Forum

Gawędy o jedzeniu

Jaka babkę pieczecie na świeta

  • Autor: sarcastik45 Data: 2013-03-26 15:24:44

    Jaka babkę pieczecie na świeta?Mi sie jakos nie udaje;/ prosze o sparwdzonie przespisy

  • Autor: as Data: 2013-03-26 15:29:24

    Kiedyś co roku robiłam inną. Od jakiegoś czasu zawsze robię tą http://wielkiezarcie.com/recipe10475.html

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2013-03-26 15:36:05

    U nas będzie babka pomarańczowa.

    http://wielkiezarcie.com/recipe57231.html

  • Autor: iwett Data: 2013-03-26 16:15:32

    Ja w tym roku spróbuję upiec advokatową wg Wkn ale jako małe babeczki. W środku będą "nadziewane" jajeczkami orzechowymi. 

  • Autor: Monia1805 Data: 2013-03-26 16:17:37

    Ja piekę babkę zebrę link

  • Autor: Figutka Data: 2013-03-26 16:41:40

    http://wielkiezarcie.com/recipe29927.html ta babka jest naprawdę świetna ( dlaczego link nie jest aktywny?)

  • Autor: as Data: 2013-03-26 16:42:59

    link aktywny http://wielkiezarcie.com/recipe29927.html

  • Autor: Figutka Data: 2013-03-26 16:55:58

    Dzięki

  • Autor: ekkore Data: 2013-03-26 17:09:23

    U nas będą te (piszę w liczbie mnogiej, bo muszę zrobić dwie - jedną w polewie czekoladowej, drugą bez - bo syn nie może czekolady a córka nie chce słyszeć o babce bez czarnej sukienki)

    http://wielkiezarcie.com/recipe7334.html

  • Autor: vanessa862 Data: 2013-03-28 06:34:57

    Syn ma problemy z trądzikiem czy jest uczulony na kakao ?

  • Autor: ekkore Data: 2013-03-28 07:34:01

    I jedno, i drugie.

    Znaczy uczulenie zaognia i nasila zmiany trądzikowe. Nawet najmniejsza ilość

  • Autor: vanessa862 Data: 2013-04-02 09:05:23

    To ma tak samo jak ja. Zjadłam kilka czekoladowych malutkich jajeczek i zobaczę czy mnie wysypie. Jakoś z wiekiem coraz bardziej odporna się robię na kakao.

  • Autor: marzena89gb Data: 2013-03-26 17:29:27

    w tym roku porywam się na drożdżową mam nadzieję że się uda

  • Autor: bogdzia Data: 2013-03-26 17:43:14

    U mnie będzie baba gotowana, rumowo-kakaowa pięknie ozdobiona czekoladą, a na niej bazie zrobione z płatków migdałowych

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2013-03-26 18:26:59

    cytrynowa...pyszna, wilgotna i lekko winna z lukrem również cytrynowym

  • Autor: megii013 Data: 2013-03-26 19:03:59

    ja też potrzebuje przepis na babkę, ale jakiś niezawodny, tzn. mi ogólnie ucierane  i babki wychodzą zakalce, mam jeszcze nadzieję, że coś mi się uda. zależy mi na wigotnej babce.z góry dzięki)))

  • Autor: ekkore Data: 2013-03-26 19:14:31

    Ta w linku wyżej jest wilgotna. I zawsze wychodzi - przynajmniej u mnie. nawet moja 15-letnia córka (jak zaczynała to młodsza była) daje sobie z nią radę. a jak smakuje - szczególnie, gdy nie trzeba samemu robić

  • Autor: megii013 Data: 2013-03-26 19:17:13

    dzięki. musiałyby mi polecić babkę, osoby którym tak jak ja ucierane wychodzą zakalce, ale jednak mają jakiś co wychodzi)))

  • Autor: ekkore Data: 2013-03-26 19:36:56

    jak zaczynałam z tą babką to z ciastami było różnie, raz wychodziły, raz nie. Potrafiłam nawet upiec babkę z paczki z zakalcem (a niby powinna wyjść z racji polepszaczy). Ta wychodziła zawsze.

    Na studiach była moim ulubionym ciastem - to o nią prosiliśmy teściową - na pytanie - co upiec.

  • Autor: jannaj Data: 2013-03-26 21:18:38

    Witaj w klubie - mnie też ucierane nie lubią. Zakalec gwarantowany.

  • Autor: a. Data: 2013-03-27 19:55:14

    Megi, ja to opanowałam piekąc na grzaniu góra i dół, ale wstawiając blachę na kratkę umieszczoną najnizej jak się da. Gdzieś kiedyś znalazłam taką poradę i od tego czasu nie mam zakalcy.

  • Autor: ulla* Data: 2013-03-26 19:25:32

    U nas będzie cytrynowo http://wielkiezarcie.com/recipe97750.html

  • Autor: frytka Data: 2013-03-26 19:51:15

    ''Babka-wilgotna i dobra'' robiłam, jest szybciutka i smaczna.Autor Gosia76.

  • Autor: jannaj Data: 2013-03-26 21:21:29

    http://wielkiezarcie.com/recipe65714.html

  • Autor: ajlati Data: 2013-03-27 12:18:46

    http://wielkiezarcie.com/recipe65714.html

    potwierdzam jest przepyszna :) robiłam dużo babek ale zawsze brakowało mi tego ''czegoś'' :) ta jest idealna ,wilgotna i długo świeża, tylko ja nie daje kakao ale daje sok z cytryny i skórkę

  • Autor: anulkaD Data: 2013-03-26 20:12:58

    u nas zawsze piecze sie babkę z majonezu,od lat,zawsze sie udaje,długo trzyma świeżość.przepis dostałam od kucharki z pracy,ale tutaj gdzieś widziałam całkiem podobny

  • Autor: gabigold Data: 2013-03-26 20:37:47

    Polecam babke wilgotną autorka gosia76

  • Autor: Ju$tysia222 Data: 2013-03-26 21:21:38

    Również ją polecam i chyba zrobię na te Świeta

  • Autor: alman Data: 2013-03-27 06:49:59

    proponuję tą http://wielkiezarcie.com/recipe7892.html

  • Autor: lusi65 Data: 2013-03-27 10:34:04

    Bardzo prosze o sprawdzony przepis babki drożdzowej,kiedyś miałam z "przyjaciółki", ale gazetka zaginęła,z gory dziekuję :)

  • Autor: Monika09 Data: 2013-03-27 16:13:30

    Dwa lata z rzędu były dwie babki: czytrynowa i mega czekoladowa. W tym roku będzie marchewkowa albo malinowa. Jeszcze się zastanawiam. 

  • Autor: vanessa862 Data: 2013-03-28 06:37:56

    Tradycyjną drożdżową z masłem, rodzynkami, skórką pomarańczową polaną biała i gorzką czekoladą  dla nas i druga piaskowa cytrynowo-kakaowa dla rodziców męża polana lukrem cytrynowym.

  • Autor: ireth Data: 2013-03-29 17:15:57

    Ja zawsze piekę babkę ucieraną cytrynową. Tym razem oprócz niej chciałabym upiec kawową z przepisu Alll. Robiłam ją już kiedyś i jest pyyycha! Tylko doradźcie mi, czy mogę upiec ją dzisiaj, jeśli ma być dopiero na poniedziałek?? Czy będzie świeża??

  • Autor: Monika09 Data: 2013-04-01 15:09:13

    U nas była babka marchewkowa.

Przejdź do pełnej wersji serwisu