Forum

Kuchenne porady

Filet z indyka

  • Autor: mggi63 Data: 2013-03-26 13:22:33

    Proszę o pomoc.Poszukuję przepisu na przygotowanie w całości fileta z indyka bez wstępnego obsmażania.

  • Autor: vanessa862 Data: 2013-03-26 13:50:24

    Podłączę się pod Ciebie.Podajcie   proszę sprawdzony przepis  na  roladę z całego fileta z indyka  lub kurczaka z nadzieniem  pieczoną w rękawie. Zależy mi na farszu o konkretnym smaku aby całość nie była mdła i bez smaku.

  • Autor: ekkore Data: 2013-03-26 15:00:37

    Ja robię pierś z indyka nadziewaną orzechami, rodzynkami i migdałami http://wielkiezarcie.com/recipe7281.html

    lub z serem feta i szpinakiem - tutaj wykonanie proste - doprawiam i obkładam fetą, pokrojoną w plasterki w miarę cienkie a na to szpinak (jest go jakieś 250 g) i roluje, piekę w zamkniętym naczyniu.

  • Autor: mamawiesia Data: 2013-03-26 15:02:14

    indyka doprawiam, smaruję lekko musztardą, nadziewam białą kiełbasą i piekę w rękawie, bardzo dobry i nie skomplikowany w robieniu

  • Autor: vanessa862 Data: 2013-03-28 06:27:23

    Dziewczyny dziękuje bardzo za podpowiedzi. Padło ostatecznie na : pieczarki, brokuły zblanszowane i marchewkę całą w środek. Może sera żółtego dorzucę.

  • Autor: crisen Data: 2013-03-26 19:31:01

    Czy chodzi Ci o przygotowania fileta przy diecie?

    Jeśli tak to pierś z indyka myję,osuszam ręcznikiem papierowym,

    mieszam dozwolone przyprawy  i dodaję do nich 1-2 łyżek oliwy z oliwek.

    Tak przygotowaną zaprawą nacieram mięsko i wkładam do lodówki na ok. 2 godziny.

    Następnie nagrzewam piekarnik na 180st . 

    W międzyczasie myję i obieram 2marchewki ,1 pietruszkę i kawałek selera - płuczę w wodzie,kroję na mniejsze kawałki .Lekko posypuję solą i ulubioną przyprawą.

    Pierś i jarzyny wkładam do torebki  do pieczenia,dodaję 3 łyżki zimnej wody i zamykam dołączonym klipsem /zostawiam w torebce jak najwięcej powietrza /. NIe nakłuwam torebki. Jarzynki tak duszone z piersią są pyszne i można dodać ich więcej .

    Układam tak przygotowane mięso w naczyniu żaroodpornym i wkładam do piekarnika.

    Pierś ok.1,10 kg piekę 1,5 godziny. Jest mięciutka , sosik naturalny i super na dietę .

    Można podawać na gorąco lub na zimno . 

     

  • Autor: mggi63 Data: 2013-03-26 20:00:59

    Tak chodziło mi dokładnie o takiego fileta.Dziękuję crisen i pozostałym żarłoczkom również

  • Autor: nina Data: 2013-03-27 15:35:13

    Ja robię fileta wg tego przepisu / tylko od pewnego czasu daję zwykłą sól zamiast peklowej. Filet jest pyszny,nie jest suchy http://wielkiezarcie.com/recipe27433.html

  • Autor: crisen Data: 2013-03-28 07:20:54

    Meggi cieszę się ,że pomogłam i życzę smacznego.

Przejdź do pełnej wersji serwisu