawy - jak widać z proporcji, dość słabej - jeden kubek na jedną część ciasta. A i procenty się zaoszczędzi ;P ...
Zastanawiam się czym napączować kakaowy biszkopt do tortu z masą mascarpone. Alkohol, kawa, aromat? Macie jakieś pomysły?
Wystudzoną wodą z cukrem, sokiem z cytryny i spirytusem, lub rumem, może być poncz herbaciany.
Samym rumem czy z dodatkiem czegoś?
Samym rumem czy z dodatkiem czegoś?
woda z rumem lub ze spirytusem, lub woda z sokiem z cytryny
ja osobiście jestem wielkim fanem capitana morgana, to nie jest zwykły rum jak np bacardi, ma swój swoisty aromat i zapach, smakuje o niebo lepiej niż inne rumy
kawa
Likier , vódeczka , rum , brandy z .. kawą ..
Tyle % wylać?! Tak ooo??
Podział jest czytelny proszę koleżanki : poncz generalnie przygotujemy do biszkopcia a reszta cóż nie ma marnotrastwa ... siuuup i już zima nie jesta taka zła , szef nie taki zły gość , dzieci nawet grzeczne są ...
Zgadzam się w 100% . Najlepszy poncz do tortu czy ciasta to zimna prawdziwa kawa przecedzona przez siteczko lekkko osłodzona + %: wódka, spirytus, rum , amaretto ttd.. Procenciki muszą być dosyć wyczuwalne w gotowym ponczu. Zawsze taki robię.
Pół filiżanki mocnej, słodkiej kawy rozpuszczalnej z kieliszkiem amaretto.
Kakao pasuje do kawy, dlatego uważam, że najlepiej nasączyć kawą rozpuszczalną (1 łyżeczka na duży kubek). Ja robię dwa kubki kawy - jak widać z proporcji, dość słabej - jeden kubek na jedną część ciasta. A i procenty się zaoszczędzi ;P ...
ja bym chyba naponczowała kawą capuccino