DZiewczyny macie swoje ulubione ciasta,takie popisowe ze tak nazwę?jeśli tak to jakie?ja lubie wszystko co ma kajmak,niestety mąż nie lubi i rzadko kiedy mam okazje dać upust swoim żądzom.
Ja lubię wszystko z owocami, niestety pół rodziny nie lubi, jedna czwarta nie zawsze chce mnie wspierać, a jak zjem blachę jabłecznika to wiadomo, że bez echa nie zostanie :)
uwielbiam ciasta z różnymi masami np.toffik kokosowy ,karpatka itp. a z innych to najbardziej lubię pleśniak z agrestem natomiast nie przepadam za drożdżowym z jablkami
Babka marmurkowa, obojętnie czy zwykła czy piaskowa, mam mało pomocników do takiej babki ale jak z reszty zrobię bajaderki to mogę nie zdążyć spróbować. Z kajmakiem też problem w zasadzie tylko ja lubię. Czasami wafle albo herbatniki smaruje kajmakiem w ilościi jedno osobowej. bardzo lubię krrpatke ale tej nie muszę nikomu wtykać sama się zjada, winnych brak.
DZiewczyny macie swoje ulubione ciasta,takie popisowe ze tak nazwę?jeśli tak to jakie?ja lubie wszystko co ma kajmak,niestety mąż nie lubi i rzadko kiedy mam okazje dać upust swoim żądzom.
Proponuję wspólny wyjazd na weekend do jakiegoś zacisznego hoteliku...
W dalszym ciągu jestem zachwycona przekładańcem serowo-miodowym wg Kluko, zdecydowanie nr 1!!!!!!
Poza tym bardzo lubię pychotkę, sernik czarno-biały, babkę gotowaną i wszelkie ciasta na zimno z homo lub z bitą śmietaną. A, no i polecam też Cytrynowiec fantastyczny z WŻ.
Ja ostatnio tu znalazłam pyszną masę kokosowo- cytrynową, i już dwa razy biszkopta przekładałam , smaczna i z czystym sumieniem mogę polecić kokosowiczom :), ale ogólnie to ja słodka dziewczyna jestem:)
Ja ostatnio tu znalazłam pyszną masę kokosowo- cytrynową, i już dwa razy biszkopta przekładałam , smaczna i z czystym sumieniem mogę polecić kokosowiczom :), ale ogólnie to ja słodka dziewczyna jestem:)
A gdzie można tą masę znaleźć? szukam bez skutku...
Chyba prościej i szybciej będzie napisać jakich wypieków nie lubię.Nie przepadam za piernikiem i za babkami.Wszelkie inne ciasta uwielbiam co jest bardzo problematyczne bo gdy przychodzi do pieczenia ciast na święta to nigdy nie mogę się zdecydować na wybór tylko 3 z tak ogromnej listy wspaniałych ciast.Najbardziej lubię serniki wszelakie,pieczone,gotowane i na zimno.
Wolę zdecydowanie piec niż jeść. :) Najbardziej lubię sernik, ostatnio sernikobrownie. Pychotka jest moim nr 1 dla gości, wszelkie torty dobieram do okoliczności albo upodobań osoby, dla której jest przeznaczony, obecnie wymyślam tort na Wielkanoc. :)
Ja musze kupić cukier waniliowy bo w zasadzie nie używam, a w przepisie jest spora ilość. Przepis widziałam na 2 albo 3 blogach, jeżeli ładnie wychodzi wróżę mu powodzenie.
Ja lubię wszystko z owocami, niestety pół rodziny nie lubi, jedna czwarta nie zawsze chce mnie wspierać, a jak zjem blachę jabłecznika to wiadomo, że bez echa nie zostanie :)
Ja ostatnio preferuję ciasta kruche. Np. szarlotka na kruchym cieście z pianką, pleśniak.
Oczywiście na pierwszym miejscu sernik, szarlotka sypana Wkn, napoleonka, pączki od czasu do czasu.Sernik na zimno z owocami i stefankę.:)
Moje dzieci mogłyby jeść szarlotkę tatrzańską na okrągło.
uwielbiam ciasta z różnymi masami np.toffik kokosowy ,karpatka itp. a z innych to najbardziej lubię pleśniak z agrestem natomiast nie przepadam za drożdżowym z jablkami
Spróbuj drożdżowe odrywane, nie musi być z cynamonem, można coś innego wymyśleć, jest świetne
a gdzie znajdę przepis na to drożdzowe??
Ja robie z tego bloga: www.domowe-wypieki.pl. jest dokładna instrukcja, a dokładna nazwa ciasta to "Cynamonowe ciasto drożdżowe do odrywania".
dzięki
Babka marmurkowa, obojętnie czy zwykła czy piaskowa, mam mało pomocników do takiej babki ale jak z reszty zrobię bajaderki to mogę nie zdążyć spróbować. Z kajmakiem też problem w zasadzie tylko ja lubię. Czasami wafle albo herbatniki smaruje kajmakiem w ilościi jedno osobowej. bardzo lubię krrpatke ale tej nie muszę nikomu wtykać sama się zjada, winnych brak.
