Podłączę się pod Ciebie.Podajcie proszę sprawdzony przepis na roladę z całego fileta z indyka lub kurczaka z nadzieniem pieczoną w rękawie. Zależy mi na farszu o konkretnym smaku aby całość nie była mdła i bez smaku.
lub z serem feta i szpinakiem - tutaj wykonanie proste - doprawiam i obkładam fetą, pokrojoną w plasterki w miarę cienkie a na to szpinak (jest go jakieś 250 g) i roluje, piekę w zamkniętym naczyniu.
Dziewczyny dziękuje bardzo za podpowiedzi. Padło ostatecznie na : pieczarki, brokuły zblanszowane i marchewkę całą w środek. Może sera żółtego dorzucę.
Jeśli tak to pierś z indyka myję,osuszam ręcznikiem papierowym,
mieszam dozwolone przyprawy i dodaję do nich 1-2 łyżek oliwy z oliwek.
Tak przygotowaną zaprawą nacieram mięsko i wkładam do lodówki na ok. 2 godziny.
Następnie nagrzewam piekarnik na 180st .
W międzyczasie myję i obieram 2marchewki ,1 pietruszkę i kawałek selera - płuczę w wodzie,kroję na mniejsze kawałki .Lekko posypuję solą i ulubioną przyprawą.
Pierś i jarzyny wkładam do torebki do pieczenia,dodaję 3 łyżki zimnej wody i zamykam dołączonym klipsem /zostawiam w torebce jak najwięcej powietrza /. NIe nakłuwam torebki. Jarzynki tak duszone z piersią są pyszne i można dodać ich więcej .
Układam tak przygotowane mięso w naczyniu żaroodpornym i wkładam do piekarnika.
Pierś ok.1,10 kg piekę 1,5 godziny. Jest mięciutka , sosik naturalny i super na dietę .
Ja robię fileta wg tego przepisu / tylko od pewnego czasu daję zwykłą sól zamiast peklowej. Filet jest pyszny,nie jest suchy http://wielkiezarcie.com/recipe27433.html
Proszę o pomoc.Poszukuję przepisu na przygotowanie w całości fileta z indyka bez wstępnego obsmażania.
Podłączę się pod Ciebie.Podajcie proszę sprawdzony przepis na roladę z całego fileta z indyka lub kurczaka z nadzieniem pieczoną w rękawie. Zależy mi na farszu o konkretnym smaku aby całość nie była mdła i bez smaku.
Ja robię pierś z indyka nadziewaną orzechami, rodzynkami i migdałami http://wielkiezarcie.com/recipe7281.html
lub z serem feta i szpinakiem - tutaj wykonanie proste - doprawiam i obkładam fetą, pokrojoną w plasterki w miarę cienkie a na to szpinak (jest go jakieś 250 g) i roluje, piekę w zamkniętym naczyniu.indyka doprawiam, smaruję lekko musztardą, nadziewam białą kiełbasą i piekę w rękawie, bardzo dobry i nie skomplikowany w robieniu
Dziewczyny dziękuje bardzo za podpowiedzi. Padło ostatecznie na : pieczarki, brokuły zblanszowane i marchewkę całą w środek. Może sera żółtego dorzucę.
Czy chodzi Ci o przygotowania fileta przy diecie?
Jeśli tak to pierś z indyka myję,osuszam ręcznikiem papierowym,
mieszam dozwolone przyprawy i dodaję do nich 1-2 łyżek oliwy z oliwek.
Tak przygotowaną zaprawą nacieram mięsko i wkładam do lodówki na ok. 2 godziny.
Następnie nagrzewam piekarnik na 180st .
W międzyczasie myję i obieram 2marchewki ,1 pietruszkę i kawałek selera - płuczę w wodzie,kroję na mniejsze kawałki .Lekko posypuję solą i ulubioną przyprawą.
Pierś i jarzyny wkładam do torebki do pieczenia,dodaję 3 łyżki zimnej wody i zamykam dołączonym klipsem /zostawiam w torebce jak najwięcej powietrza /. NIe nakłuwam torebki. Jarzynki tak duszone z piersią są pyszne i można dodać ich więcej .
Układam tak przygotowane mięso w naczyniu żaroodpornym i wkładam do piekarnika.
Pierś ok.1,10 kg piekę 1,5 godziny. Jest mięciutka , sosik naturalny i super na dietę .
Można podawać na gorąco lub na zimno .
Tak chodziło mi dokładnie o takiego fileta.Dziękuję crisen i pozostałym żarłoczkom również
Ja robię fileta wg tego przepisu / tylko od pewnego czasu daję zwykłą sól zamiast peklowej. Filet jest pyszny,nie jest suchy http://wielkiezarcie.com/recipe27433.html
Meggi cieszę się ,że pomogłam i życzę smacznego.