Drogie forumowiczki prosze o pomoc. Jetstem smakoszem różnych dziwnych rzeczy z importu wiec ostatnio kupiłam sobie krem kasztanowy z wanilią z firmy Bonne Maman z Francji. Myslałam o zastosowaniu na tosty ale ten samk w połaczeniu z chlebem to nie to co masło orzechowe czy nutella. Chciałabym jakos inaczej spożytkowac ten krem, może w jakims sosie albo w ciescie. Macie jakies przepisy, ciekawe zastosowania?
a jesli chodzi o francuskie nalesniki to czy one sa takie jak merykanskie puszyste czy takie jak w polsce chrupiace? Moze to dobry pomysł zjesc go z nalesnikami.
no tak ale ten jest strasznie słodki: http://www.bdsklep.pl/bonne-maman-370g-krem-kasztanowy-z-wanilia,id-34380 a jesli chodzi o francuskie nalesniki to czy one sa takie jak merykanskie puszyste czy takie jak w polsce chrupiace? Moze to dobry pomysł zjesc go z nalesnikami.
Naleśniki były duże, płaskie i na pewno nie puszyste. Bardziej nasze niż amerykańskie.
Witam! Na niemieckiej stronie znalazlam tort kasztanowy, krem kasztanowy byl dodawany do bitej smietany z zelatyna i doprawiany rumem, a mysle, ze i dodany do masy budyniowo-maslanej tez bedzie dobrze sie komponowal, pozdrawiam.
Drogie forumowiczki prosze o pomoc. Jetstem smakoszem różnych dziwnych rzeczy z importu wiec ostatnio kupiłam sobie krem kasztanowy z wanilią z firmy Bonne Maman z Francji. Myslałam o zastosowaniu na tosty ale ten samk w połaczeniu z chlebem to nie to co masło orzechowe czy nutella. Chciałabym jakos inaczej spożytkowac ten krem, może w jakims sosie albo w ciescie. Macie jakies przepisy, ciekawe zastosowania?
Dołączam się do prośby. Też w zapasach mam puszkę kremu z kasztanów. We Francji smarowano nim naleśniki, ale czy z czymś go jeszcze mieszano nie wiem.
Witaj, mieszkam we Wloszech i my jemy krem kasztanowy lyzeczka jak nutelle. Dla nas najlepszy jest sam. Pozdrawiam!
no tak ale ten jest strasznie słodki:
http://www.bdsklep.pl/bonne-maman-370g-krem-kasztanowy-z-wanilia,id-34380
a jesli chodzi o francuskie nalesniki to czy one sa takie jak merykanskie puszyste czy takie jak w polsce chrupiace? Moze to dobry pomysł zjesc go z nalesnikami.
no tak ale ten jest strasznie
Naleśniki były duże, płaskie i na pewno nie puszyste. Bardziej nasze niż amerykańskie.słodki: http://www.bdsklep.pl/bonne-maman-370g-krem-kasztanowy-z-wanilia,id-34380 a
jesli chodzi o francuskie nalesniki to czy one sa takie jak merykanskie
puszyste czy takie jak w polsce chrupiace? Moze to dobry pomysł zjesc go z
nalesnikami.
Witam! Na niemieckiej stronie znalazlam tort kasztanowy, krem kasztanowy byl dodawany do bitej smietany z zelatyna i doprawiany rumem, a mysle, ze i dodany do masy budyniowo-maslanej tez bedzie dobrze sie komponowal, pozdrawiam.
Ja dodaję do naleśników, takich zwyczajnych. Czasem dodaję do twarożku serka marscapone, generalnie do deserów.
czy mozna go uzyc do nadziania ciastek z ciasta francuskiego? Czy struktura kremu nie rozwarstwia się podczas pieczenia?