DZiewczyny macie swoje ulubione ciasta,takie popisowe ze tak nazwę?jeśli tak
Proponuję wspólny wyjazd na weekend do jakiegoś zacisznego hoteliku...to jakie?ja lubie wszystko co ma kajmak,niestety mąż nie lubi i rzadko kiedy
mam okazje dać upust swoim żądzom.
Dopisano 13-03-20 19:17:11:
Oczywiście z mężem...głodnemu chleb na myśli
mąż by pewnie chętnie skorzystał,ale mnie namówic na wyjazd to ciężka przeprawa
No ale przecież to TY masz "niezaspokojone żądze"
na moją zgubę niestety ,na wszystko co ma cukier
Ja lubię wszystko, co jest szarlotką z jabłkami :D
sernik, różne ciasta z masami ,drożdżowe z kruszonką ,a mój mąż szarlotkę, ciasto z truskawkami i z galaretką tym może się z nikim nie dzielić
W dalszym ciągu jestem zachwycona przekładańcem serowo-miodowym wg Kluko, zdecydowanie nr 1!!!!!!
Poza tym bardzo lubię pychotkę, sernik czarno-biały, babkę gotowaną i wszelkie ciasta na zimno z homo lub z bitą śmietaną. A, no i polecam też Cytrynowiec fantastyczny z WŻ.
U mnie w domu najbardziej lubimy 3- bita :)
karpatka ... każda ilość
Ja ostatnio tu znalazłam pyszną masę kokosowo- cytrynową, i już dwa
A gdzie można tą masę znaleźć? szukam bez skutku...razy biszkopta przekładałam , smaczna i z czystym sumieniem mogę polecić
kokosowiczom :), ale ogólnie to ja słodka dziewczyna jestem:)
Myślę, że chodzi o tą http://wielkiezarcie.com/recipe67431.html.
Robiłam ją ostatnio, jest pyszna!
Myślę, że chodzi o tą
Tak, o tę masę chodziło, dziękuję:)http://wielkiezarcie.com/recipe67431.html. Robiłam ją ostatnio, jest
pyszna!
Zdecydowanie to są moi faworyci http://krystyna9.livejournal.com/tag/cheesecake:)
ostatnio zasmakowalam sie w tiramisu
a tak to lubie babki, ciasta owocowe z galaretka
Chyba prościej i szybciej będzie napisać jakich wypieków nie lubię.Nie przepadam za piernikiem i za babkami.Wszelkie inne ciasta uwielbiam co jest bardzo problematyczne bo gdy przychodzi do pieczenia ciast na święta to nigdy nie mogę się zdecydować na wybór tylko 3 z tak ogromnej listy wspaniałych ciast.Najbardziej lubię serniki wszelakie,pieczone,gotowane i na zimno.
u nas ostatnio króluje kostka alpejska ,mąż ją uwielbia dzieciki także ,strasznie slodka ale pyszna :)
cannoli, byly i zawsze beda najlepsze i popisowe
Wolę zdecydowanie piec niż jeść. :) Najbardziej lubię sernik, ostatnio sernikobrownie. Pychotka jest moim nr 1 dla gości, wszelkie torty dobieram do okoliczności albo upodobań osoby, dla której jest przeznaczony, obecnie wymyślam tort na Wielkanoc. :)
Wszelkie owocowe z masami smietanowymi, z galaretką. Przede wszystkim lekkie. Nie ma popytu na babki, makowce i suchy drożdżowy tesciowej bez owocu..
Dziewczyny i chłopaki - piekł ktoś to ciasto?http://czarownie.blox.pl/2013/03/Magic-Custard-Cake.html
nieee,ale już zanotowałam przepis i na pewno wypróbuję:)
Ja musze kupić cukier waniliowy bo w zasadzie nie używam, a w przepisie jest spora ilość. Przepis widziałam na 2 albo 3 blogach, jeżeli ładnie wychodzi wróżę mu powodzenie.
http://czarownie.blox.pl/2013/03/Magic-Custard-Cake.html proszę aktywnie :)
Dziękuję
Zjadłam w życiu wiele ciast ,ale ,jak już pisałam moim numerem jeden jest ,,Migdałowiec,nim zachwycisz gości'',polecam:)
Kochani a macie może sprawdzony przepis na sernik,taki żeby był wilgotny,bez brzoskwiń,mogą być rodzynki,kruchy spód.......
Zawsze robiłam sernik "idealny" z przepisu Smakosi ,jestem przepyszny,ale teraz chciałabym coś nowego.
Polecicie mi serniczek????
Spróbuj sernika gotowanego.
http://www.mojewypieki.com/przepis/swiateczny-sernik-wykwintny z czystym sumieniem i kapiącą ślinką polecam ten serniczek :) od dłuzszego czasu piekę tylko ten.