Forum

Rozmowy wolne i frywolne

To się kobieta popisała!

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-16 02:01:16

Tylko pogratulować słownictwa, to babsko nie ma za grosz kultury! Jestem w szoku.

http://natemat.pl/54303,dyrektorka-teatru-o-nowym-papiezu-no-i-wybrali-ch-a-ewa-wojciak-stala-sie-wrogiem-nr-1-prawicy

• Autor: edii Data: 2013-03-16 06:12:22

Faktycznie baba wyszkolona to tylko takie osoby posiadają takie słownictwo a kulturę ma przecież jest dyrektorką teatru

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-16 08:47:20

Powinni ją ukarać za te słowa.

• Autor: Zośka Data: 2013-03-16 09:36:26

Może tej pani znudziło się dyrektorowanie teatrem i chce do polityki, do Palikota, ktory teraz pewnie będzie jej bronić.  Jeśli uważa, że obrzucanie inwektywami (przyznaje to i nie wycofuje się) jest wolnością słowa, to ja się z tym nie zgadzam. Powinna być usunięta ją z prestiżowego stanowiska dyrektora teatru.

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-16 09:49:34

Jestem tego samego zdania, co Ty Zosiu.

• Autor: pa1982 Data: 2013-03-16 12:54:01

Może tej pani znudziło się dyrektorowanie teatrem i chce do polityki, do
    Palikota, ktory teraz pewnie będzie jej bronić.  Jeśli uważa, że
    obrzucanie inwektywami (przyznaje to i nie wycofuje się) jest wolnością
    słowa, to ja się z tym nie zgadzam. Powinna być usunięta ją z
    prestiżowego stanowiska dyrektora teatru.

zgadzam się ,lada chwila Palikot będzie chciał ją widzieć w swoich szeregach

• Autor: anrubi Data: 2013-03-16 11:16:40

Na pewno skończyła tylko podstawówkę, a studia zwyczajnie kupiła

• Autor: alicja_bt Data: 2013-03-16 17:21:48

Poziom wykształcenia nie jest miarą kultury i ogłady, możesz sprawdzić w internecie ile znanych osób ma wykształcenie podstawowe i napewno takiego poziomu jak ta pani dyrektor nie osiągnęli by.

• Autor: anrubi Data: 2013-03-16 21:41:30

Jeśli zauważyłaś toto napisałam na przekór, dla jaj, mogą być wielkanocne :) Nigdy, pamiętaj nigdy nie mierzę ludzi w ten sposób, czy wykształcony, czy biedny, czy kulawy, czy wyznawca diabła :)

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-16 21:53:36

Tą panią, to powinni na zbitą m..... wywalić z teatru.

• Autor: spajdermen Data: 2013-03-16 22:06:09

Panną byłam dziecko miałam aleee co to to nie proszę księdza.

Jak jesteś bez winy to pierwsza rzuć kamieniem.

• Autor: agacia3323 Data: 2013-03-16 22:09:12

żuć to można gumę

ps.nie jest to złośliwe

• Autor: anrubi Data: 2013-03-16 22:12:44

Spajder, popraw sobie wyraz 'rzuć'...

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-16 22:28:11

Jeżeli by to ode mnie zależało, na pewno by tam już nie pracowała.Teatr to miejsce publiczne i nie jest wskazane, żeby ktoś,  kto obraża Papieża, pracował na stanowisku dyrektora.

• Autor: anulkaD Data: 2013-03-16 13:13:57

pewnie nikt jej nie chciał,sfrustrowana baba.i taki ktoś zajmuje stanowisko związane z kulturą,ewidentnie jest z tych myslących inaczej.

• Autor: makaronka Data: 2013-03-16 13:32:18

Ten temat był już poruszany w wątku ''mamy nowego Papieża''

http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=558316&post=558316

i na innych portalach też o tym pisali,ale jak bylo naprawdę i czy to nie jest zwykła nagonka tego sie nigdy nie dowiemy.Mnie się nowy Papież podoba .

• Autor: mamusia_muminka Data: 2013-03-16 14:01:56

Zatkało mnie......bez komentarza........

• Autor: megi65 Data: 2013-03-16 14:17:09

Można wypowiedzieć sie w każdej sprawie , nie koniecznie być pro papieskim ale kultura słowa i języka obowiązuje w każeym temacie i dziedzinie naszego życia ... prawdaż ?

• Autor: spajdermen Data: 2013-03-16 16:39:08

Słownictwo jest skandaliczne i nie do przyjęcia, uważam że wszystkich obowiązują pewne zasady dobrego  wychowania bez względu na wykształcenie, przypisując komuś podstawowe wykształcenie jak coś uwłaczającego też uważam za wielki nietakt. Natomiast temat nie jasnej przeszłości papieża też daje dużo do myślenia i raczej nie świadczą dowody na jego korzyść

• Autor: Zośka Data: 2013-03-16 16:53:23

w środkach masowego rażenia są rózne opowieści i nie wiadomo co traktować jako "dowód" jego winy. Myślę, że trzeba spokojnie poczekać na rozwój wydarzeń i dopływ informacji.

