Forum

Kuchenne porady

Mętny rosól

  • Autor: justyna9986 Data: 2013-03-19 14:46:21

    Witam

    Ostatnio robiąc galeretę drobiowa spotkało mnie cos dziwnego.Doprawiając rosół wlałam do niego troche octu.Po dolaniu cały rosół zrobił się mętny.I tu moje pytanie dlaczego?

    Robię juz tak długie lata i zawsze było ok a tu taka niespodzianka.

     

     

     

  • Autor: domia Data: 2013-03-19 14:51:49

    Nie odpowiem Ci, a wręcz przeciwnie- zadam pytanie. Dlaczego do rosołu naszykowanego na galaretę  wlewasz ocet? Dla zaostrzenia smaku?

  • Autor: atek Data: 2013-03-19 17:17:04

    Zmieniłaś pH roztworu ? Wytrąciło się białko?

  • Autor: justyna9986 Data: 2013-03-20 14:27:09

    Tak daje dla zaostrzenia smaku.

    I może faktycznie zaszła jakaś reakcja i wytrąciło się białko :)

     

Przejdź do pełnej wersji serwisu