Forum

Rozmowy wolne i frywolne

mop

• Autor: sawalek Data: 2013-04-03 14:23:49

Witajcie. Mój mop wyzionął ducha. szukam czegos skutecznego do mycia paneli i płytek. Może podzielicie się swoimi pomysłami- jaki mop kupić? Wpadł mi w oko nastepujący. Może ktos z Was go posiada?

• Autor: Kicia150 Data: 2013-04-03 15:44:37

Witam,niedawno poruszałam wątek mopa,wiec wpisz w wyszukiwarce i może jakąś informacje znajdziesz.Ja miałam przez długi czas Ultramata Viledy (płaski mop z koszem do wyciskania),ponieważ zepsułami sięw nim ta płaska część (z mojej winy) i musiałam też wymienić wkład do niego zaczęłam rozglądać się za nowym na allegro,bo było to tańsze niż wymiana tego co mi się zepsuło.Korzystając z promocji świątecznej Viledy,postanowiłam jednak dołożyć parę złotych i kupiłam też zestaw z płaskim mopem,ale zamiast kosza do wyciskania ma wirówkę napędzaną pedałem za pomocą nogi. Też zastanawiała się ,czy wybrać mop płaski czy taki sznurowy jak na Twoim zdjęciu,ale napisałam do dystrybutora Viledy z prośbą o ocenę tych mopów i napisał,że mopy sznurkowe są przeznaczone do  odświeżenia , starcia kurzu i  niewielkich zabrudzeń  do małych i powierzchni,natopiast te płaskie(niezależnie czy z koszem,czy z wirówką) są o wiele bardziej skuteczne.Dodam,że mam panele i tarakotę do czyszczenia i mopa jestem zadowolona,tym bardziej,że po odsączniu mopa w wirówce podłoga jest mniej mokra po umyciu i szybko schnie.

• Autor: marzena89gb Data: 2013-04-03 16:30:27

zdecydowanie płaski czy z wirówka czy bez to twój wybór ja akurat mam bez wirówki takie sznurkowe nie myja podłogi tylko rozmazują  brud

• Autor: Alicja9 Data: 2013-04-03 17:20:06

Popieram  płaski  - najlepiej ręcznie prać wkład........

• Autor: Kociambra Data: 2013-04-04 15:39:00

Ja używam mopa w kształcie takiej żółtej sukienki frotte (firma G***a, nie wolno chyba reklamować) - ma w środku gąbkę i do paneli jest jak znalazł.

Przejdź do pełnej wersji serwisu