Forum

Kuchenne porady

krem kasztanowy i co dalej?

  • Autor: pestojad Data: 2013-03-20 15:54:33

    Drogie forumowiczki prosze o pomoc. Jetstem smakoszem różnych dziwnych rzeczy z importu wiec ostatnio kupiłam sobie krem kasztanowy z wanilią z firmy Bonne Maman z Francji. Myslałam o zastosowaniu na tosty ale ten samk w połaczeniu z chlebem to nie to co masło orzechowe czy nutella. Chciałabym jakos inaczej spożytkowac ten krem, może w jakims sosie albo w ciescie. Macie jakies przepisy, ciekawe zastosowania?

  • Autor: atek Data: 2013-03-20 18:17:55

    Dołączam się do prośby. Też w zapasach mam puszkę kremu z kasztanów. We Francji smarowano nim naleśniki, ale czy z czymś go jeszcze mieszano nie wiem.

  • Autor: gosia64 Data: 2013-03-20 20:03:03

    Witaj, mieszkam we Wloszech i my jemy krem kasztanowy lyzeczka jak nutelle. Dla nas najlepszy jest sam. Pozdrawiam!

  • Autor: pestojad Data: 2013-03-21 15:17:58

    no tak ale ten jest strasznie słodki:

     http://www.bdsklep.pl/bonne-maman-370g-krem-kasztanowy-z-wanilia,id-34380

    a jesli chodzi o francuskie nalesniki to czy one sa takie jak merykanskie puszyste czy takie jak w polsce chrupiace? Moze to dobry pomysł zjesc go z nalesnikami. 

  • Autor: atek Data: 2013-03-21 19:52:14

    no tak ale ten jest strasznie
    słodki:  http://www.bdsklep.pl/bonne-maman-370g-krem-kasztanowy-z-wanilia,id-34380 a
    jesli chodzi o francuskie nalesniki to czy one sa takie jak merykanskie
    puszyste czy takie jak w polsce chrupiace? Moze to dobry pomysł zjesc go z
    nalesnikami. 

    Naleśniki były duże, płaskie i na pewno nie puszyste. Bardziej nasze niż amerykańskie.

  • Autor: stokrotka390 Data: 2013-03-21 16:59:16

    Witam! Na niemieckiej stronie znalazlam tort kasztanowy, krem kasztanowy byl dodawany do bitej smietany z zelatyna i doprawiany rumem, a mysle, ze i dodany do masy budyniowo-maslanej tez bedzie dobrze sie komponowal, pozdrawiam.

  • Autor: ertex Data: 2013-03-22 06:05:30

    Ja dodaję do naleśników, takich zwyczajnych. Czasem dodaję do twarożku serka marscapone, generalnie do deserów.

  • Autor: pestojad Data: 2013-03-26 14:50:41

    czy mozna go uzyc do nadziania ciastek z ciasta francuskiego? Czy struktura kremu nie rozwarstwia się podczas pieczenia?

Przejdź do pełnej wersji serwisu