Dopisano 13-03-17 0:10:39:

podpięło sie jak chciało, a ja odpowiadałam spajdermenowi  na wpis:Słownictwo jest skandaliczne i nie do przyjęcia, uważam że wszystkich obowiązują pewne zasady dobrego  wychowania bez względu na wykształcenie, przypisując komuś podstawowe wykształcenie jak coś uwłaczającego też uważam za wielki nietakt. Natomiast temat nie jasnej przeszłości papieża też daje dużo do myślenia i raczej nie świadczą dowody na jego korzyść.

• Autor: spajdermen Data: 2013-03-16 22:03:32

Wydarzenia to już się stały, a problem jest już gdzie indziej, piszemy niemal o przestępstwie jakiejś pani bo wychodzi to poza normy, i szybciutko ją oceniliśmy, natomiast media są pełne informacji nie koniecznie pochlebnych papieżowi to udajemy że deszcz pada. Bo jest miły , ładnie wygląda,a to nie założył czerwonego obuwia, a gest prawą a nie lewą dłonią papież czy celebryta ?,to  nie jest tak że kiedy stajesz się kimś ważnym to nie znaczy że z tą chwilą jesteś też uczciwy , czysty, i bez winy,

Nie piszę to dla tego że pałam jakąś nienawiścią do człowieka , może on i będzie dobrym papieżem,  ale to co mnie dziwi to podejście wielu tu osób na tym forum , i odnoszę wrażenie , że siedzi jeszcze w  wielu z nas, że władza to władza i szacunek należy się jej z urzędu, Przynajmniej wiem dla czego Mojżesz wyprowadzał żydów 40 lat z niewoli.

• Autor: agacia3323 Data: 2013-03-16 22:06:42

już nie wierzę mediom i prasie.....

• Autor: smakosia Data: 2013-03-16 22:11:36

Spajdermen, ja proponuję poczytać trochę więcej na temat obecnego Papieża i Jego przeszłości, nim się zacznie wpisywać takiego typu komentarze. A najlepiej...poczekać z opiniami. Nie ma nic gorszego od wystawiania  "świadectwa" człowiekowi, którego się nie zna jedynie w oparciu o jakieś szczątkowe informacje.

• Autor: spajdermen Data: 2013-03-16 22:22:22

Rozumiem że czytasz i interpretujesz jak Ci pasuje, ja natomiast jedynie jestem zaskoczony  takim ślepym zapatrzeniu, i z tego co można przeczytać to skaza jest na życiorysie. i nie są to szczątkowe informacje

Nikogo nie mam zamiaru przekonywać jedynie prezentuję może inne wartości.

• Autor: megi65 Data: 2013-03-16 16:55:21

Wszystko co najlepsze to przed nami ... :)) niejasna jest ogólnie historia sposób zarządania , administrowania , finansowania Watykanu ale oddajmy to wszystko we właściwe ręce .. :)

• Autor: w jesiennym stroju Data: 2013-03-17 08:04:46

Zgadzam się. Słownictwo nie do przyjęcia i forma przekazu żenująca. Kobieta, która mogłaby to co mysli o papieżu kulturalnie oisac w felietonie, przekazać w wywiadzie komentuje na gorąco na Facebooku, jak uczeń gimnazjum.Ja dla mnie to albo absolutny brak etyki zawodowej.                                                                      Postawę papieża trudno mi ocenić, z tego co czytałam o rządach junty wojskowej, to nie wiem jak sama bym się zachowała, gdybym wówczas  mieszkała w Argentynie. Kogokolwiek by nie wybrali, można by mu było coś zarzucić. Bo wbrew pozorom nikt nie jest śwęty, nawet papież                                                 

• Autor: emeska1974 Data: 2013-03-17 18:17:11

Brak słów - żenująca kobieta

• Autor: jacqueline Data: 2013-03-18 12:19:37

"Nie sądzcie a nie będziecie sądzeni, nie potępiajcie a nie będziecie potępieni, odpuszczajcie a będzie wam odpuszczone" ew. Łukasza

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-18 12:51:10

No właśnie, to ta kobieta już osądziła Papieża, bronisz jej?

• Autor: jacqueline Data: 2013-03-18 15:36:35

Mamo Różyczki. Dla mnie papież to człowiek jak każdy inny. I nie powinno się mówić źle o drugim człowieku. Ale również nie do nas należy osądzanie postępowania innych. I to nie jest mój wymysł, o tym akurat mówi Biblia

Przejdź do pełnej wersji serwisu